.

11.6.2016

Nautintoaineet

Elämää kaikilla herkuilla! Sitähän tämä. Parina viime viikkona on tehnyt hirveästi mieli kardemummaa ja toisaalta myös mustikoita. Ehkäpä nyt viikonloppuna pitäisi yhdistää nuo kaksi tekijää vaikka samaan pannukakkuun.

Kardemummaa olen lisännyt kahvisuodattimeen, kun olen keitellyt itselleni kupillisen vahvaa, hyvää ja mustaa. Kardemumman tuoksu nousee kahvikupista ihanasti ja tekee hyvää ainakin mielelle. Mustikoita puolestaan meillä on nautittu tämän sadon pensasmustikoina ja myös viime kesän metsämustikoita pakasteversioina. Smoothiet ovat maistuneet välillä myös mustikalle, mutta erityisesti mieli on tehnyt mansikka-puolukkasekoituksia yhdessä vaniljan kanssa.

Marjaisten nautintojen lisäksi leipien kyytipojaksi on tullut laiteltua graavilohta ja itusekoitusta. Myös avocado, kananmunat ja savulohi ovat vuorotelleet leivän päällisinä. Leivissä itsessään meillä suositaan ruista tai vaihtoehtoisesti jotain kivoja täysjyväleipiä, joissa siemeniä ei ole säästelty.

Rentoa viikonloppua! Minä meinasin pitää ensi viikolla vähän huilia, ja kenties retkeillä johonkin päiväkohdepaikkaan. Päiväretkilläkin nousevat hyvät paussipaikat kunniaan... kuinkas muuten.


4 kommenttia:

  1. Minäkin juon välillä kardemummakahvia. Opin tavan Marokossa.
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetken aikaa jouduin miettimään, että mikähän päivä tänään mahtaa olla :) Sunnuntaihan se! Elikkäs hyvää uutta viikkoa!!

      Kardemumma sopii hyvin teenkin joukkoon. Mulla on ollut viime aikoina minttuteehimotuksia ja sehän menee kanssa vähän tuonne Marokon suuntaan.

      Poista
  2. Voi miten kauniita kuvia. Itse en voi syödä kardemummaa, aiheuttaa migreenin. Mutta, tuoksu on ihana! Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Migreeni on kurja juttu. Kardemummassa onkin parasta se tuoksu. Tosin johonkin nepalilaiseen kormasoossiin se antaa myös hivelevän hyvän aromin.

      Aurinkoista ja kesäistä uutta viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...