.

31.3.2014

DIY Glass Ball Pendant Lamp

Jännän kassin sisältö on nyt koottuna valaisimeksi, ja koko komeus roikkuu olohuoneen katossa. House Doctorin tee-se-itse kattovalaisinsettiin kuuluu 12 lasipalloa, musta kangasjohto lampunkantoineen sekä hopean värinen suojus lampunkannalle.

Lampun ilmettä voi säätää lasipallojen määrällä. Valaisin on huomattavasti pelkistetympi, jos johtoon pujottaa vaikka vain kolme pallukkaa. Jos kaikkia lasipalloja ei halua käyttää valaisimen kokoamiseen, niin osan palloista voi ideoida osaksi muuta kodin koristelua. Itse laitoin kaikki 12 palloa mukaan valaisimeen, ja lopputulos on minun silmääni aika hauska. Lasipallot ovat kuin isoja saippuakuplia.

Minulla on myynnissä näitä House Doctorin valaisimia omassa puodissani. Valaisimen hinta on 129 euroa. Mietin myös sellaista sisustuslehtien pihistä-panosta vastakkainasettelua: tälläisen valaisimen voisi työstää myös itse hankkimalla edullisen kangasjohtoisen valaisimen ja lisäämällä johtoon vaikka joulumyynnistä löytyneitä lasipalloja. Meiltä kotoa löytyisi ainakin Clas Ohlsonilta hankittuja kangasjohtoisia lamppuja (hinta noin 15 euroa kappale), jonka lisäksi tarvitaan iso kokoinen polttimo (hinta noin 10 euroa), ja muodikkaasti metallinvärinen suoja lampunkannalle (esimerkiksi herttaselta hintaan 11,90). Vaihtoehtovalaisimen rungon hinnaksi tulisi näin laskien noin 35 euroa. Lasipallokoristeet puuttuisivat vielä tässä vaiheessa, mutta yleensä joulun jälkeen alekoreista löytyy hauskoja lasipallojakin, joita voisi hyödyntää DIY-valaisimen koristamiseksi.

Tyylikkään lopputuloksen saa koottua helposti House Doctorin DIY-kassin sisällöstä, mutta toisaalta olisi hauska ideoida tälläinen valaisin jo olemassa olevista tarvikkeista astetta räväkämmällä tee-se-itse asenteella. Panosta vai pihistä?

23 kommenttia:

 1. Tuossa kuvassa näyttää ihan kuin pallot eivät olisi kiinni missään. Miten ne kiinnittyvät tuohon johtoon? Eivät varmaan ihan ilmasa leiju :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipallot ovatkin sangen ilman näköiset :) Lasipallossa on lasinen lenkki, jonka läpi johto pujotetaan. Ekasta kuvasta tuo taitaa näkyäkin, jos oikein tarkasti tiiraa :)

   Poista
  2. No niinpäs näkyykin, en hoksannut katsoa oikein. Jännä miten sitä joskus on ihan sokea jollekin asialla, mikä on päivänselvä kun sen on kerran hoksannut.

   Poista
  3. Mulla käy nykyään yllättävän usein niin, että en huomaa kotona livenä jotain asiaa, mutta kuvaa katsoessa ihmettelen, että mikä ihme tuo on tuossa :) Sokeapiste oman kodin imiöille :)

   Ja mulla näyttää olevan typo tuossa edellisessä kommentissa, eli ovat ilmavan näköiset (ei ilman).

   Poista
 2. Kerrassaan upea valaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään :) Mulla on muutenkin tämä jatkuva valaisin-hulluus päällä. Kaikki erikoiset ja jännät lamput saavat kiinnostukseni heräämään. Lapset kutsuvat mua lamppukauppiaaksi (syystä että joitakin valaisimia joutuu välillä karsimaan ja myymään kirppiksellä).

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tässä valaisimessa on mielestäni näyttävyyttä, mutta myös leikkisyyttä :)

   Poista
 4. Tää on kyllä hieno. Onko teillä ihan ns. normaali huonekorkeus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on olohuone-keittiössä korotettu kattoristikko. Valaisimen ripustuskohta ei tosin ole älyttömän korkealla, mutta ehkä tuossa on noin 2,8 m korkeutta.

   Poista
 5. Ompa tosi kivannäköinen. Saippuakuplat tuli mullakin heti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippuakuplilta nämä lasipallot kovasti näyttävät :)

   Poista
 6. Tosi nätti! Aloin heti miettimään miten tälläisen saisi kotiin toteutettua, makkarissa roikkuu jo kangasjohto isolla hehkulampulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse mietin ihan samaa, ja mieleen tuli ensimmäiseksi lasiset joulupallot. Meillä olisi joulupalloja eri värisinä, mutta kirkkaina ei yhtäkään. Lampusta tulisi aika erilainen värillisillä palloilla, mutta kiva sekin varmasti olisi.

   Poista
 7. Tosi kaunis valaisin, vähän kuin saippuakuplarykelmä. Tykkään! Ja kutkuttaa kyllä DIY-hermoakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hauska nähdä tälläinen vastaava ihan "aidosti" DIY-versiona, eli materiaalit olisi koottu sieltä ja täältä. Vaikka ei tämä House Doctorinkaan versio ole hullumpi ollenkaan :)

   Poista
 8. Oi täydellinen!! Täytyykin alkaa harkitsemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valaisin kiinnitti huomioni House Doctorin katalogista, ja halusin tämän nähdä ihan livenäkin. Toimii! :)

   Poista
 9. Valaisin on muuten tosi kiva, mutta minun silmää vähän häiritsee se, että valaisimen lampun kanta on iso, ja lamppu jää muita palloja alemmas roikkumaan. Olisi kiva, jos lamppu olisi ihan pallojen keskellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tuli mullekin mieleen kun olin saanut lampun koottua. Olisi kiva jos polttimo "hukkuisi" enemmän tuonne lasipallojen sekaan. Teknisesti se vaatisi kuitenkin jo monimutkaisemman toteutuksen. Nyt tässä pärjätään House Doctorin omilla koriste lasipalloilla (joita on ollut ihan muutenkin myynnissä).

   Poista
 10. House Doctorin katalogin kuvassa alimmat pallot oli laitettu roikkumaan lampun kannassa oleviin koukkuihin, jolloin polttimo-osa jää paremmin muiden pallojen keskelle...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...