.

27.5.2011

Verkossa

Raksalla homma edistyy aina joltain kulmalta. Talo alkaa olla ihan talon näköinen ulkoapäin. Elementtien asennuksen jälkeenhän ulkoverhouksessa ja sään kestävyydessä on vielä aikalailla tekemistä. Minulla on ollut työmaalla palkattu kirvesmies, ja hyvännäköistä jälkeä on syntynyt. Nyt ei enää tuuli ja muut luonnonilmiöt pääse ujeltamaan katonrajasta sisäpuolelle.

Sisäpuolen töiden osalta olemme edenneet myös ihan mukavasti. Lattiavaluun tulevat sähkövedot on tehtynä, ja samoin vesi- ja viemärijohdot ovat valmiina kaivoineen. Kaivot ovat oikeassa korossa, ja vielä pitää hieman käydä tarkistamassa tilannetta uretaanivaahtopullon kanssa. Lattialle on myös nosteltu verkot korokkeineen. Jäykistävien väliseinien ja takanpohjan kohdille on tuota rautaa laitettu vielä hieman reilummin Teritalojen ohjeistuksen sekä perustussuunnitelman mukaisesti. Lattiavalu antaa nyt ilmeisesti odottaa itseään, sillä lattiaporukalla on kalenteri täynnä ainakin ensi viikon osalta. Kun valupäivä varmistuu, niin sitä ennen voidaan vielä tehdä lattialämmitysputkien asennus verkkoon.

Eilen pääsin myös pihahommien kimppuun. Kaivuri kävi siistimässä takapihaa, ja jatkoin siitä eteenpäin haravan ja lapion kanssa. Takapihalla oli hurja vitikko nuoria koivuja, ja niitä karsittiin erittäin reilusti. Jätin kuitenkin jokusen koivun sopivin välein kasvamaan ja komistamaan pihaamme. Koivut ovat toki varsinaisia vesijuoppoja, mutta antavat myös mukavasti suojaa tuulelta ja iltapäiväauringolta tuosta nyt ensin kasvettuaan. Perustin myös ensimmäisen kukkapenkin. Lähinnä tuohon ensimmäiseen pääsee sijoittamaan siirrettäviä kasveja, joita voi sitten myöhemmin pihatöiden edetessä sijoittaa vaikkapa uudelleen.

2 kommenttia:

 1. Koivuista on myöhemmin haittaa puutarhallesi ja en tarkoita nyt varjostusta. Meiädn tontillamme oli alun alkane jättimäisiä koivuja sekä metsälehmuksia. Yhtään lehmusta ei ole kaatunut, mutta vain muutama yli-iso koivu tontin reunoilla on saanut armon. Siltikään ei ole upeampaa näkyä kuin kuurainen koivu.

  Kasvatin yhtä koivua rapun pielessä, ikäänkuin juhannuskoivuna ja olihan siinä kaunis ruskakin. Naapuri tuli varoittamaan siitä, että on aivan sama kuin olisi poppeli siinä eli menee putkiin. Koivu sai lähteä. Olen nyt istuttanut tuutenpihlajia sekä pilvikirsikoita.

  Mammmalassa kasvaa kaunis koivikko, mutta niiden välissä kukkivatkin sitten vain valkovuokot, mutta tuleehan niistä kevään hurma, kun koivujen valkeat kyljet ja sitten valkoiset kukat.

  Vauhdilla etenee sinulla!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Koivujen oletan sitten joskus vievän kaiken veden ympäriltään. Täytyy siihen mennessä kasvattaa pihalle jotakin muuta. Nyt nuo saavat jatkaa kasvua, ja tuoda pihalle myös hieman suojaa. Koivujen juuret olivat muuten nyt vielä yllättävän pienet.

  Kyllä vaan etenee, mutta pahoin pelkään, että seuraavat kaksi viikkoa mennään hitaasti (pöh).

  Kesäistä viikonloppua (sanon tämän tietämättä mitään säätiedoituksista... ja toivon hieman maalauskelejä...)!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...