.

7.1.2012

Taidetta koteihin

Makrotex (41.) viikon aihe on taide. Viikkohaasteiden kiva puoli on myös se, että tulee pohdittua tiettyä aihetta hieman syvällisemminkin. Taide on minulle ainakin aika laaja käsite. Vau-elämyksiä löytyy niin monesta. Joskus ihastusta herättää suunnaton kädentaito, taiteellisuus, osaaminen ja jaettu elämys. Iloa tuottavat myös kokemukset taiteen rajamailta (miten määritellä taide...), ja varsinkin sellaiset hetket, jotka kasvattavat ihmisenä. Taide voi auttaa ymmärtämään. Tuskaa, kärsimystä, suurinta onnea, ihmistä, rakkautta.

Meillä ei ole kotona Taiteilijan tekemää Taidetta. Tai miten sen nyt ottaa. Lapset taiteilevat ainakin paljon ja mielellään. Kuvissa näkyvä paperitähti on esikoisen hiljattain tekemä. Siinä on värejä, joita juuri nyt kaipaan. Varsinkin keltainen ja vihreä ovat nousussa.

Museot ja erilaiset näyttelyt tarjoavat elämyksiä, ajatuksia ja kauniita kokemuksia. Valokuvataide ja grafiikka kiinnostavat minua erityisesti. Joskus on myös kiva eksyä vaikka Kiasmaan. Ymmärtää, tai olla ymmärtämättä. Ymmärtäminen ei ole aina se itse tarkoitus.
Alimmassa kuvassa lapsi katosi taiteeseen (kesä 2010) Kiasman näyttelyssä. Hetken päästä lapsi tuli ulos taiteesta ja halusi kahvilaan mehupaussille.

9 kommenttia:

 1. Erittäin taitaa kädenjälkeä pieneltä lapsoselta. Ihania hetkiä taiteilun parissa teille sinne kotipuoleen :)

  TAIDE on ihana asia!

  VastaaPoista
 2. Väittäisin, että teillä asuu montakin taiteilijaa. Tekstisi kävi oikein hyvin taidepläjäyksestä :)

  Onneksi lapsi löytyi sieltä taiteen keskeltä!

  VastaaPoista
 3. Merike: Kiitoksia, onneksi nuo lapset tykkäävät askarrella. Minulla ei yleensä riitä käämit askartelutouhuihin, mutta ihailen mielelläni muiden tuotoksia.

  Taide on pop! :)

  Johanna: Jokainen on oman elämänsä taiteilija?! :) Mulla on ideoita ja ajatuksia vaikka mistä, mutta en ole riittävän taitava niitä (kaikkia) toteuttamaan. Kamera on siitä kiva kaveri, että sen avulla saa aikaiseksi vähän sen oloista kuin mitä oli ajatellut. Ja aina vaan oppii lisää.

  Tuo nauhateos (en muista enää sen nimeä) oli aika iso, joten hyvä että lapsi löytyi :)

  VastaaPoista
 4. Beth: Thanks! My daughter did that paper star craft with bright (dreaming of Spring) colors.

  VastaaPoista
 5. Ihanista väreistä tehty tähti.
  Voi, kunpa pääsis askartelemaan lasten kanssa (ei vaan ole just senikäisiä ... ).

  VastaaPoista
 6. Tellu: Saahan sitä askarrella ihan ilman lapsiakin :) Itse olen aika laiska tekemään näpertelyjä, joten hyvä, että jälkipolvi tykkää tehdä taidetta kotiin.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa värien sinfoniaa!!
  Hienosti hän on tähden tehnyt.
  Lasten tai omatekemä taide on
  tunnetta täynnä.

  VastaaPoista
 8. Sirpa: Paperitähdessä on aika keväiset värit & sävyt, joten tykkään tuosta kovasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...