.

22.11.2010

(Joulun) Koreutta kotiin

Olen vanhan kansan naisia. Kuusi saa tulla sisälle vasta aaton aattona. Sulamaan. Aattona koristellaan ja huokaillaan ja ihaillaan ihanaa puuta. Ennen joulua saattaa kuitenkin jotain pientä koristeellista hiipiä sisustukseen. Jotenkin tuntuu myös siltä, että tuo salaperäinen koristeiden hiipinen on alkanut vuosi vuodelta hieman aikaisemmin. Ja lieventävänä asianhaarana painottaisin, että tunnelmavalot ja kynttilät sekä lukuisat tuikut eivät ole joulukoristeita, vaan pimeää vuodenaikaa sulostuttavia yksityiskohtia sekä osa sisustusta. Kynttilän valo luo ihanaa tunnelmaa, ja erilaiset tuikkukupit ja -kipot tuovat vaihtelua sisustukseen, siinä missä sohvatyynyjen päivitys uusin värein. Sohvatyynyt "päivittyvät" helposti uusin tyynynpäälisin.

Muutamana viime vuotena olen löytänyt hauskoja joulukoristeita esimerkiksi Indiskasta, Stockmannilta ja Sokoksessa. Ja nimenomaan hauskoja, eikä niinkään sellaisia joita ripustaisin joulukuuseeni. Kuusi pukeutuu varmasti tänäkin vuonna punaisen ja hopean pääväreihin mausteenaan hieman muitakin värejä. Nämä uutukaiset hauskuudet, jotka eivät ihan perinteisiltä kuusenkoristeilta näytäkään, tulee ripustettua sitten valaisimiin, ovien vetimiin ja nuppeihin sekä muihin soveltuviin kohteisiin. Muutama koriste on jäänyt paikoilleen ihan vakituiseenkin. Makuhuoneen lukuvaloihin olen ripustanut Indiskan hopeanvärist pallot, joissa on pastellinsävyisiä "jalokiviä" koristeina. Tuovat iloa arkeen!

Olen pari kertaa piipahtanut Loviisan keskustassa sijaitsevassa Vanilla Home sisustusliikkeessä. Vanilla Homen valikoimassa on laadukkaita ja kauniita sisustustuotteia. Nyt joulun lähestyessä puodista löydät muun muassa Mailegin ja Miss Etoilen ihanat sesonkituotteet, joiden lisäksi liikkeessä on valtava valikoima nähtävää ja koettavaa. Kannattaa ottaa vaikka lauantain päiväajelukohteeksi Loviisa, ja käydä tutustumassa Vanilla Homeen. Vinkkinä kuulin, että tämän viikon perjantaina on Loviisassa joulun avajaiset, ja useat liikkeet ovat avoinna kello 22:00 asti, myös Vanilla Home.

Hankin muutaman uuden (jouluisen) herkun Vanilla Homen valikoimasta ja ripustin koristeet meidän olohuoneen hässäkkävalaisimeen.


4 kommenttia:

 1. Vanilla Home on kyllä tosiaan käymisen arvoinen, vaikka pieni onkin!Kunhan saisivat nyt vaan verkkokauppansakin auki!

  VastaaPoista
 2. Niin, on ilmeisesti tekeillä se verkkokauppapuoli. Aikamoinen päivittäminen tietysti myyntiartikkelien kanssa, mutta toisi tietysti uutta asiakaskuntaa ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
 3. Kuvittele, ostin semmoista jouluista koristerihmaa, jota laitettin sisustuslehdissä juhlakattauksiin tai väkerrettiin minne sattuu. Menin ja kierisn sitä runsaasti meidän olkkarin kynttiläkruunuun, joka on antiikkivalkoinen ja hyvin pelkistetty. Nyt siitä tuli hieman romanttisempi ja koristeet jäivät siihen ikiajoiksi.

  Meillä kuusi koirstellaan aatonaattona, sillä haluan aattoaamuna herätä jouluun.

  Noita valosarjoja saa laittaa reippaasti ja ne ovatkin todella talvivaloja. Niistä kun tunkee erilaisiin vaaseihin ja kiertää niitä vanhan piirongin ympäri ja antaa palaa yötkin helmikuun lopulle, niin on maagista tunnelmaa.

  Munkin kuusen pääkoristeväri on hopea. Sen lisäksi tulee vain pieniä, punaisia AArikan puutonttuja. Kutsun kuusemme hopeisia käpyjä Fabergen muniksi, sillä niissä on aivan pienet 'rubiinit', Katso sitä pöytää, jolle olen ksannut kaikenlaista, siinä näkyvät ne hopeakävytkin. Ja hirveästi laitan lametta...

  Nuo hässäkkävalaisimet ovat hauskoja ja niitä voi muunnella mielialan ja vuodenaikojen mukaan.

  VastaaPoista
 4. Valosarjoja voi tosiaan kylvää vähän reilummallakin kädellä asumukseen. Juuri nyt on niiden aika. Meillä vanhassa talossa on tosin pistorasioita todella vähän, joten minulla on myös jonkin verran patterilla toimivia pieniä valosarjoja. Ne toimivat hauskasti myös kransseissa ja jouluisissa kukka-asetelmissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...