.

2.9.2014

Hetki keittiössäMitä kuuluu keittiöön? Keittiömme tummanharmaa seinämaali on puolustanut hyvin paikkaansa, eli siinä on yksi rakennusaikaisista valinnoista, joka toimii mainiosti edelleen. Maalihan on roiskeenkestävää Lujaa. Lieden ja tiskialtaan takana olevan seinän voi huoletta pyyhkiä kostealla liinalla ja käyttää tarvittaessa puhdistusainetta.

Keittiön yksi tärkeimmistä elementeistä on saareke, jonka kahta puolen on 60 cm leveitä vetolaatikoita. Ruokapöydän suuntaan avautuvat vetolaatikot pitävät sisällään kattaukseen tarvittavia astioita. Saarekkeen vastapuolella keskitytään ruoanvalmistusaineiden sekä -välineiden säilytykseen. Näin se suunniteltiin, ja hyvin suunnitelma on toiminut myös käytännössä.

Vetolaatikoita voisi olla jopa hieman lisää. Osan ovellisista hyllykaapeista voisi korvata vetolaatikoilla, mutta toisaalta liika säilytystila pyrkii lisäämään myös tavaran määrää. Satunnaisia juhlatilaisuuksia varten tarvitsisi hieman reilummat serviisit, mutta pienehkön perheen arjessa riittää vähempikin varustustaso. Tasapainoilu sijoittuu johonkin noiden kahden vaatimuksen välimaastoon.

Saarekkeen taso pyrkii keräämään kaikenlaista turhaa lippusta ja hetkellistä säilytystä vaativaa aineistoa. Ryhtiliike palauttaa saarekkeen takaisin ruoanvalmistukselle sekä lasipurkeissa säilytettäville kuivatavaroille. Yleensä saareketta koristavat myös yrtit, oksat tai kukkaset vuodenaikojen mukaisesti.

Viikonloppuna kävin napsimassa ryvettyneeltä kasvimaalta yrttinippuja maljakoihin. Sitruunamelissaa ja mäkimeiramia nousee penkistä kiitettävästi edelleen. Myös kesäkurpitsa ponnistelee vielä pieniä uusia alkuja. Kasvihuoneen puolella punastelee tomaatteja, chiliä ja paprikaa. Kohta nuo viimeiset vihannekset täytyy varmaan pelastaa sisätiloihin kylmien öiden edeltä.

6 kommenttia:

 1. Ensimmäistä kertaa vierailen blogissasi ja sain täältä heti ideoita :-) Tuollainen saareke vetolaatikoilla olis varmasti tosi hyödyllinen, pitää pitää se mielessä. Mulle on tosi tärkeää, että varsinki just keittiö on just sellanen ku mä haluan. Miehellä ei siihen oo sanavaltaa, se ei ees siellä nykyään juurikaan aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan kun tänne löysit :)

   Ylipäänsä nuo vetolaatikot tuntuvat käytännöllisemmiltä kuin hyllykaapistot. Vetolaatikossa pystyy hyvin hyödyntämään myös sen taakse jäävän tilan.

   Ruokaa voi laitella monenlaisissa keittiöissä ja olosuhteissa, mutta jos itse pääsee suunnittelemaan / vaikuttamaan keittiön toimintoihin, niin kannattaa todellakin noudattaa omaa visiota ja miettiä tarpeita huolella :)

   Poista
 2. Mun unelma keittiössä olisi ehdottomasti saareke. Se onkin ainoa asia jota kateellisena katselen jenkkiohjelmista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saareke on aika kiva ratkaisu varsinkin jos keittiössä on riittävästi tilaa ja tarvitaan myös ikään kuin tilanjakajaa. Sistustusunelmia on aina hyvä olla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...