.

9.7.2015

Asuntomessut 2015 - ensivaikutelmia

Terveiset Vantaan Kivistön asuntomessuilta! Kahlailin juuri läpi päivän kuvamateriaalia, ja niistä nousevat esille tämän vuotisten asuntomessujen trendit.

Hirsirakentaminen, sekä puumateriaali vaaleana tai luonnollisena, on vahvasti läsnä Vantaan asuntomessuilla. Messujen hirsitalot edustavat modernia hirsirakentamista, eikä materiaalia ole haluttu juurikaan peittää myöskään sisäseinissä. Runsaiden puupintojen mausteeksi on voitu tuoda yksittäisiä tehosteseiniä, joita on toteutettu valokuvatapetein, perinteisin tapetein, maalaamalla tai käyttämällä erilaisia betoninomaisia pinnoitteita.

Puumateriaalien lisäksi asuntomessuilta jäi vahvasti mieleen myös juurikin betoni sekä erilaiset tasoitteet, joilla saavutetaan rouhea ja betoninomainen lopputulos. Messujen loft-kohteissa betoniseinät pääsivät kauniisti esiin. Kohteissa, joissa oli parvi tai yläkerta, puu sekä betoni olivat saaneet kaverikseen metalliset kaidepuut, joissa oli perinteisiä rappukäytäväkaiteita mukailevat pinnat.

Värisävyissä oli toisaalta rohkeaakin kirkkaiden värien käyttöä, mutta totta kai myös valkoista sekä hillitympiä kokonaisuuksia. Makuuhuoneissa ja petauksissa korostui pellavantuntu, luonnolliset värit sekä pesämäinen pehmeys, jota ei oltu kuitenkaan viety enää välttämättä hotellimaisen tunnelman tasolle. Pikemminkin luonnollisuus ja harmonisuus tuntui olevan trendin harjalla.

Keittiöt ja kylpytilat tuntuvat olevan edelleen melko pelkistettyjä, ja ne on toteutettu pääsääntöisesti mustalla, harmaalla sekä valkoisella otteella. Tehosteiksi on voitu nostaa erilaisia keittiön välitilan pinnotteita sekä kuparin- tai messinginvärisiä hanoja. Kupari näkyi edelleen myös piensisustustuotteissa messingin lisäksi.

Kohteiden sisustus noudatti yleisesti ottaen mielummin niukkaa linjaa kuin runsasta otetta. Jättimäisten sohvien aika tuntuisi olevan hiipumaan päin. Ruokapöydät saattoivat olla puolestaan melko reilun kokoisiakin. Mallikattauksissa oli mukavasti kohteiden tyyliin sopivia astiavalintoja, kukkasomistuksia ja muita piensisustustuotteita. Yleisesti ottaen viherkasvit kuuluvat jälleen osaksi viihtyisän kodin sisustusta, ja ne on usein istutettu perinteisen tyylisiin saviruukkuihin.

Löysin siis jälleen kivoja ideoita sekä latasin inspiraatiota asuntomessuilta. Etukäteen sisustuslehtien materiaalien perusteella odotukset eivät olleet ihan viime vuotisten messujen tasolla, mutta paikan päällä omin silmin todettuna ne kiinnostavimmat kohteet sekä inspiroivimmat ideat löytyivät helposti. Palaan niihin tulevien messupostausten merkeissä.


16 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta koosteesta messujen ensivaikutelmista, näitä kuvia on mukava katsella ja kuulla sun ajatukset tämänvuotisesta tarjonnasta ja trendeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntomessuilla on kiva käydä inspiroitumassa. Sen lisäksi että messuilta löytää oman maun mukaisia toteutuksia, on kiva päästä myös kurkkaamaan rakennusprojekteihin sekä sisustusratkaisuihin, jotka eivät olisi tulleet itselle mieleen.

   Poista
 2. Kauniita juttuja olet bongganu <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä messuilta löytyi jälleen kerran kauniita sisustuksia ja tilaratkaisuja. Räpsyjä löytyy kameralta viitisen sataa :)

   Poista
 3. Deko-lehti on ostettu ja sieltä katsottu talokohteita. Puu on tullut taas sisustukseen, sen olin huomaavinani. Kiva tuo keltainen väri tuossa yhdessä kuvassa, niin pirteä ja raikas. Varmaan tulee käytyä messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleaa puupintaa oli näillä messuilla runsaasti tarjolla. Osittainhan tuo johtuu siitä, että hirsitalofirmoja oli useampi messuilla oman kohteensa kanssa. Mutta kyllä tuo vaalea puu on muutenkin pinnalla ihan vanerilevyn tai puupaneelin muodossa.

   Kannattaa ottaa messut kesäkohteeksi!

   Poista
 4. Ihania kuvia! Sun vangitsemat kuvauskulmat ovat jotenkin erilaisia kuin muut messuilta näkemäni kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla aina silmät kiinnittyy kauniisiin yksityiskohtiin ja niitä pyrin kamerallakin metsästämään :) Niiden lisäksi koitan muistaa ottaa kuvia myös laajemmista kokonaisuuksista, eli seuraavissa postauksissa tulee sitten niitäkin.

   Poista
 5. I like the side table in the first photo
  and the lamps hanging over the bed!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That brass plated side table was true eye candy. And I also liked those hanging lamps in the white bed room.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, voi kumpa itsekin paikalle pääsisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan piipahtaa messuilla, jos suinkin Vantaan suunnalle ehtii / pääsee :)

   Poista
 7. Mahtavia yksityiskohtia olit poiminut kuviisi... ja kiva oli nähdä sinuakin pikaisesti taas pitkästä aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, oli kiva bongata bloggareita "lennossa" :)

   Poista
 8. Oli kiva nähdä, vaikka vain pikaisesti ohimennen! Naurattaa ihan nää sun kuvat, kun osa on itselle ihan vieraita - niinkuin oltais eri messuilla oltu ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli moikata lennossa :)

   Siinä mielessä onkin kiva nyt päästä katselemaan muiden messutärppejä ja havaintoja. Jokaisella kun on ne omat kiinnostuksen kohteet ja tyylit jotka herättävät huomion. Alun perin en odottanut näiltä messuilta niin paljon, ja se johtui lähinnä sisustuslehtien ennakkoannista, jotka toivat kohteet omalla tavallaan esille (ei niin kiinnostavasti taas mulle).

   Messuraportteja olen jo lukenutkin muilta bloggaajilta ja edelleen innoissani odotan lisäantia :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...