.

4.11.2010

Haaste - lapsuusmuistoja

Tämä on haaste, jonka vastaanotin Johannalta. Tarkoitus on siis kirjata hieman lapsuusmuistoja, ja laittaa haaste edelleen eteenpäin.

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen mikä sinusta tulee isona?

Halusin eläinlääkäriksi, koska pidin kovasti koirista. Myöhemmin tiedostin, että eläinlääkäri hoitaa myös laajan kirjon muita eläimiä, jolloin eläinlääkärin työnkuva tuntui vähemmän huokuttelevalta. Sittemmin suunnittelin olevani kirjailija, kuvittaja, valokuvaaja ja "mainosten tekijä". Myös ura elokuvatähtenä Tarzan tyyppisissä filmeissä olisi kiinnostanut.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Pienempänä pidin kovasti maailman vahvimmasta nallesta. Kirjastosta lainattiin myös isoja Disneyn sarjakuvakirjoija, joissa Mikki Hiiri seurueineen seikkaili. Myöhemmin sarjis valikoimaan tulivat mukaan mm. Asterix (Idefix!) ja Tintin (Milou!) seikkailut.

3. Lempileikkejäsi?

Jaksoin vain hädin tuskin leikkiä pienenä perinteisiä barbi- ja nukkeleikkejä. Vähintään ennen nukkien roolileikkejä piti käydä jylläämässä ja pelaamassa pihalla useampi tunti. Sisällä tuli piireltyä paljon ja leikittyä myös merirosvo- ja muita seikkailuleikkejä. Samaisia seikkailuja leikittiin myös pihalla aina majan rakenteluja myöden. 70-luvun hyväksi puoleksi lasken ehdottomasti sen, että lapset pistivät omatoimisesti pystyyn vaikka minkälaisia pihapelejä ja -leikkejä.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Synttärit olivat tietysti mukavia, niin omat kuin muidenkin. Mitään erityistä ei ole kuitenkaanjäänyt mieleen. Tosin viisivuotispäivänä sain lahjaksi punaisen polkupyörän, joka tuntui tosi hienolta. Huhtikuussa oli silloin vielä räntää maassa, mutta ajamaan oli päästävä heti.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?

Pihapelit, hiihto, luistelu, jääkiekko, pesis - näistä se lähti. Ja myöhemmin mukaan tuli suuri piirtein kaikki muut maailman urheilulajit. Olen harrastanut, kokeillut, treenaillut ja kilpailutkin ainakin seuraavia: koripallo, pesäpallo, jalkapallo, salibandy, maahockey, kilpasoutu... ja peruskuntokaudella tietysti sitten kaikkea mahdollista muutakin!

Jotta totuus ei unohtuisi: Aika entinen ei enää palaa. : )
Nykyään reipasta kuntoilua, niin että ruoto pysyy kunnossa!

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Hmm. Idoli. Tämä on vaikea, vaikka  musiikista olen pitänyt aina. Vanhempien Finnhits levyt ja esimerkiksi Vesa-Matti Loiri oli levylautasella lapsuudessa. Ensimmäinen oikein bändi juttu taisi olla Duran Duran, jonka jälkeen alkoikin c-kasetille tallentamisen kulta-aika!

7. Paras joululahjasi/ muu lahja, jonka olet saanut?

Mieleen on jäänyt edellen olemassa oleva Anette, joka on äitini tekemä nukkeotus. Se on tehty vanhoista sukkahousuista (mallia lasten) ja sille on tehty musta tukka villalangasta. Anetella on nappisilmät ja kissan kasvot.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Kesää on vielä jäljellä? Toivottavasti ihan kaikkea ei ole vielä pitänytkään ehtiä...
Toiveissa olisi vielä perustaa design & deli tyyppinen puoti. Mutta sen aika on sitten joskus. Toivottavasti tai ehkä.

Kiitos Johannalle haasteesta! Tämä oli hauskaa. Ja koska tämä on kiertokirje, laitan haasteen omalta osaltani eteenpäin Leenalle, Uuden Kuun Emilialle, Leena Lumelle ja Helenalle. En tiedä tosiaan, kuinka moni on jo entuudestaan vastannut juuri tähän kyselyyn tai joihinkin samantyyppisiin, mutta lähtekää leikkiin mukaan, jos siltä tuntuu.

Nimimerkillä "Valokuvauksesta kiinnostunut"

5 kommenttia:

 1. Höh, laittamani kommentti taisi kadota. Yritetäänpäs uudestaan.

  Nuo C-kasetit olin unohtanut ihan kokonaan. Aina piti jännätä, että josko saisi biisin napattua radiosta. Ja sitten piti jännätä, ettei toimittajan ketale puhu biisin päälle!

  Olen samaa mieltä, että lapsuuteni ehdottomia rikkauksia oli, kun sai itse keksiä leikit. Ei ollut mitään valmiiksi pureskeltua.

  Ja sitten kun deli on pystyssä, niin lupaan tulla vaikka vähän pitemmästäkin matkasta herkuttelemaan :)

  VastaaPoista
 2. Anne, kivat vastaukset ja hauska, touhukas vanha kuva.

  Meille ei mitään tehty valmiiksi ja aina keksittiin leikit itse. Mutta silloin oli myös kavereita. Vaikka itsellä oli vain viisi vuotta nuorempi sisko, niin pihapiiristä aina löytyi.

  VastaaPoista
 3. Johanna: Nimenomaan piti olla sormi valmiina pause -nappulalla, jos juontaja alkoi yllättäin puhua kappaleen päälle. Radiosta tuli kuitenkin aika hyviä mixaus versioita biiseistä, joten kaseteille taltioitui vaikka minkälaisia versioita.

  Apua, ensimmäinen asiakas! Ja kauppa ei ole vielä edes pystyssä! : )

  Leena Lumi: Sama kokemus minulla. Pihapiiristä saatiin aina peli- ja leikkiporukkaa kasaan. Ja itse asiassa purkkista ym leikkejä oli mukana pelaamassa nippa nappa kouluikäisistä aina yläasteikäisiin "isoihin" lapsiin.

  VastaaPoista
 4. Haa, nytpä tämän muistinkin. Niinhän se sormi oli siinä valmiina! Muistan vielä, kun jossain laitteessa oli sellaiset nappulat että piti painaa vähän topakammin. Ja kyllä vain, vetäise letistä jos meinaan lupaukseni unohtaa. Nimittäin muistini on erinomainen, mutta joskus pätkii.

  VastaaPoista
 5. VIP-kutsu ehdottomasti varattuna sinulle! : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...