.

1.3.2016

Vuosipäivä

Pörröinen tyttö nimeltään Rica on kuulunut meidän perheeseemme nyt tasan vuoden. Vuosi sitten pallero ilmestyi Vantaan lentokentälle Romaniasta Kodittomien koirien ystävä ry:n kautta. Koiran ulkonäkö on muuttunut hieman vuoden aikana. Tullessaan hän oli kaiketi noin 10 kuukauden ikäinen, ja nyt lähennellään jo kahden vuoden kunnioittevaa (teini)ikää.

Yhteinen taipaleemme alkoi perus rutiinien opettelulla. Sisäsiisteys saavutettiin melko nopeasti ahkeran ulkoilun merkeissä. Hihnassa kävelyn opetteluun meni enemmän aikaa. Ensin haastena olivat erilaiset pelot ja arkuus. Rohkeuden ja luottamuksen kasvaessa taluttamiseen toi uuden näkökulman reipastuneen koiran säntäily ja varomattomuus. Rescuekoiran adoptointiin oli onneksi saanut hyviä ohjeita, ja osasimme siis varautua ja olla valppaana ulkoilutustenkin suhteen.

Tällä hetkellä ulkoilu sujuu ihan kivasti. Itse toivon vielä Ricalle nykyistäkin sujuvampaa "lenkkivaihdetta" eli toivon osaavani opastaa hänet hyvään matkavauhtiin varsinainen lenkkeily mielessä. Tarkoitus olisi siis tehdä pieni ero tarpeiden tekemisen ja Ricasta aina yhtä kiinnostavan nuuskuttelun sekä hyvän lenkkivauhdin välille. Tästä hyötyisivät ja nauttisivat varmasti kumpikin yksilö taluttimen eri päissä. Rica on erittäin energinen koira, ja hän kaipaa liikunnallista aktiviteettiä ja tietysti myös kivaa tekemistä sisällä perheen kanssa. Hän osaa onneksi myös tutkailla lelujaan yksin sekä tehdä luutöitä.

Muihin koiriin Rica suhtautuu uteliaasti, mutta myös tapauskohtaisesti arasti. Jos Rican mielestä vastaantuleva toinen koira on epäilyttävä tai pelottava, hän pörhistää turkin ja haukkuu vastaantulijan. Itse näkisin, että nykyinen käytös on merkki toisaalta parantuneesta itseluottamuksesta, mutta myös taustalla olevasta varovaisuudesta. Ihan alussa Rica ei päästänyt ääntäkään muiden koirien suhteen.

Ihmisistä Rica tykkää ja haluaa mielellään ystävystyä. Ihan ensi tapaaminen tapahtuu hänen puoleltaan hieman varovaisin askelin, mutta hetken päästä rapsutuksia ollaan pyytämässä aktiivisesti. Rican suosikki ihmiset ovat perheemme teini-ikäiset tyttäret, joiden seura on aina yhtä suloista.

Nyt täytyykin lopetella, kun tuo päivänsankari toi lelulampaan työpisteelleni ja tökkäsi merkitsevästi nokallaan. Nyt pitäisi vähän huvitella yhdessä.
6 kommenttia:

 1. Onpa hän kuvauksellinen karvakamu <3
  Paljon onnea Ricalle!

  VastaaPoista
 2. Onnea karvakamulle. Meilläkin on kohta karvaisen ystävämme yksvuotis-synttärit. Tärkeitä ystäviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja onnea myös teidän yksi vuotiaalle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...