.

30.12.2013

Nauti joka suupalasta

Minulla on ensi vuodelle teema. Toisaalta se voisi olla myös tavoite, mutta haluan kutsua sitä kuitenkin mielummin teemaksi. Teema on yksinkertaisuudessan (ja herkullisuudessaan) "nauti joka suupalasta".

Sen lisäksi, että olen armoitettu herkkujen ystävä (voiko herkuilla olla ystäviä), pidän myös ihan pöljänä salaateista, keitoista, kalaruoasta ja paljon muustakin, jonka voi tallentaa kansioon "tämä on terveellistä". Terveellinen syöminen vaatii pikkiriikkisen panostusta ja aikaa, jota koitan suoda itselleni alkavana uutena vuonna. Mietin tämän toisaalta myös niin, että kun muistan nauttia ihanista makuelämyksistä lautasellani, ehkä silloin ei jää niin kova palo suklaan ja muiden herkkujen suuntaan.12 kommenttia:

 1. Minä olen herkkuttelija, myönnän. Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän herkuttelen. Toisaalta arkena siihen on huonot mahdollisuudet, sillä työpaikkaruoka on 80 % eineksiä ja ei se itsetehty juuri ole parempaa. Nyt vielä kun on kaksi lasta kotosalla, tulee onneksi tehtyä lämmintä ruokaa vielä klo 17 maissakin. Viikonloput ja loma-ajat pyhitetään kyllä hyvälle ruualle. Esillepano ei oo niinkään mun juttu, en jaksa nähdä vaivaa. Unelmani olisi, että mies innostuisi kokkailusta ja huomaisi olevansa siinä taiturimainen! Mä mieluusti 30 vuoden jälkeen jo luopuisin kauhanvarresta ja vain nautiskelisin muiden tuotoksista!

  Herkullista vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka työpaikalla olisikin einespohjaista ruokaa, lienee kuitenkin parempi syödä säännöllisesti kuin kasvattaa nälkää, jolloin tulee sitten korvattua oikea ruoka herkuilla (ainakin mulla voi käydä helposti näin). Ja tosiaan hyvää tsemppiä, että teette vielä perheen kesken iltapäivällä erikseen ruokaa. Nyt kun meidän perheessä lapset ovat isompia, niin välillä kunnon ruoka tulee korvattua voileivillä ja jogurtilla.

   Ah, totta tuo, jonkun muun tekemää ruokaa on hauska päästä syömään! :) Ehkä miehesi vielä innostuu tuosta ruoanlaittamisesta!

   Herkkuja uuteen vuoteen!!

   Poista
 2. Ihan kuin minun ajatuksiani! Olen myös herkuttelija, mutta pidän samaan aikaan kovasti kaikesta terveellisestä, ja haluaisin syödä enemmänkin kasviksia ym. Olen vaan vähän laiska tekemään niitä salaatteja yms. "Nopsaa vaan jotain ruokaa että saa pois alta." Se on harmi, kyllä jokaisesta ateriasta ja suupalasta todellakin pitäisi opetella nauttimaan ihan rauhassa. Myös siitä ruoan valmistamisesta, kuka sen tekeekään. Ei tässä mihinkään kiire ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä mietin kahvilassa kun ostan muiden tekemää salaattia, että miksi en tehnyt tätä vaikka illalla jo valmiiksi itselleni. Tosin parempihan se on kahvilassa salaatteja himoita, kuin niitä muita vaihtoehtoja :)

   Toisinaan ruoanlaitossa on kiva flow ja ruokalajit syntyvät kuin itsestään (vaikka ihan "mitä kaapista löytyy" tyylillä). Onneksi on myös kivoja ohjeita niin lehdissä, blogeissa kuin telkkarissakin. Niistä voi sitten inspiroitua ja omaksua uusia hyviä kuvioita arkeen.

   Ja sen kun muistaisi - ei tässä mihinkään nyt niin kova kiire ole :)

   Poista
 3. Hieno teema ja tavoite matkittavaksi saakka! Siipan hokema "pahaa ja epäterveellistä ei kannata syödä" yhdistettynä tuohon ois aika herkku tuleva vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti juuri noin kuin miehesi on todennut - miksi sitä söisi jotain pahaa, kun melko helpolla saa aikaiseksi hyvääkin. Toisinaan herään oikein huomaamaan, että millaista "moskaa" sitä tulee syötyä varsinkin noiden herkkujen merkeissä (vaikka tosin herkuissakin on niitä tosi herkkuja!).

   Hyviä suupaloja alkavaan vuoteen!

   Poista
 4. Hyvä päätös - mä aion vähentää herkuttelua..muuten mä en oo kohta enää pieni lintu vaan pallero lintu. :D Heh! Vaivihkaa on tuota silavaa turhan paljon kertynyt..yäk! Mun heikkous on napostelu ja iltasyöminen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin minäkin vähentää herkkuja tai ainakin korvata ne fiksummilla herkuilla. Kun vatsassa on vaikka kiva annos kasvissosekeittoa, niin veikkaan, että pystyn sanomaan helpommin "ei kiitos" jätskille ja kaiken maailman muille houkutuksille.

   Itse en ole iltasyöjä, mutta kyllä sitä ehtii jo päivälläkin kunnostautua :D

   Poista
 5. Hieno päätös! Täällä pitäisi yrittää jonkinlaista ruokaremonttia ja herkkujen vähentämistä. Herkuille pitänee laittaa tietty päivä jolloin niitä saa hyvällä omallatunnolla nauttia. Nykyinen kaksin käsin herkkujen veteleminen joka päivä ja huonon omantunnon poteminen ei käy enää laatuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jonkinlaista tasapainoa herkuttelun ja terveellisen (joka voi tietysti myös olla herkullista) ruokailun välillä koitan minäkin hakea. Herkkupäivä on yksi hyvä vaihtoehto koittaa palata ruotuun ja toisaalta olen miettinyt että mitäs jos lupaa itselleni, että joka päivä voi nauttia yhden pienen herkun... se olisi vähän toinen juttu kuin minun nykyinen mega-herkku-tasoni :)

   Poista
 6. Great minds think alike! Hieno homma, go Sister!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kun se ajatus vielä jalostuu ihan käytännöntasolle ja osaksi arkirytmiä... toivottavasti onnistuu! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...