.

18.7.2015

Asuntomessut 2015 - ulkotilat

Palaan vielä hetkeksi asuntomessuille ulkotilojen ja pihanäkymien merkeissä. Asuntomessualue on tiiviisti rakennettu. Puitteet rakentamiselle luovat ympyrän kehään luodut tontit. Ympyrän keskustasta löytyy pieni kivetty puistokaitale ja sen ympärille on kaavoitettu omakotitontteja. Kerrostalot sijaitsevat ympyrän ulkokaarella.

Tänä vuonna messujen talot eivät ole ylimitoitetun suuria, ja tontit ovat oikeastaan vielä sitäkin pienempiä. Osa messualueen pihoista sijoittuu vastakkain naapurin pienehkön pihan kanssa. Kunhan pihaistutuksen ehtivät hieman kasvaa, muodostuu piha-alueille myös näkösuojaa ja luontevaa yksityistyyttä. Tällä hetkellä yhteiselo naapuruston kanssa on vääjäämättä melkoisen tiivistä.

Osassa kohteista on pihan käytettävyyttä ja sitä yksityisyyttäkin mietitty myös rakennusten sijoittelun merkeissä. Rakennusten väliin tai jopa katolle on luotu yksityisiä pieniä keitaita, joita minä ainakin mahdollisena asukkaana osaisin arvostaa.

Monessa messukohteessa on edelleen korkeita ikkunoita, jotka lähtevät aivan lattianrajasta. Itse pidän näistä korkeista ikkunoista, varsinkin jos ne suuntautuvat yksityisemmälle piha-alueelle tai kohti yhteistä puisto- tai metsäosuutta. Muussa tapauksessa ikkunat vaativat kuitenkin jonkinlaista näkösuojaa, ja näkymät sekä valonmäärä määräytyy sen mukaisesti.

Julkisivujen värityksissä messualue tarjosi myös melkoisen räväköitä sävyjä. Joukosta löytyi oranssia, sinistä sekä syvää punaista. Kerrostaloista löytyi myös vihreää ja keltaista sekä erilaisia kuvioituja seiniä. Ihan hauskoja! Kirkkaiden värien vastapainoksi messualueelta löytyy myös maalaamatonta puupintaa sekä aitoa betonin rouheutta.


2 kommenttia:

  1. Tänään minäkin kävin tuolla. Parvekkeet puukerrostalossa olivat ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että asuntomessuilla on muutama kerrostaloasuntokin laitettuna, jotta messut eivät keskity pelkästään omakotiasumiseen. Muutamalla partsilla oli oikein ruohomatotkin pihamaisuutta luomassa.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...