.

27.5.2013

Harmiton bongailija
Meidän perheessä on kesäflunssa hieman vierailulla, mutta onneksi flunssa tuntuu aika lievältä versiolta. Nyt kun aurinko keksi tulla tännekin kurkkimaan, on kiva katsella ympärilleen tuolla takapihan puolella. Jotenkin tuntuu siltä, että alkukesän ja jopa keväänkin kukinta on ruuhkaantunut, eli kukkaloistossa on mukana niin aikaisia kuin myöhäisiäkin tapauksia. Samalla kun helmililjat hehkuvat sinisenä kukkapenkin reunamilla, alkaa jo pihapöydän ruukkutomaatti osoittamaan kypsymisen merkkejä. Hieman vielä lisää aurinkoa pintaan, ja eiköhän nuo tomaatinkin posket ala punehtumaan.

Hedelmäpuutkin osoittavat pieniä kukinnan merkkejä, vaikka rusakoiden (jälleen kerran) rusakoimat puut eivät ole ihan täysissä voimissaan. Erittäin korkea talvihanki päästää jänikset ja muut loikkivaiset haukkailemaan omenapuiden kuorta niin korkealta, että pienet puut ovat hätää kärsimässä. Ehkä ne kuitenkin lähtevät tuosta taas uuteen nousuun.

4 kommenttia:

 1. Upeita bongailuja! Helmililjat ovat meillä nyt parhaimmillaan, mutta vaikka puhutaan myöhäisestä keväästä, unikoissa on jo nuppuja.

  Kolkki kuva nyt suosikkini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin omalla pihalla tuntuu, että sekä kevät- että kesäkukat kukkivat tuolla nyt suorastaan kilpaa. Toivottavasti heinäkuullekin jää vielä jotain :)

   Täytyy varmaan keksiä taas jotain uutta perennaa tai sitten yksivuotista kukkijaa siemenestä loppukesää värittämään.

   Poista
 2. Nyt on liikkeellä kesäflunssaa...toivottavasti menee nopeasti ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vaikuttaa sellaiselta melko helpolta flunssalta, ainakin toistaiseksi. Huilaillaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...