.

13.5.2014

Iloiset seepratSeeprajengi on hengaillut työpöytäni nurkalla. Nämä iloiset kaverit ovat matkustaneet Keniasta Suomeen. Kenana Knitter Crittersin käsintehdyt pehmoeläimet ovat joko luomupuuvillaa tai Kenanan tilan omien lampaiden villaa. Valmistusprosessi alusta loppuun työllistää Kenanan tilan yhteydessä pari sataa käsityöläistä, ja lopputuotteena maailmalle matkustaa persoonalliset pehmoeläimet ja piensisustustuotteet. Minulla on herttasella myynnissä lauma Kenanan apinoita, leijonia ja seeproja. Vinkeitä tyyppejä!

Maahantuoja esittelee tuotteet näin: Lähellä Njoron maalaisyhteisöä ryhmä kenialaisia naisia, joiden määrä kasvaa joka päivä, kerää villaa Kenanan tilalta ja myös muilta lähialueen farmeilta, kun kysyntä kasvaa. He pesevät, värjäävät villan luonnon väreillä ja käsittelevät villan luonnonmukaisella hyönteiskarkotteella, jota saadaan tiettyjen krysanteemilajikkeiden kuivatuista kukista. Sen jälkeen lanka kehrätään vanhoille polkupyörän renkaille!

Tämän perustyön lopuksi langasta neulotaan maailmalla arvostettuja Kenana Knitter Critters tuotteita – eläimiä ja kodin sisustustuotteita.

Toiminta, joka alkoi 12 naisen yhteistyönä, työllistää alueella nykyään n. 300 neulojaa ja 400 kehrääjää. He ovat erittäin hyviä työssään ja RAKASTAVAT sitä, mitä tekevät. Alueella kuuluva puheensorina ja nauru kertoo kaiken. Jokainen neuloja allekirjoittaa valmiin tuotteen omalla nimellään. Kenen tekemän tuotteen sinä saat?

4 kommenttia:

 1. Ooho, kunnon käsityötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kerrassaan ihania! Ja huolella tehtyjä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Aivan ihania söpöstyksiä ovat! Ja ovat samalla tärkeä lenkki monen neulojan elämässä ja toimeentulossa.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...