.

6.3.2014

Design?

Mistä löytyy designia? Mikä loppujen lopuksi on designia?

Muotoilu. Teollinen muotoilu. Graafinen suunnittelu. Suomalainen muotoilu. Ehkä näin? Design on mielestäni kuitenkin hieman laajempikin käsite. Voiko design-käsitteestä puhua palvelumuotoilun kohdalla? Eikö kaikki valmistaminen perustu kuitenkin designiin?

Tällä viikolla Design Forum julkaisi Finnish Design Yearbook 2014 - 2015 painoksen, johon on koottuna yksi näkökanta suomalaiseen designiin tai designiin Suomessa. Kirjan kansien väliin mahtuu niin sitä perinteistä muotoiluakin, mutta myös laajempaa ajattelua aina kaupunkisuunnitteluun ja peliteollisuuteen asti.

Kaunista muotoilusta tekee tietty ajattomuus ja tietysti myös se toimivuus. Suomalaista muotoilua pidetään pohjoismaalaisen linjakkaana ja koruttomana. Ehkä joku yhteinen sävel designista löytyykin yksilöllisistä muotoilijoista ja villeimmistäkin toteutuksista huolimatta.

Hyvä design taitaa olla sellaista, jota ei välttämättä keksi huomata. Jos tuoli tuntuu miellyttävältä tai kattilankansi erittäin käytännölliseltä, niin silloin muotoilussa on osunut palaset kohdalleen. Toisinaan jopa kirjaimellisesti.


4 kommenttia:

 1. Design on lavea käsite. Ei ehkä aina pelkkä brändi vaan myös hyvä ja toimiva sekä kaunis tuote, joka kestää käytössä.
  Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muotoilu ja suunnittelu - siinähän ne avaimet on aikaakestävään designiin.

   Kiitos Aikku kehuista! :)

   Poista
 2. voitko tsekata onko tuolla mun kuva yhdestä kaiuttimesta ja asuntomessujen maja-talosta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majasta on kiva kuva kirjassa.

   Tsekkasin sen nyt uudestaan ja kyllä vaan - kuvaajana mainitaan Hunajaisen Riikka :) Hienoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...