.

26.5.2013

700.
Blogini 700. postaus vilauttaa Rivièra Maisonin Ibiza-huonetuoksun. Tuoksuu muuten tosi hyvälle! Tälläinen tuote löytyi loviisalaisesta puodista nimeltään Livingroom Beauty & Home.

Huonetuoksuja en ole aiemmin kotiimme tuonut. Olen vastaavia tuotteita kyllä aiemminkin pyöritellyt kaupoilla, mutta jäänyt sitten pohtimaan ostosta pidemmän kaavan mukaan. Tuoksukynttilöitä meillä sen sijaan on ollut useamman kerran. Hyvin usein olen joutunut polttamaan tuoksukynttilät loppujen lopuksi ulkolyhdyissä liian voimakkaan tuoksun vuoksi, mutta on kynttilöiden joukossa ollut niitäkin, jotka ovat vapauttaneet sisäilmaan juuri sopivan ja miellyttävän tuoksun.

Oletko kokeillut tuoksuvia kynttilöitä tai ihan huonetuoksuja? Millaisia fiiliksiä kodin tuoksutuotteet herättävät?

8 kommenttia:

 1. Onnittelut rajapyykistä! Vitsit, että oot ollut ahkera postaaja ;)

  Mä saan hajuvesistäkin päänsärkyä, suhtaudun sen vuoksi hieman varauksella huonetuoksuihin. Puhdas koti, vastasilitetty pyykki, vauvan poski. Siinä mun top3 tuoksua ;) Muita ihania merituulen tuoksu, kardemumma, kaneli ja appelsiini.

  Ja kesä! Kesän tuoksua ei voita mikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain noita postauksia kertyy! :) Tosin tässä kuussa on selkeästi ollut vähemmän sanottavaa kuin alkuvuodesta.

   Nuo luettelemasi "luonnolliset" tuoksut ovat aivan ihania, minäkin tykkään! Hajuvesistä valitsen yleensä miedot, raikkaat ja puhtaat, mutta pystyn kyllä käyttämään vahvojakin.

   Kesä! Iloa myös tuoksujen muodossa!

   Poista
 2. Tuoksut liittyvät mielestäni vuodenaikoihin. Kesällä en kaipaa mitään tuoksua, riittää kun avaa oven ja sisään tulvahtaa metsän ja kesän tuoksu. Sen sijaan syksyllä kun kuraeteisestä tulvahtaa kurahaalareiden aromi ja on märkää ja pimeää, pieni aistielämys voi oll aihan paikallaan. Joulu on minulle kaikkein parasta tuoksukynttilöiden aikaa, silloin tykkään sellaisista tuoksuista kuin appelsiini, neilikka...

  Minäkään en takavuosina pystynyt tuoksukynttilöitä polttamaan, sain niistä oireita. Liekö muutos tapahtunut omassa sietokyvyssäni vai kynttilöiden tuoksussa. Epäilen jälkimmäistä, että niistä on tehty jotenkin hillitympiä ja luonnollisempia.

  Paras tuoksu on kesäisen metsän tuoksu, savusaunan tuoksu iholla, vesi ja tuuli, ulkona kuivattu pyykki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pitää varmaan muuten paikkansa, että tuoksukynttilöistä on hieman himlattu sitä tuoksun vahvuutta. Meillä esikoinen on hiljattain poltellut vaniljan tuoksuista kynttilää huoneessaan, ja se tuoksu on ollut pelkästään miellyttävä.

   Ah, kesä tosiaan! Savusaunan tuoksu ei ole mulle tuttu juttu, mutta muuten nuo luettelemasi asiat kuivuvasta pyykistä lähtien ovat kerrassaan ihania :)

   Poista
 3. Rakastan tuoksukynttilöitä!!!
  Joten poltettu on ja paljon....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yksi uusi tuoksukynttilä, jota ei ole vielä testattu. Toivottavasti on poltettaessa yhtä ihana, kuin miltä se vaikuttaa vielä korkkaamattomana.

   Poista
 4. Kuule, samanlaiset ovat mietteet. Siis tuoksujen suhteen. Mua aina huolestuttaa, että niistä saa joain ylimääräisiä "myrkkyjä" ja kuollaan kaikki hengenahdistukseen. Tällaisia tikuilla varustettuja tuosuja ostan kuitenkin silloin tällöin: suosikki tuoksujani ovat fresh cotton ja pure linen -tyyppiset tuoksut. Kynttilöistä polttelen vain sitruunaa, laventelia ja vaniljaa. Pitäisi kai kokeilla muitakin, mutta hyvin vähäisen kokemukseni mukaan juuri näissä ovat ne "aidoimmat" ja ei-niin-raskaat -tuoksut.

  Onnea! 700 on hieno luku. Minä olen tainnut lukea niistä valtaosan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuvilla ja puhdas pyykki - ihan parhaita tuoksuja nuokin. Itse käytän mieto tuoksuista pyykinpesuainetta (ja usein hajutonta huuhteluainettakin), mutta välillä tekee mieli nuuskia huuhteluaineita ja kokeilla jotakin ihanan tuoksuista. Silloin puhdas pyykki saa uuden vivahteen. Pienillä arjen piristystekijöillä on merkitystä.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...