.

5.10.2013

Sisustuksen aakkoset

Harvemmin tulee kuvattua omassa kodissa laajoja kuvakulmia. Pitkälti tiiviimmät kuvakulmat sanelee arkiset asiat, jotka ovat valloittaneet pöytätasot ja nurkat. Toisaalta tykkään myös yksityiskohtien kuvaamisesta ja löydän pienistä jutuista aina jotain uutta katselemalla maailmaa myös kameran kautta. Jotenkin tuntuu myös, että asetelmallisesti pienemmät yksityiskohdat ovat helpommin hallittavia kuin laajemmat otokset.

Itse katselen kuitenkin muiden blogeista, sisustuslehdistä ja -ohjemista mielelläni kokonaisia sisustuksia ja sisustusratkaisuja. Senpä vuoksi koitan välillä laitella omaan blogiinikin hieman laajempaa otosta täältä meidän kotoamme. Silloin yleensä kuviin pääsee keittiö-ruokatila-olohuone alue, johon sijoittuu myös työpisteeni.

Sisustuksen aakkosista meillä on ainakin edustettuina A niin kuin aurinko ja R niin kuin rentous. Mukaan mahtuu tietysti vielä V niin kuin värit ja K niin kuin kierrätys. Lyhyesti sanottuna meidän kotimme sisustuksen kulmakiviä ovat olohuoneen isot ikkunat ja niiden tuoma valoisuus, rento värien käyttö sisustuksessa ja sisustuksen löydöt, joita olen tehnyt kirpputoreilta. Kodin sisustus muuttuu myös ajoittain niin, että kierrätämme huonekaluja ja pientavaroita ihan kotimme sisällä.

Viimeiseksi mainitsisin vielä kirjaimen P niin kuin printit. Ihastun monesti julisteisiin, joissa on kiva idea tai printti. Myös valokuvajulisteet ovat suosikkejani. Kodin ilmettä tulee myös päivitettyä eri värisillä ja kuviollisilla tyynyillä sekä vilteillä. Tyynyjen printit ovat yksi hauska kokonaisuus sohvilla, ja parasta tyynykasoissa on tietysti mukavuus sekä käytännöllisyys. Tyynyn tehtävä ei ole ainoastaan koristeena poseeraminen.

Keittiön puolella meillä toimii vielä vaihtuvana taidenäyttelynä erilaiset tarjottimet, jotka ovat keskeisellä paikalla esillä. Pienen ikkunan päälle on asennettu kaksi Ikean tauluhyllyä, johon noita tarjottia saa kivasti esille. Tarjottimet ovat meillä myös aktiivisesti käytössä.

8 kommenttia:

 1. Upeat kuvat<3 Tykkään myös katsella blogeista tälläisiä kokonaisempia kuvia. Teillä on tosi kaunis koti, selkeää mutta silti paljon ihania yksityiskohtia ja persoonallisia juttuja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina!

   Mulle nämä laajemmat kuvakulmat tarkoittavat omassa blogissani pienoista venymistä, mutta ajoittain (varsinkn siivouksen jälkeen) näitäkin on kiva laitella mukaan postauksiin. Ja itse kun tykkään kovasti seurailla kauniita sisustuskuvia muiden blogeista, niin jotenkin sitä koittaa edes joskus venyä tälläisiin suorituksiin itsekin :)

   Poista
 2. Kiitos näistä ihanista kuvista!
  Kyllä teillä kelpaakin ottaa kokonaiskuvia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina!

   Tälläinen iso yhtenäinen ja melko avoin tila on toisaalta vähän hankala kuvattava, varsinkin kun perspektiivi saattaa olla aika outokin (yksi seinä on suorassa ja kuvan toisessa laidassa menee ihan vinoon). Mutta toisaalta pienissä huoneissa kuvaaminen on vieläkin vaikeampaa, kun kuvaan meinaa tulla aina noita näköesteitä. Mutta ainahan sitä jotain oppii ja hoksaa kuvaamisestakin, joten siinäkin mielessä tämä on ihan hauskaa :)

   Poista
 3. Odotin, että K kuin koti;) Laajakulmakuvat kauhistuttavat minua, sillä ensinnäkin minusta sisäkuvaus on haastavampaa kuin ulkokuvaus ja toisekseen kuten itsekin totesit, joku kohta on aina stailausta paitsi. Mutta sinä osaat kuvata ja kotisi näyttää upealta. Mikä on tuo lattia? Laminaatti vai parketti? Meillä jyrätään vielä tänään alakerrassa betonia ja istun tässä kuulosuojaimet päässä, mutta huomenna jo laitetaan lämmitysputkia ja ensi vikolla on valu. Sitten niitä laattoja...

  Kysyn tuota lattiaa siksi, että seuraava kohteemme on uusia olohuoneen ja sinne johtavan eteisen lattiat ja niitä emme tee laatoille.

  Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K niin kuin koti, totta kai! Se on kaiken pohja ja perusta, ainakin minulle :)

   Ulkona kuvaaminen on kyllä siinä mielessä kivempaa, että valaistuksen järkkäilystä tarvii harvemmin huolehtia. Pimeässä ja hämärässä kuvaamista oppimis mielelläni lisää... ja siitä olisi tietysti apua myös talviajan sisäkuvailuihin.

   Jaksuja remonttiin! Kun mielessä vaan pitää sen, että kohta meillä on ihanat uudet pinnat, niin sitten nuo remontin vaivatkin kestää paremmin.

   Lattia on Byggmaxin laminaattia. Sävy on vaahtera, ja laminaatissa on tosiaan vaihtelua melkoisen vaaleasta tummahkoon, mutta niin että yleisilme on vaalea. Noissa kuvissa lattian tummat kohdat korostuvat "väärin". Oikeastaan nuo tummemmat kohdat ovat sellaista lämmintä puun sävyä.

   Laminaatilla on julkisen tilan käytön kestävyysluokitus (hah, rakentamisesta on nyt kulunut niin kauan, että en enää muista millainen tuo käyttöluokitus oli sen tarkemmin :)

   Täällä on lauantai sujunut aurinkoisesti, toivottavasti sama keli jatkuu huomennakin. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   PS. kun saatte valmista sielä alakerrassa, niin kenties päästät meidätkin kurkkaamaan lopputulosta?!

   Poista
 4. Sama juttu, itse tykkään katsella muiden laajakuvaotoksia (kuten näitä!), mutta useimmiten tulee napsittua omaan blogiin vain lähikuvia. Laajakuvaputki on kyllä haavelistalla, joskohan pukki semmoisen toisi tänä jouluna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laajoista kulmista haaveillen :) Ja ennen ostosta olisi kiva päästä kokeilemaan ja vertailemaan eri vaihtoehtoja kunnolla = ottamaan kuvia kotoa ja tarkastelemaan otoksia ihan koneelle siirrettynä.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...