.

24.11.2010

Pientalon vastaava työnjohtaja palkattu

Pyörät pyörivät ja laitteet liikkuvat. Pikku hiljaa etenee myös rakennusprojekti. Tänään kirjoitimme sopimuksen vastaavan mestarin kansssa. Hän toimii myös pääsuunnittelijana ja tuottaa tontille myös kvv-työnjohtajan. Nyt alkaisi olla siis korkea aika tehdä päätöksiä talopaketin suhteen. Mutta mietin vielä. Kustannuskysymyksiähän nämä ovat. Tarjouksia harkitaan, tingitään ja verrataan. Kun päätös talotoimittajasta ja tilaus on tehtynä, niin sitten mennäään joko syteen taikka saveen. Saveen kuitenkin kaiken järjen mukaan! Sitähän se tonttini on. Pieni savipaja. Sinne pitäisi saadakin kohta puoleen joku mellastaja kaivinkoneen kanssa. Maanrakennustyöthän saa aloittaa ennen rakennuslupia.

En olisi varmaankaan tullut itse ajatelleeksi talkooväen tapaturmavakuutuksia. En ainakaan nyt heti ensimmäiseksi. Vastaava mestari nosti kuitenkin tämän vakuutusasian heti tapetille, ja minä tein työtä käskystä, ja soittelin vakuutusfirmalta tarjousta. Talkoolaiset voivat heilua nyt tontilla, jos eivät sen turvallisemmin kuin aiemminkaan, niin ainakin tapaturmavakuutettuina. Vakuutin jopa itseni tapaturmien varalle! Tontille tulee myös "Asiattomilta pääsy kielletty" -kyltti. Tämä lähinnä sen vuoksi, että kukaan ei voi kävellä kuoppaan tontilla siinä uskossa, että samoilee (viattomasti) niityllä. En tiedä kuinka yleisiä tälläiset kyltti-käytännöt ovat taajamissa, mutta en muista täällä haja-asutusseudulla nähneeni kyseisiä varoitustauluja.

Nyt siis tiukkaa harkintaa talotilauksen suhteen. Vielä varmaan viikko vierähtää vertailujen parissa ja viimeisten tietojen keruussa. Sitten on aika tilata koti ♥.
Kuvitussuunnittelusta tänään vastaa perheemme nuorimmainen. Hän pyysi minua kuvaamaan asetelmiaan. Tämän nimi on osuvasti karkkipäivä. "Jos mulla olis blogi, niin laittaisin siihen Sylvianeja."

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä valintaa. Ne on vaikeita päätöksiä, koska sitten kun päätös on tehty se on lopullinen.

  VastaaPoista
 2. On varmasti kyllä hankala valinta talotoimittajien kesken, mutta lopullisen päätöksen tekeminen tuo varmasti ainakin hetkeksi helpotuksen tunteen.

  VastaaPoista
 3. Juu, ja helpompaa olisi valita jos olisi isompi lompakko, kun silloin voisi vain tilata suorin vartaloin sen minkä haluaa. Nyt joutuu säätämään aikalailla.

  Varmastikin tuntuu sitten helpottavalle, kun tilaus on tehty, ja homma on siltä osin selvä.

  VastaaPoista
 4. Huh, olisiko minusta ikinä tekemään tuollaisia valintoja. Jahkaaja olen luonteeltani, vaikka monesti menossa pers edellä puuhun. Eli kaikki vakuutusjutut olisin minäkin unohtanut. :)

  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 5. Onneksi tässä tulee ihan luonnostaan vastaan hidasteita, muuten minä taitaisin olla jo siellä puussa, ja nimenomaan pers edellä. On tässä ollut nyt aikaa harkita asioita : )

  Mukavaa (lumista) loppuviikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 6. Jännää aikaa elät :) Aika isot on päätökset. Minulla olisi valinnan vaikeus kaiken tarjonnan seassa. Aloittaisin varmaan siitä päästä mitä en tahtoisi, olisi helpompi. Matkalla rima nousisi pikkuhiljaan kohti päätöstä ;)
  Peukkuja lupaan pitää ettei vallan ajatus vie mennessään.

  ps. kuvitussuunnittelu on kerrassaan liikkis <3

  VastaaPoista
 7. Jännää on! Onneksi arki rullaa, eikä liian iso hirvitys ehdi iskemään. Vaikka kokonaisuuskin pitää pysyä kasassa, niin pienin askelinhan tässä mennään.

  Kiitos, kerron kuvituspäällikölle terveisiä! : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...