.

14.11.2010

Tonttikahvit

Kirjoitimme perjantaina kauppakirjat tontistani. Nyt se on siis minun! Tai miten sen nyt sitten ottaa. Toisaalta voisi ajatella, että olen pankin juoksutyttö. Kiidätin näet kauppakirjan kaupantekotilaisuudesta kipin kapin pankkiin, ja sinne se jääkin, kunnes olen kerryttänyt riittävästi euroja pankin holveihin. Kauas on pitkä matka, mutta mukavaa, että tämä projekti on nyt virallisesti käynnissä!

Nyt olisi siis syytä tehdä seuraavia päätöksiä. Emmin vielä muutaman talomallin kesken, ja aion käydä tapaamassa vielä ainakin yhtä talotoimittajaa. Tarkoitus on saada talopakettitoimittajien finaaliin noin kolmesta neljään (jopa viisi jos pätevä kandidaatti löytyy) eri talotoimitusta. Nyt sinne finaalijoukkioon on jo kirinyt kaksi vaihtoehtoa. Saa nähdä miten pärjää kisassa Teri-talo, jonka edustajan tapaan ensi viikolla. Taloehdokkaani ovat siis sellaisia, jotka ovat noin viittä vaille valmiita. Kastellin Plazia 155PU on nyt mukana myös, ja tuo toimitus ns. lämmitysvalmiina. Kova homma tiirata läpi tarjouksia, ja listata mitä tarjoukseen kuuluu ja mikä jää tarjouksen ulkopuolelle.

Olen saanut tarjouksen myös pääsuunnittelija-vastaava mestarilta. En ole hänen kanssaan vielä sopimusta tehnyt, mutta tuokin asia tulee hoitaa, ja vieläpä ennen kuin tekee talotilauksen, jotta pääsee hyödyntämään asiantuntijan avut. Mapissani on jo valmiina aika nivaska rakennuslupaan liittyvää kaavaketta ja materiaalia. Ajatuksissa pyörii nyt seuraavaksi maanrakentaminen. Kauha ei tosin uppoa saveen ennen kuin muutama mittava päätös on tehtynä.

Kaunista marraskuista alkavaa viikkoa! Ja kaikille isille ISOSTI onnea - hyvää isänpäivää!

15 kommenttia:

 1. Hui! Onnea uuden tontin omistajalle! Siitä se nyt sitten lähtee...kiva seurata projektia näin verkossa

  VastaaPoista
 2. Onnittelut tontin omistajalle. Olet rohkea ryhtyessäsi talonrakennusurakkaan, mutta sitten kun talo on pystyssä ja piha laitettu, saat syystä olla ylpeä itsestäsi. Tsemppiä sinulle oikein "porvoon mitalla".

  VastaaPoista
 3. Anne, onnea Rouva Maanomistaja!

  Minäkin ostin parikymmentä vuotta sitten tontin kotipitäjästäni, koska olin varma, että tänne Keski-Suomeen en jää. Sitten teimme niin mahtavan remontin, kuitenkin vain sauna ja keittiö, että kerran kun katsoin mieheni omin käsin verhoilukivellä jännästi tekemää saunan nurkkaa, jossa Ristomatti ratian Saunatonttu nökötti hehkuvana, totesin: Nyt minä myyn sen tontin pois! 25 vuotta oli tehnyt tehtävänsä ja saaren ja lumen taika oli voittanut Satakunnan loskatalvet ja tasaisuuden.

  Aion innolla seurta projektiasi. Luin senkin sarjan kokonaan, joka oli jossain naisten lehdessä, kun nainen rakensi yksin tai siis lasten kanssa....Se saattoi olla Kodin Kuvalehti...

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kommenteistanne ja kannatuksesta! Kyllä tässä varmaan muutama stressipiikki tulee koetuksi, ennen kuin se oma tupa on muuttovalmiina.

  VastaaPoista
 5. Onnea tontista. Tuosta se sitten alkaa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Ja nyt "vaan" talopakettia valitsemaan sekä hoitamaan rakennuslupia ja sen semmoista!
  : )

  VastaaPoista
 7. Kiitosta! Ja mukavaa viikon alkua täältä toivottelen!!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut! Valtava askel, ja pitkä ja työteliäs matka, mutta varmasti ihana ja päämäärä jotakin korvaamatonta. Koti!

  Jonkinlaista kommuuniasumista sitä on joutunut pankin kanssa itsekin elämään :) Mutta hei, kukapa ei olisi!? No joo, tiedän niitäkin onnekkaita, mutta lottovoittoa odotellessa tyydyn kohtalooni :D

  VastaaPoista
 9. Juu, harvemmalla on takataskut täynnä suuria seteleitä (tai paremminkin se pätevä ja NIIN maksukykyinen muovin pala puuttuu), joten unelmilla on rajat, joiden puitteissa tulee elää. Ja kun tähän mennessä on tullut säästettyä yllätävän vähän, niin pankkiin vei naisen tie. Käyhän se näinkin... omaa kotia kohti tässä kuitenkin käydään!

  Kih : ) Kommuuniasumista pankin kanssa... pitääkö niille varata oma huone?! : ))

  VastaaPoista
 10. Onnea uudellen tontin omistajalle! Sinä olet nyt maatilallinen :) Hyvin kaikki sujuu. Ja on tosi kiva, kun annat meidän muiden seurata projektin etenemistä. Muakin täällä ihan jännittää. Hui!

  VastaaPoista
 11. Sitähän tässä ollaan... maatilallisia!
  : ) Toistaiseksi pläntti vaan sattuu olemaan sellainen henkilökohtainen telttailualue. Mutta josko siellä olisi ensi kesänä jotain rakennelmaakin.

  Kiitoksia onnitteluista!

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Tämä viikko onkin mennyt vähän kelluessa... saisiko sitä taas hommaa eteenpäin - flunssasta huolimatta...

  Mukavaa marraskuista viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...