.

25.2.2014

Satasen sisustus

Olohuoneemme sisustus on uudistunut satasen budjetilla. Osa "uutta" sisustusta on vanhojen jo kotoa löytyneiden huonekalujen uudelleen sijoittelu, jonka lisäksi olen tehnyt muutamia hankintoja. Ostin ystävältä vanhan vihreän plyysisohvan, joka taitaa alkuperältään sijoittua tuonne 60-luvun tuntumaan. Nämä vanhat huonekalut ovat laadultaan lähes ikuisia ja peittoavat kestävyydellään uudemmat haastajat ihan mennen tullen.

Toinen isompi hankinta on olohuoneen sarjapöytä, jonka bongasin toisen ystävän kirpparikuormasta. Sarjapöytä on kuulemma varhaisen 90-luvun hankintoja, ja sen puuosat sattuvat olemaan melkoisen saman sävyistä puuta kuin mitä tuosta vihreästä sohvastakin löytyy.

Vihreä sohva ja sarjapöytä muodostavat nyt olohuoneemme sisustuksen selkärangan. Kaveriksi vihreälle sohvalle on tällä hetkellä ehdolla harmaa Ikean Ektorp, mutta todennäköisesti Ektorp saa sutia takaisin tv-huoneen puolelle. Sovittelen vihreän sohvan kaveriksi seuraavaksi jotain muuta.

Satasen stailauksen viimeistelee pari uutta keltaista yksityiskohtaa. Keltainen väri taitaa olla se tämän kevään piristysruiske kotimme sisustuksessa. Viime keväänä piristykset kallistuivat pinkin suuntaan.

Tilasin muutaman uuden tyynynpäällisen H & M verkkokaupasta, ja ihan viimeiseksi nappasin sekakukkakimpun mukaan ruokakaupan valikoimasta. Keltaista löytyy tietysti kukistakin! Kukkakimppu on laitettu esille kirpparilta löytyneeseen ruskeaan keramiikkimaljakkoon. Nyt olohuoneen sisustus alkaa olla kasassa (tällä erää).

Olohuoneessa jo entuudestaan majaillut sisustuslehtipino madaltui ja leventyi ikkunaseinälle, ja isot lasipullot asettuivat uusille paikoille. Pieni keltainen käsinkudottu apina heittäytyi vielä esiintymään sohvalle. Tuliko tästä nyt hyvä näin?19 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää ja hyvä nähdä,että pienelläkin budjetilla pärjää ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Pienen budjetin sisustus on kyllä hieman tuosta tuurista kiinni. Joskus voi olla kova tarve päästä uusimaan vaikka sohva, mutta sitä hyvää (ja edullista) vaihtoehtoa ei vaan osu kohdalle vaikka kävisi ahkerasti läpi huutonetit, torit, kirppikset ja huonekaluliikkeet.

   Mulle osui nyt sattumalta kohdalle kaksi isompaa hankintaan mukavaan kierrätyshintaan :)

   Poista
 2. Oi joi, keltaista, hyvältä näyttää!!! Vanhassa vara parempi, sitä mieltä minäkin. Itse olen etsinyt lipastoa 50-60 luvulta mutta kohtuuhintaista ei millään meinaa löytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on vaan niin energinen väri! Kevään tullen iskee aina tämä sama kirkkaiden värien kaipuu.

   Mulla on kaupalla Askon vanha lipasto, jonka löysin Porvoon kierrätyskeskuksesta. Hintaa sillä oli 40 euroa ja mielestäni se oli ihan kohtuu hinta hyväkuntoisesta huonekalusta.

   Poista
  2. .... niin se lipasto on siis (varmaan) 50 - 60 luvulta :)

   Poista
 3. Vallan ihanalta näyttää! Viihtyisin:) Olen itse juuri aloittanut blogin kirjoittamisen ja vaatimattomalla budjetilla yritän kotiani sisustella ja lähinnä siitä kirjoittelenkin. Mielestäni koti voi olla kiva, mielenkiintoinen ja viihtyisä ilman kalliita desinghankintojakin. Olisihan ne toki kivoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä sisustuksen kokoaminen kirppislöydöistä ja vanhoista tavaroista on kiehtovampaa kuin pakasta vedetty sisustus. Toki tykkään myös design-mööbeleistä, valaisimista ja sen sellaisesta, mutta pidän kekseliäästä sisustuksesta, jossa on osattu käyttää edulliset löydöt hyödyksi.

   Poista
 4. Tosi suuri ja kiva muutos pienellä budjetilla. Tykkään. Noi pöydäthän on oikeesti tosi ajattomat ja monikäyttöiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjapöydät on pelkistetyt ja melkoisen käytännölliset, kun niitä voi asetella tilaa säästävästi allekkain tai nostella vaikka sohvien päätyyn jos tarvitsee lisää laskutilaa.

   Budjetti oli juuri sopiva! :)

   Poista
 5. Tosi kaunista ja tällaisia juttuja on kiva lukea. Tykkään kanssa tehdä muutoksia pienellä budjetilla (okei, ei mulla isoa olekaan :) Pienilläkin jututuilla ja jujuilla voi saa ison muutoksen aikaan kun vana oivaltaa. Sinä olet oivaltanut :) Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ideoita ja oivalluksia sisustuksessa arvostan minäkin. Kun lueskelee sisustuslehtiä ja -blogeja, niin eniten ilahduttaa kivat yhdistelmät, tuunaukset ja uudet ideat, joissa materiaalina on myös kirppislöytöjä sekä vanhoja huonekaluja.

   Poista
 6. Niin ihana sohva, huoh :) Muu sisustuskin niin sopusoinnusssa, vanhassa vara parempi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on kyllä tosin kivannäköinen (ja vihreä... lempi värini!)

   Mulla on heikko kohta vanhoihin puutuoleihin. Vielä niitä ei ole kuitenkaan kertynyt meille vaivaksi asti :)

   Poista
 7. Hei mistä nuo lasiset pöydät on? Ne näyttävät niin hyviltä että voisin tuollaisia koittaa metsästää itsellenikin! :) Ja kyllä alle satasen saa paljon aikaan kun suosii etenkin kirppareita, se on tullut tässä vähän ajan sisään todettua!

  hannamaria
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä pöydät on ostettu alunperin, mutta ystäväni sanoi hankkineensa ne joskus 90-luvun alkupuolella. Samanlaisia voi siis olla aika vaikea löytää?! :) Ennen kuin bongasin nämä pöydät kaverini kirppis-kuormasta, niin olin miettinyt edullisia pöytiä Elloksen valikoimasta. Nämä tulivat nyt kuitenkin ihan uutena ostettavien pöytien tilalle, eli tosi hyvä löytö.

   Poista
 8. Kauniin värinen tuo uusi sohvasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sohvan juuri oikea vihreä sävy teki minuunkin vaikutuksen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...