.

15.7.2015

Laiskan piha

"Tässä on ollut nyt vähän kaikkea." Laiskan puutarhurin pihalla tapahtuu onneksi positiivista kehitystä ilman sen suurempaa panostustakin. Uuteen pihaan istutetut kasvit, puut ja pensaat tuottavat satoa rikkaruohoista ja rönsyämisestä huolimattakin. Parempi olisi toki kunnostautua ja laittaa hanskat käteen. Kukkapenkit varsinkin kaipaisivat kunnon kitkemistä ja osittain vielä perustamistakin. Se, että kiviä on kannettu kukkapenkkien reunamateriaaliksi, ei vielä varsinaisesti muuttanut heinikkoa kukkaloistoksi.

Istutuslaatikot alkavat olla monivuotisten yrttien osalta siinä vaiheessa, että leviämistilaa ei enää ole. Lipstikat ja mäkimeiramit kaipaisivat karsintaa tai siirtämistä reilulla kädellä. Punaherukat tuottavat tänä kesänä jo oikein mainiosti satoa ja hapankirsikka kantaa myös mukavasti satoa. Kirsikkapuu on vielä sen kokoinen, että sen voisi varmaan peitellä suojaverkolla ja torjua ahneiden lintujen vierailut. Verkoista tosin taitaa olla negatiivisiakin kokemuksia, mutta itse en ihan hirveästi jaksa uskoa, että cd-levyjen tai muiden heijastavien pintojen ripustaminen puutarhaan auttaisi. Onko muuten vinkkejä sadon suojaamisesta luvattomilta kävijöiltä?

Kasvihuoneessa meillä ei tänä vuonna ole mitään kovin loistokasta kehittymässä. Ehkä muutama tomaatin sekä chilin taimi tuottaa kuitenkin hiukan satoa - toivotaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa juuri sellaiselta pihalta joka minullakin ehkä olisi jos oisin omakotitalo-asuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ihana piha olisi tietysti aivan mainio juttu, mutta vaatii tietysti paljon työtä ja jaksamista varsinkin perustamisvaiheessa. Eikä tämä kesä ole vielä ihan eletty, joten ehkä vielä ponnistaudun tuonne pihalle raivailemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...