.

8.6.2015

Ideoita puutarhaan Loviisasta

Loviisassa on tämä hieno juttu: Wanhojen Talojen -tapahtuman lisäksi pääset tutustumaan myös useisiin loviisalaisiin pihoihin ja puutarhoihin pitkin kesää. Useana sunnuntaina Loviisassa järjestetään Avoimet puutarhat -tapahtumaa, ja sen lisäksi heinäkuun alkupuolella on vuorossa Ruusujen hurmaa Loviisassa -viikonloppu. Tietysti myös itse Wanhat Talot -tapahtuma elokuun lopulla antaa inspiraatiota ulkotilojen sisustamiseen, kasvien valintaan ja pihojen suunnitteluun ylipäänsäkin.

Kävin eilen kävelyllä Loviisassa, ja piipahdin jälleen muutamassa eri Avoimet Puutarhat -kohteessa. Tällä kertaa otin reitilleni Kuninkaanlammen, Vackerbackan ja Liisan talon (Tuhannen tuskan kahvila). Vaikka alkukesän kasvu ja kukkaloisto on jonkin verran myöhässä, niin silmänruokaa kohteissa riitti vaikka kuinka paljon.

Hauskin pihaidea tuli vastaan Vackerbackasssa, jossa vanhasta puhelinkopista oli kunnostettu vinha kasvihuone. Vackerbackan pihalla oli rakenteilla myös puumaja astetta huikeammalla näköalalla. Saapa nähdä onko tuo puumaja ehtinyt valmiiksi Wanhat Talot -viikonloppuun mennessä.

Loviisan Avoimet Puutarhat -osallistujat tarjoavat kukkaloiston ja erilaisten piharatkaisujen lisäksi roimasti ideoita ja käytännön esimerkkejä toimivista kasvivalinnoista. Osa pihoista on vapaamuotoisemmin rakennettuja, ja niissä luonnonkasvit ja pihojen historia kilvoittelevat keskenään. Lemmikit (ehkä myös ne karvaiset) piileskelevät perennapenkkien ja varjostavien puiden siimeksessä. Tulppaaneja tupsahtelee esiin rinteestä ja vanhat alppiruusut ottavat tyynesti tilansa varjon tuntumasta.

Toisaalla on taas tarkemmin rajattuja penkkejä, kulkuväyliä sekä kauniita tiloja, joihin on kiikutettu penkki, jonkin katseenvangitsija tai rakennettu pieni vesiaihe. Kaiken kaikkiaan loviisalaiset puutarhat ovat talojensa sekä tietysti asukkaidensa oloisia. Inspiraatiota on ainakin roppa kaupalla tarjolla!

Kuvat 1 - 7 Vackerbacka, 8 - 12 Liisantalo, 13 - 17 Kuninkaanlampi | Lisää kuvia Koti kolmelle -blogin Facebook-sivulla!
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vanhat talot & ihanat pihat! Näitä loviisalaisia puutarhoja käy kyllä ihan mielellään ihastelemassa :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva näitä oli silmäillä ja kuviakin napsia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...