.

6.10.2013

Best Photo -valokuvaushaaste

Sisustusunelmia -blogin Johannalta tuli mielenkiintoinen haaste, jossa mietiskellään hieman blogien valokuvia ja valokuvaamista muutenkin.

Itse tosiaan otan kuvia erittäin mielelläni ja haluaisinkin oppia kuvaamisesta vielä lisää. Saisin varmastikin suurta hyötyä jo kameranvalmistajan tekniikkakursseista, mutta tietysti myös muut kuvaamiseen liittyvät kurssit kiinnostavat. Vielä minä jollekin kuvakurssille pääsen osallistumaan, uskon näin.

Tykkään ottaa kuvia luonnossa vuodenajasta riippumatta. Vaikka en ole talvi-ihminen, niin ihailen kyllä suuresti jään ja lumen muovaamaa maisemaa, ja käyn välillä näitä luonnon ihmeitä tallentamassa kamerallekin. Parhaat kuvani olen mielestäni ottanut ulkosalla. Osaksi se varmaan johtuu myös siitä, että en osaa ottaa kuvia hämärässä tai pimeässä ja tuolla ulkosalla päiväsaikaan valo-olosuhteet on usein luonnostaan kunnossa.

Luontokuvien lisäksi kamera räpsyy tietysti myös sisätiloissa. Silloin suuntaan kameran kodin pieniin yksityiskohtiin, kukkiin, ruokaan, herkkuihin ja joskus jopa ihmisiin. Ihmisten kuvaajana olisi muuten myös kiva kehittyä, mutta se on minusta ehkä se vaikein osa-alue kuvaamisessa.

Mutta nyt itse haasteeseen, jonka säännöt menevät näin:

LATAA POSTAUKSEEN OMA, PARAS VALOKUVASI
VASTAA VIITEEN KYSYMYKSEEN
JA LAITA HAASTE ETEENPÄIN

Otin tuon yllä olevan kuvan pari talvea sitten edellisen asuntomme pihalla. Kuvailin lumipainon alla vaappuvia lumimarjan oksia. Taustan sommitteluun otin mukaan naapurin punaisen torpan. Tämä kuva on pysynyt suosikkinani kuva oton jälkeen vaikka muita jäisiä ja lumisia otoksia on myös kertynyt kameran muistikortille.

Kysymyksiä ja vastauksia:

1. Kumpi on sinulle tärkeämpää blogeissa: Kuva vai teksti?
Minulle on kummatkin tärkeitä. Kuvat tosin kiinnittävät ensinnä huomioni, mutta arvostan myös hyviä ja ajatuksia herättäviä kirjoituksia. 

2. Nimeä Viisi kotimaista blogia, joiden kuvamaailma puhuttelee sinua.
Seuraamissani blogeissani on kauniit kuvat. Silloin kun on kiire, kuvat ehtivät puhutella tekstiä nopeampaan. Tässä kohtaa haluan myös mainita Sisustusunelmien Johannan kuvat: hänellä on kauniit ja seesteiset sisustuskuvat. Arvailen, että Johannan kodissa laajempien sisustuskuvien ottaminen ei teetä niin paljon töitä kuin meillä. Viittaan tällä siis siihen, että meillä on aina jotain sotkua nurkissa, ja laajemmat kuvakulmat eivät tule kyseeseen.

Ne viisi kotimaista blogia löytyvät ihan postauksen lopusta. Näille samaisille laitoin haasteen menemään eteenpäin.

3. Voiko yhdessä postauksessa olla mielestäsi liikaa kuvia?
Mielestäni kuvia voi olla liikaakin. Se tosin riippuu postauksen aiheesta ja kuvakulmista. Esimerkiksi 10 kuvaa yhdessä postauksessa on vielä ihan luettava ja selattava määärä. Itse olen varmasti joskus laittanut enemmänkin kuvia varsinkin jostain tapahtumasta.

4. Millä kikka kolmosella ajattelit pärjätä pimeän talven yli?
Talven yli pärjääminen on aina vähän arvoitus! Toivon aurinkoisia päiviä ja hermoja jalustan kanssa kuvaamiseen. Ehkä jopa lisävalonlähde voisi tulla kysymykseen?

5. Millä sinä kuvaat?
Minulla on reilu vuoden vanha Canon 7D käytössä. Lisäksi kuvaan jonkin verran digipokkarilla (Olympus Pen Lite) ja puhelimella. Puhelimella otettuja kuvia en tosin käytä blogissa.

Laitan haasteen eteenpäin seuraavalle viidelle bloggaajalle, joiden kuvakulmat, ideat ja otokset ilahduttavat:

PS. Laitan valokuvablogiini isomman version tästä lumimarjakuvastani. Saved Memories on blogi, jossa keskityn vain valokuviin.

8 kommenttia:

 1. Mukava kun otit haasteen vastaan . Valitsemasi kuva on todella kaunis, jotenkin tuli sellainen pysähdyttävä olo, kuin aika pysähtyisi ja joka puolella olisi täysin hiljaista <3 Hih, hauskasti sanottu :) meillä tosiaan on "helppo" kuvata laajempaa kuvaa, tosin olen miettinyt pitäisikö alkaa keskittymään vain pieniin yksityiskohtiin.. En tiedä :)

  Olipas kivoja valintoja sinulla blogeista joille haasteen annoit, uusia tuttavuuksia minulle joten pitää mennä kurkkaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään tuosta talvikuvasta, koska se on jotenkin maalauksellinen (ehkä tarkennus on vähän suttuinen, josta se maalauksellisuus sitten tulee).

   Sun blogissa on ilahduttavan usein sisustuskuvia, joissa näkyy kuvattavaa huonetta pientä yksityiskohtaa enemmän (mulla se on yleensä juuri päinvastoin eli joku pikkuruinen juttu näkyy vain kuvissa). Näinpä arvelin, että teillä on koti yleisesti ottaen aina kuvauskunnossa :)

   Olisihan näitä blogeja ollut tietysti reilusti lueteltavaksi, mutta tällä kertaa siis tälläinen lista. Uutta blogi-luettavaa onkin kiva aina löytää.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus ja kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo talvikuva on jäänyt suosikikseni myös harmaan värityksensä puolesta.

   Poista
 3. Mukava haaste ja kaunis kuva : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä voi muuten halukkaat napata haasteen matkaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...