.

13.2.2016

TÄRKEÄÄ - VIKTIGT

Miksi niin tärkeää? IKEA VIKTIGT -uutuudet ovat tulossa myymälöihin 6.5.2016. Tuoteperheen muotokieli on hyvinkin pelkistetty ja kaunis. Erikoismalliston materiaalivalinnoista kerrotaan näin:

VIKTIGT-erikoismalliston materiaalit on valittu sekä esteettisten että kestävän kehityksen ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi malliston päämateriaali bambu kasvaa 10 kertaa nopeammin kuin puu, eikä sen viljely vaadi torjunta-aineiden käyttöä. Lisäksi se sitoo hiilidioksidipäästöjä ja tuottaa 35 % enemmän happea kuin vastaava määrä puuta.

On tärkeää ajatella valmistustapoja, materiaalivalintoja ja tuotteen elinkaaren vaikutusta ympäristöön. On tärkeää ajatella hyvää designia ja käytännöllisyyttä, jotta tuotteet olisivat mahdollisemman pitkäikäisiä. On tärkeää ajatella myös hyvää designia puhtaasti esteettisyyden näkökulmasta, sillä arkisten käyttöesineiden kauneus ilahduttaa jokapäiväisessä elämässä.

VIKTIGT-malliston pääsuunnittelija on Ingegerd Råman, joka totetaa muotoilufilosofiansa olevan pelkistäminen. Malliston muotokieltä on hiottu yhteistyössä vietnamilaisten käsityöläisten kanssa. Materiaalivalinnoissa on mukana bambua, rottinkia, luonnonkuituja, metallia, lasia, posliinia ja puuta.

Mielestäni VIKTIGT-malliston muotokieli on jopa karun kaunis, yksinkertainen ja jotenkin pelkistetyssä tyylissään hyvin ajankohtainen.

Kuvat © IKEA


8 kommenttia:

 1. The lamp in the first photo is pretty awesome!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree! I have to see this one "live" when they arrive to stores :)

   Poista
 2. Tämä mallisto on kyllä kaunis. Tykkään todella paljon muotokielestä ja tuosta yksinkertaisuudesta. Tuo alimmaisen kuvan tuoli on upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkistetyssä muotoilussa on paljon kauneutta. Tykkään kanssa tuosta tuolista / sohvasta.

   Poista
 3. Lamppu on aivan tavattoman kaunis <3
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kauniisti stailatut kuvat hyvännäköisistä tuotteista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...