.

12.7.2015

Asuntomessut 2015 - Top 5

Vuorossa seuraa perinteinen Koti kolmelle -blogin suosikkien listaus asuntomessujen tarjonnasta. Kyseessä on siis jälleen kerran omaa silmääni syystä tai toisesta miellyttävät kohteet, joista löysin itselleni ideoita sekä inspiraatiota. Usein tämä tarkoittaa pintamateriaali- sekä sisustusvalintoja, jotka voisin nähdä tavalla tai toisella myös osana oman kotini sisustusta. Kohteiden rakenteelliset ratkaisut muodostavat lähtökohdan ja kehyksen onnistuneelle sisustukselle. Itse olen ollut ainakin tähän mennessä puutalorakentamisen ystävät, mutta enpä pidä hullumpana betonirakenteitakaan. Varsinkin loft-tyylisissä kohteissa betoni-, teräs- ja kivirakenteet saavat huoletta luoda rouhean ja vähän tehdasmaisen lähtökohdan sisustusvalinnoille.

1 | VIVOLA (4 h + k + kh / khh 153 m2 + s 6 m2)

Vivola herättää kiinnostuksen jo julkisivullaan. Kyseessä on puurunkoinen talo, jonka ulkoverhoilu on kelon sävyinen pystylaudoitus. Julkisivuun on tuotu muutamia hieman erikoisempia yksityiskohtia. Rakennus asettuu tontille sangen luontevasti.

Massiivipuusta rakennettu koti on suunniteltu toimimaan liikuntarajoitteisen asukkaan arjessa. Käytännölliset ratkaisut on toteutettu taidolla, ja sisustuksen estetiikasta ei ole tingitty. Puitteet sisustukselle luovat vaaleat puupinnat. Laadukkailla kalustevalinnoilla on saatu aikaan sekä kepeä että klassinen sisustus, joka palvelee asukkaitaan varmasti vuosia.

Kohteen sisustussuunnittelusta vastaavat Eeva Takkunen sekä Ulla Koskinen. Kohteen arkkitehtisuunnittelu on Tapani Takkusen käsialaa.
2 | Kivistön Koneisto loft-talo (Downtown / Midtown / Uptown)

Messujen oheiskohteena on Kivistön koneisto -niminen kerrostalon ja rivitalon yhdistelmä. Loft-asuntoja oli toteutettu kolme kappaletta näytille messuja varten. Itse pidin eniten asunnosta, joka oli vielä tässä vaiheessa viimeistelemätön ja lähes kalustamaton. Raakaversion lisäksi loft-kohteista löytyi kaksi pidemmälle työstettyä asuntoa, joiden avulla pääsee ehkä paremmin hahmottamaan loft-tyylisen asumisen mahdollisuuksia.

Messumateriaaleissa ei kerrota esiteltävien asuntojen neliöitä. Se olisi ollut ehdottomasti kiinnostava lisätieto näiden oheiskohteiden osaltakin. Kohteisiin on muuten vapaa pääsy asuntomessujen ajan, joten voit käydä kurkkaamassa vaikka vain nämä, jos kiinnostuit.

Loft-asuntojen tulevat asukkaat voivat vaikuttaa asuntojen yksityiskohtiin aika pitkältikin. Esitellyissä kohteissa on jokaisessa parviratkaisu. Lisäksi näissä oli hyödynnetty akustoivia paneeleja, eli asunnoissa oli mukava tunnelma myös äänimaailman puolesta.

Kohteen arkkitehtisuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Juha Mutanen Oy. Sisustussuunnittelusta vastaa KOTO Sisustussuunnittelu Rajasuo ja Turkki Oy / Aino Rajasuo.

3 | Villa Falken (6 h + k + khh / kph + s 189 m2)

Vuoden 2015 asuntomessuilla talojen julkisivut ja yleisilme on aika moderni. Villa Falken sen sijaan edustaa perinteisempää New England -tyylistä rakentamista. Kohteeseen kannattaa astua ehdottomasti sisään, sillä kodin sisustus yllättää positiivisesti. Sisustus on hengeltää lämmin ja kutsuva. Messumateriaaleissa ei ole lainkaan kuvia kohteeseen toteutetusta sisustuksesta, joten älä anna ennakkotietojen hämätä.

Sisustukselle luovat puitteet melko pelkistetyt pintamateriaalivalinnat, joissa on valkoista sekä harmaata väreinä. Keittiön suunnittelun kanssa ei ole myöskään kikkailtu, vaan se tarjoaa aivan perus puitteet asumiselle. Näihin puitteisiin olisi voinut lähteä rakentamaan melkein millaista sisustusta vaan, mutta onneksi suunnitelmassa on ollut hyvä persoonallinen ote, ja lopputulos voi puhua puolestaan.

Sisustussuunnittelu on Annarina Yöntilän käsialaa. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Anders Nordstöm / Fiskarhedenvillan.

4 | Potius Isokivi A (4 h + k + s 99 m2)

Ensimmäisenä tästä kohteesta tulee mieleen tehokkaat neliöt. Puitteet sisustukselle luovat IsoKivi betonielementit, joista on koottu rakennuspaikalla linjakas ja ajattoman oloinen talo. Kohteessa on mielestäni ajateltu kivasti valon kulkua sekä mahdollisuutta sijoittaa tarvittavat toiminnot sekä kalusteet osaksi sisustusta. Messualueen tiiviistä rakentamisesta sekä isoista ikkunoista huolimatta tähän kohteeseen on onnistuttu luomaan myös yksityisyyttä ja rauhallisia soppia levolle ja rentoutumiselle.

Sisustussuunnittelusta vastaa Pauliina Nelimarkka. Arkkitehtistudio Tuomas Niemi on kohteen arkkitehtisuunnittelun takana.
5 | Hevi Kivitalo Panthera Tigris (5 h + k + khh + s 153 m2)

Tämä kohde on yksi suosikeistani sisustussuunnittelunsa ja toteutuksensa puolesta. Yksittäisen kivat yksityiskohdat ja pintamateriaalivalinnat nostivat kohteen suosikki-listalle. Tämän kohteen kanssa kilpailu kyllä hyvinkin tasaväkisesti hirsirakennuskohde Kontio Harunire (14), jonka vahvuuksia oli niin ikään kiinnostavat sisustuksen yksityiskohdat. Kummankaan kohteen rakenteelliset puitteet eivät ole räätälöity minun makuani vastaaviksi, mutta osaisin näistä kummastakin varmasti muokata omanlaiseni, jos sellainen tilaisuus eteen tulisi.

Panthera Tigris - kohteessa kiinnostavaa oli sisäpintojen toteutus eri värisillä sisustuslaasteilla. Kohteen yläkerta oli myös muuntautumiskykyisen oloinen tilajaoltaan. Huoneiden yksityiskohdat tarjosivat kivoja yllätyksiä valokuvatapetin ja lastenhuoneiden somistuksen puitteissa.

Sisustussuunnittelusta vastaa Piia Pöyhönen ja arkkitehtisuunnitelusta Rakennuspalvelu Pöyhönen / Lauri Pöyhönen.4 kommenttia:

 1. Hyviä valintoja. Itse olemme menossa messuille vasta parin viikon päästä. Kiva päästä kurkkimaan muiden parhaita paloja jo ennakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös lueskella ja selailla näitä bloggaajien messuraportteja. Aina löytyy uusia / kivoja näkökulmia tai juttuja joita ei itse hoksannutkaan kohteista :)

   Poista
 2. Love the lamp in the first photo
  and the lighting in the stairways and bedroom too!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The first pendant lamp is famous Finnish design by Alvar Aalto. The lamp is called "golden bell" and the official name of it is A330S (there is also the original version of the lamp / A330).

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...