.

16.7.2011

Saunassa

Saunassa on kuuma, jos ulkona on hellettä. Tänään ei ollut hellettä, joten puuhailut sisätiloissa sujuivat riittävän vilpoisasti. Pesuhuone ja saunatila edistyvät vaihe vaiheelta. Tarkkaa hommaa noiden märkätilojen tekeminen, ja tietysti myös löylyhuoneen on tarkoitus päästää hyöryjä pihalle vain suunnitellusti.

Talotilaukseeni kuului niin sanottu saunapaketti eli koolaustavara (sisäkattojen madallus, seinien rimat), alumiinipaperi, tervaleppälauteet sekä seinä- ja kattopaneelit. Osa tuosta tavaramäärästä saapuikin tontille, mutta onnistumisprosentti toimituksessa ei ollut sata. Teritalon yhteistyökumppani Sauna Major toimitti lauteet ja paneelit sovitusti, mutta Teritaloilta jäi koolaustavara ja alumiinipaperit jonnekin unholaan. Saunatila tuli joka tapauksessa työstettyä 30 mm paksulla eristelevyllä, joten ei tuolla alumiinipaperilla niin väliä. Koolaustavaran olisin kuitenkin ottanut mielelläni vastaan tontille, niistä kun olen vielä kaiken lisäksi jo maksanutkin.

Saunaprojektissa ei olla vielä panelointivalmiudessa, sillä vielä on muutama välivaihe tekemättä. Seuraavaksi taitaa kulua jokunen metri teippiä, kun levyjen saumoja aletaan käymään läpi.


Oma rakas ikuisuus projektini on kipsilevyjen tasoitus. Nyt siirryin vaihtelun vuoksi katon saumojen pariin, ja tämä onkin vaikuttanut heti ensi metreiltä asti ihan viimeisen päällä huippu harrastukselta. Niskan lihakset menevät nyt samalla ihan uusiksi, eli tässäpä oiva harjoitus tietokoneen ääressä työskenteleville. Suosittelen myös tasoituspuuhissa suojalaseja, katosta kun pukkaa tippumaan pientä ja vähän isompaakin roisketta. Mahtavaa! Motivaation tasoitushommaan koitan löytää tuijottamalla pohjamaalipurnukoita, ainakin silloin kun katse on muualla kuin katossa. Joskus vielä tuohon maalausvaiheeseen päästään...

2 kommenttia:

  1. Upeaa, että pääset ihte tekemään kaikkea! Meillä mies uurastaa ja mä hoidan tytsejä. Mutta jospa mäkin jossain vaiheessa pääsen muihin kuin siivoushommiin mukaan :) Jaksuja kittaukseen!

    VastaaPoista
  2. Jane: No enhän minä nyt kaikkea! : )
    Mutta olen ottanut aina jonkun työvaiheen omiin käsiini, ja koittanut opetella. Tulos on sitten parempi tai huonompi.

    Meidän tyttäret ovat jo 9- ja 11-vuotiaita, joten pärjäävät paljon myös omillaan. Meidän raksa on myös ihan lähellä nykyistä kotia, joten tyttäret pyöräilevät välillä työmaalle mua ihmettelemään. Isompi tuo myös kaffetta termarissa tullessaan, ja kokkailee välillä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...