.

18.1.2012

(Vähän vaikea) muotijuttu
Moi. Tässä uusi muotibloggaajanne! Housut ja kengät ovat kaupasta, ja ne on hankittu ennemmin tai myöhemmin. Sopivat eli mahtuvat päälle, ja niissä on mukava olla. Lisää muodikkaita kuvituksia voit katsella Makroviikkojen (43.) osallistujilta täältä.

Muoti on tosiaan sellainen asia, jota en aktiivisesti seuraa. Toki olen sen verran elossa, että huomioin ympäristöäni, mutta varsinaisesti ottaen pukeutuminen ei ole kiinnostuslistani ykkösenä. Välillä minua myös hämmästyttää rahasummat, joita vaatefriikit (ja muodikkaat) ovat valmiiita laittamaan asukokonaisuuksiinsa kiinni. Siitäkin huolimatta, että "köyhän ei kannata ostaa halpaa". Omassa elämässäni olen kyllä tuon edellisen lainauksen todennut osittain todeksikin, mutta todellisessa elämässä köyhä ostaa juuri sitä halpaa, tai ei osta, ja silloin tuotteet jäävät kaupan hyllyille. Hinta-laatusuhde on se taikasanapari.

Eikä siinä vielä kaikki. Jostain kumman syystä sydämeni sykähtää lehtijutuille, joihin on valittu tavallisia taikinanaamoja (niinkuin minä), jotka saavat meikki- ja pukeutumisvinkkejä. Näiden juttujen kuvitus on yleensä riemullinen ahaa-elämys. Ammattilaisen silmin ja opein saa ulkoisesta habituksestaan yllättävän paljon enemmän irti. Sitä omaa muoti- ja kauneusjuttuani vielä odotellessa.

11 kommenttia:

 1. Anne, minua ei voi pitää muotifriikkinä, mutta jos ihmisellä on ns. silmää, kuten on muuten sinullakin, kyllä sitä ei voi olla kaunista huomaamatta.

  Köyhän ei kannata ostaa halpaa, olen todistanut sen tuhannesti. Minulla on edelleen joka talvi päälläni Saksasta ostettu unelmaneule, joka oli oikein putiikkituote Göttingenistä. Ikää neuleelle on nyt 20 vuotta.

  Eräät Italaista ostetut kengät vein viisi kertaa suutarille, kóska en halunnut luopua niistä, lopulta suutari katsoi minua silmiin ja totesi: Tämä oli sitten viimeinen kerta näille! Kenkien ikä oli silloin 18 vuotta ja niitä oli käytetty paljon.

  Nyt komerossani on aika tyyris pikkumusta, jonka ikä on 10 vuotta ja sille tulee toinen mokoma.

  Ril'sin pitkä, msuta pitsinen juhlamekko on myös iäkäs, taitaa olla jo 15 vuotta, mutta en tarvitse uutta, sillä musta ja pitsi on aina in.

  Viimeksi ostin Peter Hahnilta sen järkyttävän tyyriin kashmir-neulleen, jonka löydät oikeasta palkistani. Rakastan sitä ja syön sen takia kaurapuuroa lounaaksi vaikka joka arkipäivä.

  No, kotona käytän Lumimiehen vanhoja paitoja, omia kaikkein vanhimpia neuleita, joista yhden ikä tuntematon...

  Minulla olisi ostaminen hallinnassa ellen sortuisi pikaostoksiin, jotka ovat aina tyhmiä t-paitoja tai sitten uusi kirous: kenkiä. Laksin t-paitani ja sain sokin. Yritän nyt ohjata kulkuni niin, etten näe mitään ihania värejä tms. Tosin ne kaikki tulevat jollain tavalla käytetyksi, mutta kun komeroon ei enää mahdu.

  Korkea hinta ei tosiaankaan aina korreloi laatuun, mutta yllättävän usein kyllä. Sen olen huomannut ja sen todistaa myös garderobini.

  Kaikki olisi taivaallisen täydellistä, jos kaikki farkut mahtuisivat päälle, myös ne limenvihreät, joissa olin vielä blogikuvissa kolme vuotta sitten. Tiikerikakku valmistui juuri ja taidankin ottaa teetä muumien Iltapurjehduksesta ja palan herkullista kakkua, anopin salaiseilla reseptillä.

  Huh, tulipa paljon vuodatusta. Ei tämä muoti ihan kylmä aihe ole, vaikka ei tosiaankaan prioriteetti yksi elämässäni.

  Kaunista lumipäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Olen joskus pettynyt isosti, kun ajattelin panostaa neuleen laatuun ja hankin sen Stockalta. Neule ei kestänyt nyppyyntymättä sitäkään vähään mitään uppo-edulliset henkkamaukat. Ehkä Stockan neule ei sitten vielä yltänyt siihen oikein laadukkaiden sarjaan.

  Kenkiin voisin muuten minäkin kadota. Ainoastaan rahavarojen rajallisuus estää kenkien kanssa friikkaillun. Ja sitten on vielä se, että kauneimmat ovat kovin korkeakorkoisia, enkä minä niitä osaa.

  Ihana juttu muuten, että hankkimasi laatutuotteet ovat olleet pitkäikäisiä ja mieluisia. Silloin alan minäkin ymmärtämään rahallisen panostuksen päälle. Ajatus kasmirista (oletan että melko ohutkin voi olla tosi lämmin ja ihana) kylminä talvipäivinä saa tälläisen harmaan toimistorotankin hyrisemään. Ehkä vielä minäkin :)

  (Lunta tuli viime yönä lisää 10 - 15 cm... lumipäivää siis!!)

  VastaaPoista
 3. Kivoja ja muodikkaita kuvia.

  VastaaPoista
 4. Meillä on paljon yhteistä. Kuten tämä muoti. Lömpsöttelen oikeastaan aina samassa vaateparressa: tosin päivittäin se vaihtuu, mutta näyttää samalta. Kun löydän mieleistä ja sopivaa hankin sitten useamman, niin ei tarvitse murehtia mitä päälle laittaa :)

  Paraillaan teen suursiivousta ja meillä asuu joku toiveikas, joka ostaa aivan erityisesti mekkoja. Joita ei sitten koskaan käytä. Mutta siivoaminen on kieltämättä kivaa, kun voi sovitella niitä pitämättömiä mekkoja ja huiskia pölyjä Laurenin iltapuvussa...

  VastaaPoista
 5. Tellu: Kiitos! :)

  Johanna: Mekot ovat minullekin hieman mysteereitä, tosin hassua, että siinä on niin käynyt, kun lapsena niitä osasin kyllä käyttää
  :) Yllätin muuten itseni firman pikku-jouluissa, ja saavuin paikalle mustassa maksimekossa. Kaikkee sitä...

  Mukavia siivoushetkiä! Ja toivottavasti Lauren pääsee vielä joskus ulkoilemaan!!

  VastaaPoista
 6. Nuo kengät ovat makeet. En ole muotitietoinen, mutta hyvin päälle sopivat ovat minun muotia :)

  VastaaPoista
 7. Aina: Juu! Ja kun on sellaiset vaatteet päällä, joissa viihtyy, niin sitä on silloin enemmän oma itsensä :)

  VastaaPoista
 8. Farkut ovat aina MUODISSA. Kiva kuvakulma :)

  VastaaPoista
 9. Itse seurailen muotia toisella silmällä, mutta pintamuoti menee monesti ihan yli hilseen ;-) Mutta rumia vaatteita inhoan, joten olen hieman vaatefriikki kuitenkin , eikä vaatteissa mene raha hukkaan, niin ihania ne ovat ! Yritän kyllä hillitä itseäni ja ostan paljon käytettyä, mutta rajoittamisen varaa on.

  Tennarit näyttävät oikein kivoilta !

  VastaaPoista
 10. Merike: Farkuissa vaihtuu värit ja pesut ja mallit, mutta muodissa ne vaan on aina! :)

  Petriina: Käytettyinä olisi kyllä kiva ostaa jotain vaatetta, mutta kokopolitiikka yleensä estää sellaisen.

  Joo, tennareita on muutamia eri väri vaihtoehtoja, ja niitä tulee pidettyä aika usein töissäkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...