.

10.7.2011

Päiväkävelyllä Fiskarsissa

Lähdimme porukalla piipahtamaan läntisellä Uudellamaalla. Heti ensimmäisenä lähtiessä yllätyin - Fiskars on Fiskari suomeksi, ja Billnäs puolestaan Pinjainen. Sivistyin siis heti ensi sateliitti kosketuksella. Puhelin löysi kyllä perille kummillakin kieliversioilla.

Reissun tarkoituksena oli tutustua kumpaankin ruukkialueeseen, mutta paikan päällä totesimme helteen pehmittäminä, että yksi ruukki päivässä on hyvä tahti. Kävimme tällä kertaa siis Fiskarsin puolella. Paikka oli muuten tupaten täynnä kävijöitä, kun nuo antiikkimarkkinat olivat parhaillaan käynnissä. Samalla käynnillä tuli sitten ihailtua myyntipöytiä, jotka notkuivat kaunista ja kallista suomalaista lasitavaraa. Ihan oikeasti, huh mitkä hinnat! Tälläiset antiikkimarkkinat saavat kirppislöydöt ihan uuteen valoon.
Ruukkialue on kaunis ja soveltuu hyvin päiväkohteeksi. Paikallisia käsityöläisiä ja heidän luomuksiaan en ensisilmäyksellä löytänyt muualta kuin Onoma-Shopista, tosin paperi-, lasi- sekä seppäpajoja alueelta löytyi. Muita ostostelu- ja taukopaikkoja Fiskarsista löytyi kyllä riittävästi. Tein muutaman hankinnan Iittalan Outlet -myymälästä sekä Kopperista, joka myy designia myös maailmalta. Anne Blackin hauskat vetimet lähtivät mukaan kotiin, ja ne jäävät odottamaan jotakin sopivaa kunnostus kohdetta, jota pääsevät kaunistamaan.
4 kommenttia:

 1. Niitä paikkoja, joissa pitäisi käydä. En ole käynyt, vielä.

  Ja minäkin tässä näiden paikan nimien suhteen sivistyin :)

  VastaaPoista
 2. Johanna,
  mulla on myös ollut nämä ruukit "tahtoo nähdä" -listalla, ja nyt on sitten se toinen nähtynä.

  Meillä on muuten lähitienoolla myös oma ruukki, nimittäin Ruotsinpyhtäällä. On toki Fiskarsia pienempi paikka kaiken kaikkiaan, mutta kivasti on sielläkin säilynyt rakennuksia ja jonkin verran myös käsityöläisten myyntiä ja sen sellaista.

  VastaaPoista
 3. Minä en ole ikinä käynyt Fiskarsissa, mutta kovasti haluaisin! Toivottavasti tänä kesänä matka suuntautuu sinne suunnalle...

  VastaaPoista
 4. suvi m: Fiskarsissa oli ihan kiva käydä, ja nyt olisi vielä se Billnäsin puoli näkemättä. Varmaan tuosta Fiskaristakin saa enempi irti ilman noita antiikkimessuja, kun silloin ei ehkä ole niin paljon tunkua joka paikkaan : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...