.

17.11.2010

Pöpöpää

Flunssa iski minuunkin. Juniorit ehtivät ensin, mutta tällä kertaa yskä, vilu ja särky osuivat myös omalle kohdalle. Nyt on veto pois, eikä tällä viikolla ole raksa-asiat isosti edenneet. Sain sentään soiteltua kaupungin toimistolle ja tiedusteltua vesiliittymien kustannuksia. Nips naps, tonni sinne, tonni tänne. Taitaa tuo Koti Lahelaan blogin Harri olla kovastikin oikeassa siinä, että rakentajan rahayksikkö on tuhat euroa. Ei tässä napeilla pelata. Paitsi ehkä sitten kun talo on pystyssä ja asuntolainaa pääsee lyhentelemään.

Meidän tontin kulmalla oleva kunnallistekniikka on siis jäteveden osalta paineviemärijärjestelmä, joten sisääntulevan vesiliittymän kytkennän ja poistuvan jäteveden kytkennnän lisäksi tarvitaan kiinteistökohtainen pumppu, joka on tietysti myös lisäkustannus. Jos naapurin kanssa rakentaminen sattuu osumaan samoihin aikoihin, niin useampi kiinteistö voidaan kytkeä käyttämään samaa pienpumppua (1 - 3 kiinteistöä). Minulla on todennäköisesti ilo ja kunnia hankkia aivan oma pumppu. Muut lähellä olevat tontit ovat jo rakennettuja tai rakenteilla. Varaanpa siis kunnallistekniikkaa varten rahapussista viitisen tonnia valuuttaa. Tuo ei vielä sisällä työ- tai muita materiaalikustannuksia.

Omena päivässä pitää pöpöt loitolla? Epäilen juuri nyt hieman noita omppujen tehoja, mutta jos ei muuta, niin iloa ja väriä elämään rehuosastolta. Rousk. Pysykäähän terveinä!

10 kommenttia:

 1. Sama tauti on käynyt meilläkin, onneksi siitä selvittiin. Pikasita paranemista! *Sanna

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuva, tänne asti vitamiinit pomppas :) On teillä aika urakka meneillään, tsemppiä toivotan ja pöpöille mäkkylän mäkeä osoitan :)

  VastaaPoista
 3. Itse asiassa kirjoitin että rakentajan rahayksikkö on 10 000 €. Joten kunnallistekniikkaasi menee vain puoli rahayksikköä, halpaa kuin saippua :-)
  http://kotilahelaan.blogspot.com/p/vinkkeja.html

  VastaaPoista
 4. ...niin ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 5. ihastuttava kuva <3
  Yritähän parahtua, flunssa tekee kai tuloaan myös minuun, kurkku tuntuu harmittavan käheältä ja karhealta :/
  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista. Minä se tänään muistelin meidän kaivamis urakkaa joka tasan vuosi sitten lähti käyntiin ja sinne taisi meidän rahat mennä monttuun, hiekkaan ja sepeliin. Se oli meidän budjetissa kaikkein kallein :), mut pysyypähän talo ainakin pystyssä eikä uppoa:).

  VastaaPoista
 7. Sanna: Kiitos, vielä paukkuu kuume korkealla, mutta josko se tästä...

  Marie Elisabeth's rum: Urakkaa riittää, ehkä sitä ei vielä edes koko tulevaa ponnistusta hahmota. Toivottavasti pöpöt tajuavat lähteä sinne Mäkkylän suuntaan! : )

  Harri: Ai se olikin kymppitonni? Taisin aloittelijana muistaa tuon rahayksikön vähän kauniinpana. Pistetään sitten se puolikas rahayksikkö kunnallistekniikkaan!

  Marina: Kiitos, toivottavasti selätät flunssan ennen kuin ehtii täysillä päälle!

  Täysikuun rakentaja: Taitaa sinne monttuun upota sitä valuuttaa. Minä tässä unelmoin juuri säästäväni maanrakennus vaiheessa. Kuinkahan käy...

  VastaaPoista
 8. Kerran rakentaneena ja kerran talon ostaneena ja sitä remontoineena, olen sitä mieltä, että se rahayksikkö on todellakin tuo 10 000 euroa;-)

  Ei siinä mikään omenat enää auta, jos pöpöt on päällä. Koska emme ole meilituttuja, en ole voinut lähettää sinulle kiertoviestiä sipulin parantavasta vaikutuksesta. Se oli kuvallinen ja uskottava. Siis tavallista sipulia ja valkosipulia kuorineen pieniin astioihin pitkin taloa ja paranet. Isäni teki semmoista järkyttävän hajuista sipulimaitoa...Minä muuten tuplaan aina kaikissa ruokaohjeissa sipulien määrät.

  Burana ja runsaasti juomista ei myöskään ole huono ohje. Minä syön vitamiineja amerikkalaisilla suosituksilla, joten olen huono puhumaan mitään, mitä 'pitäisi'.

  Kirsikkatomaatteja söin rasian ja kaksi päivässä, kun ne olivat vielä kotimaista ja luomoua. Nyt ne eivät ole enää hyviä ja tuontitomaateissa ei ole samaa makua.

  VastaaPoista
 9. Minä näin hiljattain sellaisen ohjeen, jossa kuoritut valkosipulin kynnet laitettiin korviin. Eteeristen öljyjen oli siitä tarkoitus hönkäillä korviin antibioottista vaikutusta. Taisivat ne niitä kynsiä laittaa myös neniin.

  Sipulit kelpaavat myös meillä mainiosti ruoanlaittoon. Maistuvaa, hyvää ja terveellistä. Muutenkin rehuosastolta tarttuu aina mukaan kunnon eväät. Mutta totta tuo, että tomaattien sesonki on nyt ohi, ja odottellaan taas niitä hyviä kotimaisia uuden sesongin merkeissä, sitten joskus.

  Teetä ja sympatiaa! ♥

  VastaaPoista
 10. Oi onnelista jos onnistut säästämään tuossa maanrakentamisessa. Kateeksi kävi muita kun vain "raapaisivat" pintaa me kun jouduimme kaivaa lähes 2 metriä ja täyttämään sen. Se ei todellakaan ollut halpaa, muutama ylimääräinen kymppi meni sinne, samalla meni muutama haavekin:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...