.

16.3.2014

Tankkauspiste

Päivä lähtee käyntiin tankkauspisteen kautta. Välillä tankkaus on vain teetä, mutta onneksi ajan kanssa startattu aamu tarkoittaa usein myös järkevämpää ruokailua. Jos liikenteeseen lähtö on tosi aikainen, en saa kyllä syötyä mitään. Silloin mukaan tulee otettua joku hedelmä tai välipalakeksi.

Ruoan esilleasettelu ei meidän kotonamme ole taidetta, mutta kauniit astiat tuovat oman kivan lisänsä ruokahetkeen. Meillä on astioiden perussetti valkoista Teemaa. Viime aikoina olen ihastunut yhä enemmän yksilöllisiin keramiikkalautasiin ja -kulhoihin, ja niiden lisäksi olen hankkinut myös joitakin harmaita tarjoiluastioita. Rustiikki harmaa on kaunis tausta värikkäälle salaatille tai esille jätettäville hedelmille sekä kasviksille.

Käsintehdyn keramiikan kanssa olen pitänyt ostokriteerinä myös käytännöllisyyttä. Tuotteelle pitää olla käyttötarkoitus, eli pelkkää koristekeramiikkaa en ole hankkinut. Useimmiten keramiikkakipot voi laittaa myös tiskikoneeseen, joten näitä kauniita astioita tulee käytettyä ihan osana jokapäivistä arkea.

Ylemmän kuvan harmaa House Doctorin Pino-lautanen 15,00 € | herttanen design & deli

4 kommenttia:

 1. Olen vimmalla etsinyt varsinkin II-laatua isoja tarjoiluastioita, isoja pyöreitä tasaisia lautasia täytekakuille jne. kohtuuhintaisia erityisesti. No, ei oikein tahdo löytyä edes kohtuuttomalla hinnalla sopivia. :) Joo, ei minullekkaan mikään varhaisaamiainen n. klo 6-8 oikein maistu. Sensijaan klo 9 jälkeen voisin syödä vaikka mitä! Valitettavasti juuri arkisin se aamupala on juuri klo 6. Kaksi juustoleipää ja teetä menee juuri ja juuri alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne isot lautaset ja näyttävät tarjoiluastiat tuppaavat olemaan aika tyyriitä. Joskus on onneksi vastaan kävellyt kivoja sattumia :)

   Mulla on tuon aamupalahomman kanssa ihan samalla tavalla. Kympin aikaan on jo suorastaan nälkä, joten silloin menisi vaikka kunnon hotelliaamiainen.

   Poista
 2. Tankkauspiste on totaalisen tärkeä täälläkin. :)
  Ja tuo on myös meillä tuttu juttu, että ruoan esillepano ei ole niin täydellinen, mutta astioilla ja ehkä pienellä kattauksella hommasta tulee niin paljon kivempaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ruokailu sun muut tärkeät asiat mulla on ollut mielessä viime aikoina, mutta ei vielä (valitettavasti) oikein kunnolla toteutuksen tasolla. Olenkin muuten lukenut blogistasi ihaillen postauksiasi ja koittanut omaksua myös tuota hyvää asennettasi. Ehkäpä minäkin kunnostaudun vielä ruokavalion suhteen (hope so!),

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...