.

8.10.2013

Pöydällä

Milloin viimeksi teit köyhiä ritareita? Meillä nämä helpot herkut muistuivat mieleen viikonloppuna. Köyhät ritarit menevät minulla samaan kategoriaan pannukakun ja lettujen kanssa. Vähillä aineksilla saa aikaiseksi kivan jälkkärin tai välipalan.

Keittiön pöydällä on Marimekon Sääpäiväkirja-sarjaan kuuluva pellavainen pöytäliina. Harmaat lasituikut luovat leppoisaa tunnelmaa arjen keskelle. Meillä erilaiset kynttilänjalat ja tuikut vaihtuvat asetelmissa eri puolilla taloa. Tällä hetkellä ruskean senkin päällä on kuparin- ja ruskeansävyisiä kynttilänjalkoja. Isot Lantern-lyhdyt ja pari mustaa sorvattua kynttilänjalkaa tekevät seuraa ruskean sävyille. Pitkät kynttilät ovat juuri nyt olleet valkeita, ruskeita sekä harmaita. Viime kevään pastellinsävyinen iloittelu on nyt muisto vain. Ehkä niiden kirkkaiden ja karkkisten värien aika on taas myöhemmin?

PS. Dualit-paahtimen arvonta on käynnissä blogissani 13.10. sunnuntaille asti. Käy osallistumassa!


















































18 kommenttia:

  1. Tosi kauniit lasituikut :) Mistä olet löytänyt ne? Onko ne jotakin merkkiä? Mukavaa syksyä! Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuikut on Hemtexin ale-ale-alesta joten eivät montaa euroa maksaneet yhteensä. Tuikuissa ei ole muuta merkintää kuin "handmade" joten ovat varmaan jotain Hemtexin omaa tuontia / tuotantoa.

      Poista
  2. Kysyn samaa kuin anonyymi, eli mitkä tuikut? Tosin meillä on sikapaljon niitä Kivituikkuja, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

    Alakuva on unelmaa♥

    Niin...mullekin piti tulla jotain turkoosia alakerran rempan yhteydessä ja nyt tuleekin tummaa grafiitin harmaata ja valkoista. Mitä tapahtui? En tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hemtexista ovat tuikut siis. Ja sama mulla - Kivi-tuikut ovat ne ihanimmat ja niitä saa olla eri värisinä (ja kokoisina). Niistä saa mahtavia asetelmia fiiliksen mukaisesti.

      Graffitin harmaa kuulostaa tosi hyvälle. Ja sitten niillä piensisustus jutuilla sitä turkoosiakin (ja vaihtelun vuoksi on sitten helppo laittaa jotain toistakin väriä halutessa).

      Poista
  3. Vitsit kun on upeat nuo Lantern kynttilälyhdyt, vau! Mullakin tekis mieli kotiuttaa kuparinvärisenä ja kirkkaana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, isot Lanternit ovat melkosen näyttävät. Ne taitaisi olla vielä jännemmän näköiset, jos taustalla ei ole tuo vahva tapetti.

      Minä olen meille miettinyt nyt Lanternia sähköisenä versiona... ja ruskeana ehkä mieluiten.

      Poista
  4. Nyt mä alan ymmärtää sun kiinostustasi ruskeaan lasiin.. Näyttää nimittäin todella hyvältä tuossa lipaston päällä ja yhdistettynä kupariin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä on tosiaan aika reilusti tuota ruskeaa lasia meillä esillä. Itse mietin jo että meneeköhän tuo vähän överiksi, mutta kiva kuulla, jos senkin päällä oleva setti näyttää sinustakin kivalle :)

      Jotenkin näin kuvaa jälkikäteen katsoen toivoisin, että senkin päällä ei olisi tuota pölyä :D

      Poista
  5. Voi nams, mä olen noita viimeksi pienenä syönyt - täytyy ehdottomasti tehdä vaikkapa viikonloppuherkkuna!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ritarit hupenivat ainakin nopeaan. Meillä oli yksi kuivumiselta pelastettava vaaleahko leipä, joten siitä tuo ajatus sitten lähti :)

      Poista
  6. Köyhät ritarit maistuu meille harva se viikonloppu! Ihania kynttiläaikoja, tykkään senkin päällä olevasta kokoelmastasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti minäkin muistan palata köyhien ritareiden pariin jälleen pari viikon päästä uudestaan (että ei vaan pääse taas unohtumaan :)

      Parasta syksyssä on kynttilätunnelma. Muuten pimeys olisi ihan pöö.

      Poista
  7. kiitos vinkistä...viikonloppuna jälkkärimme on köyhätritarit...:)
    Tuo alin kuva on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritarit tulevat vierailulle siis teillekin... terveisiä :)

      Kiitos, en ole siis pistänyt vielä överiksi tuon ruskean lasin kanssa?! :)

      Poista
  8. Aaahhh, köyhät ritarit ovat niin hyviä. Niitä en olekaan syönyt tooodellaa pitkään aikaan. Taisipa olla edesmennyt isoäitini, joka niitä viimeksi teki. Pitäisiköhän tästä innostuneena itsekin kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Meillä tuli ritareiden muna-maitoseokseen hieman vaniljasokeria ja pikkaisen kardemummaakin. Tästä varmaan löytyy monta hyvää versiota.

      Poista
  9. Ensimmäisenä kiitän sinua ihanasta haasteesta viime päivityksessäsi!
    Kauniita astioita kuvissasi, nuo lasiset kynttilälyhdyt ovat niin upeat!
    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ehdit osallistumaan valokuvahaasteeseen :) Toisaalta yhden ainoan valokuvan valitseminen on vaikeaa, varsinkin kun kuvien aihepiirit voivat olla niin laidasta laitaan.

      Onneksi kynttilälyhtyjä ja tuikkukippoja voi yhdellä naisella olla isompi valikoima (osa kaapissa, osa esillä). Nämä ovat mulle ainakin sellaisia tuotteita, joita on vaikea vastustaa kaupoilla. Eri kokoisilla ja värisillä lyhdyillä, kipoilla ja kynttilänjaloilla saa sitten erilaisia fiiliksiä ja asetelmia aikaiseksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...