.

13.4.2014

Aamusella

Olen luonnostani aamuvirkku (ja sitä myöden myös iltatorkku). Aikaisia kesäaamuja suorastaan rakastan, mutta kyllä talviaamujen hiljaisessa hissuttelussakin on puolensa. Näin viikonloppuna saatan joskus nukkua pitkään (jopa seiskaan tai kasiin), tai sitten aloitan rennosti lehtiä ja kirjoja lueskellen. Monesti sitä tulee kuitenkin pompattua heti herättyä päivän seikkailujen pariin. Jos tiedossa on kotoilupäivä, niin aamutoimien ohessa tulee käynnisteltyä pesukoneita, laiteltua pyykkiä ja raivailtua hieman viikolla kerääntyneitä kasoja syrjemmäs.

Olen joskus tainnut mainita täällä blogissanikin, että makuuhuoneeni värimaailma on edelleen hieman mysteeri (myös minulle). Ajatuksena minulla oli musta-valko-harmaa perusväritys, jota olisi voinut tehostaa vaikka ripauksella pinkkiä tai vaaleanpunaista. Turkoosia ja kultaa siitä sitten tuli. Syytän tästä edelleen rakennuskesämme helteisiä lämpötiloja. Ehkä päänuppini oli hieman ylikuumentunut, ja raikkaat viileät siniset tuntuivat houkuttelevilta Laura Ashleyn myymälässä. Jälkikäteen olen toivonut, että olisin valinnut edes samaisesta tapetista toisen värivariaation.

Olen pikku hiljaa miettinyt makuuhuoneen seinien värien päivittämistä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi muutosprojektia. Toisaalta olen koittanut viihtyä nykyisessä sisustuksessa mahdollisemman pitkään ennen remonttiin ryhtymistä, sillä huoneen nykyinenkin sisustus on aika uutta.

Toisaalta kun mietin jotain rouheapintaista harmaata seinää, niin remonttihammasta alkaa kummasti kutkuttaa (remonttihammas on ihan siinä kahvihampaan vieressä). Kyllä nuo seinät saavat vielä väriänsä vaihtaa!


10 kommenttia:

 1. Kadehdin aamuvirkkuja. Kun sisäinen kelloni saa herättää, nukkuisin puolille päivin. Vapaapäivinä en lähde käyntiin kirveelläkään.

  Kaunis lattia, tykkään kovasti. Sopii hyvin yöpöytään ja tapettiin. Ei voi muuta kuin nähdä kauniita unia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kummatkin tyttäret sellaisia ilta-aikaan virkeitä. Kohta varmaan minä joudun mennä ekaksi nukkumaan ja lapset vasta sen jälkeen (ainakin lomilla) :)

   Tuo lattialaminaatti oli raksa-aikainen heräteostos. Sävy on vaahtera ja laminaatissa on aika lailla sävy vaihtelua vaaleimman ja tummimman kohdan välillä. Nyt kahden vuoden tuijottelun jälkeen lattia tuntuu edelleen kivalle valinnalle.

   Poista
 2. Kaunis makuuhuoneesi...eikä tuo tapetti ole lainkaan paha...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei se tapetti ole ollenkaan huono, mutta se ei ole juurikaan minun omaa tyyliäni. Nyt olen joutunut funtsimaan esimerkiksi päiväpeitto-ostoksia sen mukaan, että sopii myös tuohon melkoisen romanttiseen huoneeseen. Jos seinät olisivat pelkistetymmät ja rouheammat, niin sisustukseen sopisi myös graafisemmat pien sisusteet.

   Poista
 3. Juu terve vaan, täällä yksi aamujen vihaaja. Ei herranjumala, mua ei ole tarkoitettu heräämään ennen kuutta niinkuin nykyinen aikataulu velvoittaa. Jos saan nukkua puoli seitsemään, on asia aivan eri ja päivä alkaa paljon paremmin.Ja minä tykkään tuosta sun makuuhuoneesta, mutta olen hiukan samaa mieltä talon muut nurkat tuntien että nykyinen tapetti riitelee hiukan muun asunnon kanssa ja jos jotakin pitää muuttaa, niin ainoastaan se :) Ja anteeksi jos nyt vaan pahensin remonttikuumetta!

  hannamaria
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja se tietysti helpottaa, jos saa herätä ilman herätyskelloa. Siinä on vissi ero, että herääkö itsekseen vaikka 15 minuuttia myöhemmin kuin mitä h-kello olisi pärrännyt. Itse herään yleensä ennen varmuudeksi asetettua herätyskelloa, varsinkin nyt taas kun on valoisaa jostain puoli kuudesta lähtien aamulla.

   Sehän tuossa makkarin tapetissa onkin se juttu, että periaatteessa se on ok, mutta ei oikein istu muuhun oman maun mukaiseen sisustamiseen. Ja remonttikuume kyllä vaan pahenee (ainakin pikku hiljaa) kun tuota makkaria muistaa ajatella :)

   Poista
 4. Täällä toinen aamunvirkku, joka jo välillä sammuu samaan aikaan lasten kanssa :-)

  Kivahan se on, että on aina jotain uutta, mitä suunnitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kun nuo tyttäret ovat nyt 12 v ja 14 v, niin kovasti olisivat minua iltavirkumpia. Kaiholla muistelen aikaa jolloin pienet tytöt menivät nukkumaan kasilta, ja myöhemmin sitten kasvaessaan ysiltä. Siihen jäi äidille mukavasti sitä omaa aikaa :) Noh nyt se oma aika on sitten viikonloppuisin aamulla :)

   Poista
 5. Mulla on samainen remonttihammas alkanut oireilemaan, ja TV-huoneen tapetti iskee hieman liikaa silmään... Kiva oli treffata sinua viikonloppuna, ja kiitos ihkusta insta-kuvasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyyhän niitä pieniä remonttimietteitä aina olla?! :) Ehkäpä tässä kesäloman koittaessa voisi puuhailla jotain pientä sisätiloissakin. Pihapuuhia ja talon kivijalan tasoitus + maalaus mulla jo odotteleekin siellä listalla.

   Kiva oli tavata! Törmäillään varmaan jatkossakin mahdollisissa sisustustapahtumissa ja lehdistö/bloggaaja riennoissa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...