.

10.12.2010

Finaalissa

Nyt on tarjoukset kasassa ja mietintämyssy tiukasti ohimolla. Viikonlopun aikana teen päätöksen talotoimittajan suhteen. Arvioinnin kohteena ovat valmiusaste, hinta ja laatu sekä toimitusaika. Eli tarkoitus on saada tiukalla budjetilla mahdollisemman paljon vastinetta rahalle ja valmistakin suhteellisen mukavalla aikataululla. Oman työpanoksen varaan en voi jättää muuta kuin maalamiset, tapetoinnit, lattiapinnoitteet sekä keittiön asennuksen.

Olen jo aiemmin käynnyt Kastellin kanssa läpi heidän Economy ja CityEconomy mallistojen 120 ja 130 neliöiset vaihtoehdot. Kyseessä näissä olisi viittä vaille valmis toimitus, joihin kuuluu myös perustusten teko. Rakentajan vastuulla ovat kuitenkin maanrakennustyöt. Helpoimmillaan se tarkoittaa tasaisen maapohjan työstämistä sopivan kokoisen murskeen avulla. Kastellilta olen katsellut myös pulpettikattoista Plazia 155 PU vaihtoehtoa. Tuo talopaketti on mahdollista tilata säältä suojaan valmiina, eli sen kanssa olisi vielä paljon tekemistä ennen muuttovalmiutta.

Oravaistalon viittä vaille valmiista valikoimasta olen perehtynyt Noora talomalliin. Nooran pohjaan olen sen verran halunnut muutoksia, että talo toteutettaisiin peilikuvana ja keittiön sekä olohuoneen välinen seinä jäisi suurin piirtein pois. Nooran keittiö on aika pieni 14 neliön kokoisena. Ruokailuryhmä on siinä tarkoitus sijoittaa olohuoneen puolelle. Oravaistalon huikean nopeat toimitukset houkuttavat kyllä. Aikamoinen visio on se, että jo kesällä asuisi uudessa kodissa. Tosiasiahan on se, että mitään rakentamiseen viittaavaakaan ei tontilla ole tapahtunut. Vielä.

Teritaloilta odottelin vielä tarjousta ja sen sain eilen illalla sähköpostiini. Tänään olen vielä taloedustajan kanssa tarjouksen yksityiskohdista jutellut. Teriltä minulla on ollut Moderna 159 mietinnän alla. Tuohon pohjaratkaisuun on tehty jonkin verran muutoksia. Olen pienentänyt taloa ja siinä sivussa poistanut pohjasta yhden vaatehuoneen ja wc:n. Myös takaoven paikka vaihtui tuossa mylläyksessä. Terin talopaketti on nyt muokattu meidän tarpeita vastaavaksi. Tämä vaihtoehto toimitettaisiin myös niin sanotusti säältä suojaan, joka tarkoittaa sitä, että sen jälkeen tarvitaan vielä LVI- ja sähköurakoinnit, ei kantavien väliseinien rakentaminen, lattian valu sekä kaikki loput sisustukselliset (pinnat) työt. Budjetin arviointi on tietysti hankalampaa näin kuin viittä vaille valmiissa.

Budjetti. Aikataulu. Laatu. Kokonaisuus. Siitä on taloprojekti tehty.


Poikkesin kotimatkalla Vantaan Ikealla, ja tällä kertaa hyllystä löytyi PS malliston tuikkukupit. Näitä olen useamman kerran metsästänyt, mutta ovat aina olleet loppu.

Viikonlopun ohjelmassa on tuikkujen tuijottelun lisäksi talopakettipäätöksen tekeminen ja lasten juhlia kaksin kappalein. Onnellista viikonloppua toivottaen! ♥

13 kommenttia:

 1. Onnea taloprojektiin! :)

  VastaaPoista
 2. Mukavia kynttilänvalo ja mietintä hetkiä :)

  VastaaPoista
 3. Hanna: Kiitos! Nyt tuntuu siltä, että projektin startti on totta.

  Riitta: Mietintää ja kynttilän valoa... kyllä se ajatus tästä vielä kirkastuu!

  VastaaPoista
 4. Saitko Terin tarjouksen siltä samalta myyjältä joka myy toistakin mallistoa?

  Toimitussisällöstä: oli se millainen hyvänsä, voihan talon silti teettää avaimet käteen mallilla. Paljon riippuu tietysti tekijöistä, mutta me olemme ainakin päässeet tosi helpolla. Tuo on vaan tullut usein mieleen, kun on lukenut noita valmistalon Design-talolta tilanneiden blogeja. Tuntuu että he ovat joutuneet usein tekemään ja vahtimaan tekemisiä paljon enemmän kuin me.

  Budjetin arviointi on silloin toki vaikeampaa.

  VastaaPoista
 5. Juu, Terin ja Oravaisen tarjoukset tulivat samalta edustajalta. Kumpikin tarjous on ihan mietinnän arvoinen.

  Terin tapauksessa homma tietysti etenisi niin että talofirman tekemän pystytyksen jälkeen töitä jatkaisi kirvesmiehet ym rakennusporukat, kunnes oltaisiin siinä "viittä vaille valmis" tilanteessa. Kustannuksia tästä vaihtoehdosta on jo arvioitu mutta epävarmempaahan se on kuin lukkoon lyöty toimitushinta.

  VastaaPoista
 6. Onnea päätöksen tekoon :) Isoja asioita...
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, eiköhän päätös tässä ala jo pikku hiljaa syntymään.
  Kaunista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Jaksuja Sinulle sinne tuollaisten suurten juttujen juurelle. Huh, olet varmasti rautainen nainen :)

  Tuota tuikkujuttua olen itsekin tiiraillut sillä silmällä, mutta vielä en ole sitä kotiini kantanut... näyttää kyllä kuvassasi kivalta!

  Ja herkut kuvat tuossa blogisi alussa- WAU!

  VastaaPoista
 9. Ihan mieletöntä! Musta ei ikinä olisi tekemään tuollaisia päätöksiä. Hitsi kun en osaa edes tapettia valita.
  Nyt vain tyyntä ja selkeää ajatusta sulle toivottelen. Toivottavasti vastaus löytyy tuikkija tuijotellessa :)

  VastaaPoista
 10. Marina: Tiedä nyt sitten tuosta rautaisuudesta : )
  Elämässä on ajoittain isompia ja välillä pienempiä tavoitteita (ja välillä sitten vaan huilataan...)

  Uuden Kuun Emilia: Päätöksien tekeminen ei ole niin vaikeaa! (mutta niiden kanssa eläminen voi joskus olla)

  Minusta tuntuu, että päätös on nyt tehty. Taidanpa pari juttua vielä varmistaa taloedustajalta maanantai aamuna ja sitten laitetaan pyörät pyörimään.

  VastaaPoista
 11. Ja sitten tietysti toivomus, että se talo olisi Koti.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja sunnuntain sinistä hämärää, Anne.

  VastaaPoista
 12. Onnea taloprojektiin ja voimia rakentamiseen :)

  VastaaPoista
 13. Leena Lumi: Kotia kohden on matka, eli talopaketti tilataan ja kotia sitten rakennetaan!

  Kiitos, sininen hetki jo taittui pimeään. Nyt on taas kynttilöiden aika. Mukavaa sunnuntaita myös sinne!

  Wilhelmiina: Kiitoksia! Voimia tarvitaan, vaikka itse rakentaminen alkaakin vasta kotvasen kuluttua. Seuraavaksi on kaikenlaista rakennuslupailua ja tarjousten pyyntöä tekijöiltä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...