.

6.5.2011

Säältä suojaan

Taloprojekti etenee. Tämä alkuvauhti tuntuukin sangen mukavalle, kun näkyvää tulosta syntyy päivittäin. Epäilemättä seuraavat työvaiheet tuntuvat tämän alun rinnalla nyhräämiselle. Minun omalla työlistallani on seuraavaksi lattiaprojekti. Eristettä ensin pystyyn muuratun harkkokorotuksen suuntaisesti, ja tämän jälkeen myös eristelevyjen levitys koko lattiapinnoille. Eristeen kokonaiskorkeudeksi tulee 200 millimetriä, jonka voi toteuttaa esimerkiksi 100 + 50 + 50 millisillä levyillä. LVI- sekä sähköputkituksia tulee tietysti myös tuonne eristekerroksiin. Ihan ensinnä täytyy kuitenkin puhkaista läpivientejä ontelolaattaan.

Mutta juoksinpa taas asioiden edelle! Piti kertomani, että Teritalot on suorittanut säältä suojaan asennuksen. Luovutuspöytäkirjakin kirjoiteltiin jo keskiviikkona. Pöytäkirjaan tuli kaksi huomautusta. Yhdessä ikkunapellissä oli naarmu, ja päädyssä oleva huoltoluukku sijaitsi suoraan paksun kattotuolin kohdalla. Luukusta olisi aika työlästä tunkeutua sisään, kun aukko jäi niin pieneksi. Huoltoluukku siirrettiin sitten vielä ennen kuin Teritalot poistuivat tontilta.

Pystytysurakka sujui kaikin puolin mallikkaasti ja hyvällä rytmillä. Ainoa harmittava asia näin jälkikäteen on se, että termi säältä suojaan ei ihan kirjaimellisesti tarkoita sitä, että talo olisi säältä suojassa. Lähinnä minua nyppii pulpettikaton pääty, joka on edelleen auki. Siitä kyllä varmasti sataa sisään, jos sattuu tuulemaan pohjoisen suunnalta.

Eilen purettiin jo suurin osa telineistä. Jätimme vielä yhden pystyyn maanantaita varten, jolloin kirvesmies tulee tekemään tuon säältä suojaan asennuksen loppuun. Tänään on taas ostoslistalla kaikenlaista pientä kivaa. Eristelevyjen lisäksi tunnen pakottavaa tarvetta hankkia kottikärryt, sellaisia kun en vielä omista : )

14 kommenttia:

 1. Hui tota vauhtia! Ihan mieletöntä, että talo on jo pystyssä!

  Mukavaa viikonloppua kottikärrytellen :)

  VastaaPoista
 2. Nopsaa talo tuli pystyyn! Meilläkin oli sateelta suojaan paketti, laittovat kyllä heti muovit joka paikkaan, ihan siltä varalta jos sattuis vettä satamaan.

  Ei muutaku kottikärryostoksille :) Kivaa weekendiä!

  VastaaPoista
 3. Tätä projektia on kyllä mielenkiintoista seurata. Vaikka en jokaiseen postaukseen kommentoikaan, niin olen seurannut silmät tarkkana talon valmistumista aina piirrustuksista lähtien. Tuskin maltan odottaa, kun talon sisäosien teko aloitetaan. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kaunis talo! Kiva pulpettikatto ja ihanat ikkunat. Onko elementit jo lopullisessavärissä? Täällä pähkäillään talon värin kanssa...Sisäpinnat voi aina maalata uusiksi, mutta toi ulkoseinä on vähän työläämpi=D

  VastaaPoista
 5. Uuden Kuun Emilia: On meillä ollutkin aika vauhti päällä! : ) Kiitoksia, kyllä ne kottikärryt täytyy nyt saada viikonlopuksi tontille, jotta pääsee roudaamaan kattotiilijätteitä talon ympäriltä pois.

  J: Tämä säältä suojaan on tosiaan muuten tosi hyvä juttu, paitsi pulpettikaton pystyseinä, joka on edelleen auki. Siitä voi tietysti taivasta tuijotella : )

  Absolutely white: Minäkin odotan kovasti, että päästää itse asiaan, eli sisähommiin. Varsinkin se vaihe, kun maaleja, tapetteja ja sen sellaista työstetään... ehkä joskus parin kuukauden päästä.

  Mukavaa viikonloppua!!

  Heini: Teriltä saa tuon ulkoverhouksen keltaisella, vihreällä tai harmaalla pohjamaalilla (ehkä muukin sävy, jos tarvetta?!). Minulla on harmaa pohjaväri, ja se lopullinen harmaa on edelleen mietinnässä. Puhdasta harmaata ajattelen, siis sellaista, joka ei taita lilaan talvivalossa.

  Täytyy varmaan maalailla koelautoja ennen varsinaista urakkaa. Ulkomaalausta ei tosiaan haluaisi tehdä ihan joka kesä : )

  VastaaPoista
 6. Hyvin on homma hanskassa, kottikärryillä
  tulee olemaan käyttöä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Tosi hienolta näyttää! Pystytyksen seuraaminen on kyllä ihanaa, valmista tulee ja hetkessä unelma on muuttunut todeksi :-)

  VastaaPoista
 8. Voi miten hyvältä näyttää! Ihanan nopsaa toimintaa.

  VastaaPoista
 9. Harri: Kiitos!

  Sirpa: Kottikärryt vielä hakematta, mutta toivottavasti ennen iltaa vielä ehtii...
  Hyvää viikonloppua!

  Johanna: Kiitoksia! Juurikin näin: unelmat rakentevat ihan silmissä : )

  Onnenhippuja: Vauhdikasta! Ja oman maun mukainen talo! : )

  VastaaPoista
 10. Anne, ei ole totta: Hali, hali, hali♥

  Tajuan nyt, että saat matalasta talostakin jännittävän. Palataan tähän tarkemmin myöhemmin siellä tai täällä.

  Mukavaa äitienpäiväviikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Leena Lumi: Oi kiitoksia ♥
  Talo näyttää onneksi sellaiselle kuin mitä sen mielessäni ajattelin. Mallin nimi kun on Moderna, niin nuo ikkunat pielineen ovat todella pelkistetyt.

  Rentoa, mukavaa & ihanaa viikonloppua myös sinne!!

  VastaaPoista
 12. Täällä talo nousee sellaista vauhtia, että ihan hirvittää! Olen ollut viime aikoina hiukan blogeista pihalla ja sillä aikaa teidän talo oli jo noussut harjakorkeuteen ja näyttää noissa kuvissa ihan asuttavalta. Onnea! Kivaa, kun edistyy näin rivakasti.

  VastaaPoista
 13. Johanna: Talo näyttää päälle päin ihan oikealta talolta : ) mutta sisätiloissa totuus paljastuu. Paljon on siis tehtävää jäljellä, ja homma jatkuukin jälleen maanantaina.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...