.

10.10.2013

Palmun takaa
Mikä oli se, joka lähti kuin palmun alta? Vanha Datsuni vai? No täällä meillä on lähinnä kurkittu ruokatilan tai vaihtoehtoisesti sohvan suuntaan palmun takaa. Viherkasvit tuovat kivaa piristystä sisustukseen. Periaatteessa. Käytännössä meillä nämä vihreät ovat kuitenkin hiukan lyhyt ikäisiä. Sellainen nurkassa raakkuva karahka ei ehkä sitten enää ole niin piristävä tai sisustusta kohentava yksityiskohta.

Messuilla ja lehdissä on pari viime vuotta esitely erilaisia viherseiniä ja sisätiloihin tarkoitettuja "kasvattamoja". Näissä ratkaisuissa on yritetty huolehtia kasvien veden ja valon saannista. Kuulostaa (ja näyttää) sinänsä hyvälle, mutta ainakin osassa näistä tuotteista kaupan päälle tulee jonkinlaista surinaa ja lorinaa, kun laite huolehtii kasvuolosuhteista. Millaisia kokemuksia teillä on keittiön yrteille tarkoitetuista pöytäpuutarhoista? Entä käytättekö altakastelevia ruukkuja tai muita hyviä konsteja, joilla tälläiset hajamielisetkin viherpipertäjät saisivat kasvinsa pysymään hengissä?

Tilanjakajana viherseinä voisi olla aika näyttävä. Näitä on kaiketi toteutettu enemmän julkisiin tiloihin tai yritysten tiloja piristämään. Meillä sellainen istutusseinäke voisi sopia esimerkiksi juuri tuohon ruokapöydän päätyyn. Silloin sohvalta eri kurkittaisi enää palmun takaa keittiön tapahtumia, vaan edessa olisi kokoelma erilaisia viherkasveja. Ajatus sekin!

4 kommenttia:

 1. Totta, viherkasvit piristää sisustusta. En ole vuosiin pitänyt meillä kasveja mut nyt niitä löytyy kolmekin kappaletta.. Se on vissii taitolaji että saa ne pysymään hengissä. Mulla ne helposti tuppaa kupsahtamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on noiden sisäkasvien kanssa myös tuota kupsahdusongelmaa. Syynä varmaan ihan kastelun puute :)

   Poista
 2. Varmasti tuollaiset altakasteluruukut ovat hyviä, mutta itse käytän ihan tavallisia saviruukkuja...sellaisia vanhan näköisiä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole myöskään yhtäkään altakastelevaa, vaan perinteisillä ruukuilla mennään. Saviruukut ovatkin ihan klassikkoja! Ne on aina pop :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...