.

10.3.2014

Fauna

Kirppikseltä löytyi sopivan kokoinen Fauna-kulho, joka nyt ilahduttaa keittiössämme. Kuvahaun perusteella kulhon väri on ametisti. Kulhon todellisen värin näin poistuttuani kirpputorilta aurinkoiseen päivään. Olin hieman yllättänyt, sillä kirppiksen hämärissä lasin väri näytti lähinnä sinertävän harmaalta.

Meillä oli aikoinaan lapsuuden kodissa Faunaa sinisenä. Nyt tämä ametistin värinen lasiesine tekee seuraa jo entuudestaan kotoamme löytyvälle isolle tummanvihreälle Fauna-maljalle. Ruskeanakin olen näitä kulhoja paikallisilla kirpputoreilla nähnyt, mutta hinnat ovat olleet melko korkeita. Ehkäpä joku sopivan hintainen jälkiruokasetti päätyy vielä joskus kotimme astiakaappeihin.


8 kommenttia:

 1. Ihana, ja enpä ole tuon värisenä nähnyt. Mun lapsuudenkodissa on vihreänä, miehen ruskeana. Ja sit vielä, kiva et on tuolaisessa käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreät ja ruskeat taisivat olla aikoinaan niitä suosituimpia? Meillä oli ainakin lapsuuden kodissa tummanvihreää lasitavaraa aika paljon.

   Olen nähnyt tätä ametistin väristä Faunaa joskus jälkkärikulhoina, mutta nämä isommat maljat ovat uusi tuttavuus tässä värisävyssä.

   Juu, ihan käyttötavaraa... ja saa olla myös kaunista! :)

   Poista
 2. Tuo väri on varmaan ns. neodyymi, joka vaihtaa väriä valon mukaan. Löytäisinpä itsekin joskus sen väristä lasia kirppikseltä! Mulla on Fauna-sarjan juomalaseja turkoosina, yksi lasi näkyikin juuri blogissa lauantaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neodyymi! Tuollainen sana ei ole kuulunutkaan sanavarastooni - mielenkiintoista!

   Joo se turkoosi sävy näissä Faunoissa on tosi heleä, pirteä ja kaunis :)

   Poista
 3. Ihana tuo alakuva, jossa katseen vangitsee jännittävän vihreä vanhanajan pullo. Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat limpparipullot ovat kauniita. Ja nämä kirpparilta löytämäni tummanvihreät ovat säilyneet etikettejä myöden tosi hyvin.

   Aika jännä ajatella että ennen pieniä limutehtaita oli tosi pienillä paikkakunnillakin (jopa täällä meillä Pernajassa). Harmi, että nuo ovat kuolleet pois suurtuotannon myötä.

   Poista
 4. Minä myös tunnustaudun Fauna-sarjan ystäväksi. Ihana löytö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faunassa on muistoja lapsuudesta, ja toisaalta se on nyt vaihteeksi myös raikas "uutuus". Sen verran nuo Faunat ovat olleet piilossa kaapeissa tässä välissä.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...