.

30.11.2010

Oravais talosta

Viime viikolla talopakettirintamalle kiilasi mukaan Oravais Talo-Hus. Tähän toimittajaan en ollut ennakkoon tutustunut omin päin. Oravaistaloa kävi minulle markkinoimaan taloedustaja. Tuttavapiirissäni ei ole ensimmäistäkään Oravaisasujaa, joten kokemuksia en ole päässyt kyselemään. Oravaistalo kuuluu näihin muuttovalmis - viittä vaille valmis talopakettitoimituksia tuottaviin talotehtaisiin. Minullehan tuo viittä vaille valmis on se hittituote. Tarkoitus on itse saada maalit ja tapetit seiniin sekä keittiökaapistot asennettua. Noiden lisäksi on sitten niitä viimeistelytöitä kuten jalkalistojen asennus. Ikuisuusprojekteja kuulemma, ainakin näin olen kuullut useammasta remonttikohteesta. Keskeneräiseen taloon ei tietysti kannata muuttaa. Hömps.

Budjetin mukainen talomalli voisi olla esimerkiksi Noora. Hauskaa tuossa talossa on kevyt L-mallisuus, joka tuo suojaisuutta takapihan puolelle. Makuuhuoneet ovat nippa nappa kokoluokkaa, mutta todennäköisesti tuollakin pärjättäisiin. Toimituserittely on melkoisen selkolukuinen, mutta kun vertaan vastaavaan Kastellin viittä vaille valmis toimitukseen, niin tarjouksen & tarkan erittelyn puitteissa Kastellin listaus on tasokkaampi. Oravaistalon versiossa on minun mielestäni outoa se, että ovista ja ikkunoista ei ole kuvia. Ehkä ne on saatavilla siinä vaiheessa kun tilausta hierotaan tosi tarkoituksella? En meinaan saattaisi tilata taloa niin sokkona, että en tiedä millaiset yksityiskohdat taloon on tulossa. Vähän niinkuin tilaisi jostain nettikaupasta "housut", ja odottelisi sitten, että minkälaiset pöksyt sieltä kotiin tuodaan.

Teritalojen tarjous on ilmeisesti työn alla. Sitä vielä odottelen, ainakin hetken pienen. Talopakettifinaaliin näyttäisi siis tulevan neljä eri talomallia kolmelta eri toimittajalta.

Tuli vielä mieleen yksi Oravaistalon kiinnostava puoli: talotoimitus olisi melkoisen vauhdikas. Jo kesällä saattaisi oma talo olla valmis!
Joulukalenterit on viritetty seinille. Tyttärillä on yhteinen taskukalenteri, johon kätken pieniä yllätyksiä. Vuoropäivinä saavat sitten taskuja tutkia, ja oman joulukuisen yllätyksensä löytää. Jännitystä on ilmassa.

7 kommenttia:

 1. Minäkään en tunne yhtäkään Oravaistalon ostanutta. Talon L-mallista on kyllä etua. Itse asiassa minulla oli vielä viime vuonna se tontti siellä länsirannikolla ja sinne me parikymmentä vuotta suunnittelimme L- tai jopa U-taloa. U-talo siksi, että vaikka tontti oli hehtaarin ja metsässä, niin se oli kapea ja koskaan ei tiedä, kuka yhtäkkiä rakentaa sivuille. Siihen U-osaan oli tarkoitus tulla mm. ulkotakka ja se olisi auennut meidän omaan talousmetsikköön päin, sillä sinne emme aikoneet puutarhaa. Siitä oli kävelymatka merenrantaan.

  Mulle on tainnut jäädä niistä 'jalka kytkimellä' -vuosista joku hihna päälle, sillä emmehän me aio enää rakentaa...vain peruskorjata tätä rakasta kivikotiamme ikuisesti.

  VastaaPoista
 2. Sinä vietät kyllä jännittäviä hetkiä. L-talo kuulostaa kivalta, varsinkin jos sen esettaa tontille ikään kuin V-asentoon. Voikoha niin edes tehdä? Jännitys tiivistyy, innolla odotan jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Anne aivan ihanasta arpajaisvoitosta!

  VastaaPoista
 4. Tuossa Nooran pohjaratkaisussa minua ainakin mietityttää se että pesutiloihin pääsee ainoastaan keittion läpi. Ei se välttämättä ole ongelma mutta minusta olisi mukavampaa pesutilat makuuhuoneiden lähellä...

  VastaaPoista
 5. Leena Lumi: Tuo u-suunitelma ulkotakkoineen kuulostaa kyllä upealta. Meidän proggiksessa lähdetään liikkeelle jonkinlaisesta kompromissi-ratkaisusta, jolle sanelee rajat (seinät) budjetti.

  Johanna: Nyt on kyllä tosiaan pohdittavaa! Tuolla L-mallilla meidän tontilla asettelu menisi niin, että tien puolelle otettaisiin näköestettä ja yhden naapurin suhteen piha jäisi auki. Tosin tarkoitus on myöhemmin jatkaa kesäsaunan ja autokatoksen merkeissä, jotka edelleen rajaisivat omaa käyttöaluetta.

  Absolutely while: Kiva, olit jo saanut sen! Mukavaa, jos oli mieleinen! : )

  Arto: Totta! Ei paras vaihtoehto minustakaan. Olen muutamassa pohjassa törmännyt tähän, että keittiöstä mennään kodinhoitoon, joka on linkattu suoraan sauna/suihkutilaan. Pohja on tietysti hiukan muunneltavissakin, mutta todennäköisesti tuo sauna "siipi" jäisi noin.

  VastaaPoista
 6. Oi, täytyy käydä heti katsomassa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...