.

27.4.2016

Crispy Chicken Salad #nomoreboringmeals

Rapea kanasalaatti siis. Arkena se menee usein näin: kello on käännähtänyt iltapäivän puolelle. Töiden jälkeen tai lomassa tulee käytyä kenties kaupassa tai sitten ei. Jos ei, niin jääkaapin antimet heitetään vuokaan ja uuniin. Välillä alkavat ne totutut maut ja kuviot hieman tympiä. Silloin on paikallaan niksi tai pari, jotka tällä kertaa löytyivät Santa Marian mausteseospussukoista.

Santa Marian Crispy Chicken mausteseos on suunniteltu ratkaisuksi (nälkään) helppoon ruoanvalmistukseen. Juuri äsken kumosin kaksi 300 g rasiaa maustamattomia kanafileen suikaleita kulhoon. Mittasin ruokalusikallisen rapsiöljyä kanojen seuraksi ja kumosin pussillisen Crispy Chicken -seosta vielä mukaan. Sekoitin nämä kolme tekijää lusikalla sekaisin ja kumosin edelleen maustetut kanaset matalaan uunivuokaan. Paistoin kanapalasia uunissa kiertoilmalla noin 10 - 15 minuuttia (200 C). Kanojen paistuessa tein salaattipohjan. Siihen tuli yksi keskikokoinen jäävuorisalaatti, 1/2 kurkkua, 1 pieni avocado, hieman fetajuustoa (jämät), pari oliivia, muutama marinoitu valkosipulinkynsi ja basilikaa. Jääkaapista löytyi myös muutama lohko sitruunaa, ja sämpyläpussista hieman rouskuva sämpylä, jonka siivutin ohuiksi viipaleiksi tekemään köyhän naisen krutonkien virkaa.

Kun rapeat kananpalat hyppäsivät uunista ulos, alkoikin päivän ateria olla valmiina. Kanat saivat jäähtyä hetkisen, ja nostelin rapeita kanapaloja salaattipedin päälle. Osa kanoista jäi tarjolla erilliseen kulhoon.

Tässä oli siis tämän päivän nopea ja helppo ruokakuvio kolmelle hengelle. Arvovaltainen raati tuumasi ruokahetken jälkeen, että "tee näitä kanoja uudestaan joku päivä".

Crispy Chicken -maustetut kanapalat sopisivat tietysti aivan mainiosti tortillan tai wrapin väliin. Näin salaattiaterian osana ruokailu pysyi mukavan kevyenä, mutta erittäin maukkaana.

Jälleen kerran saan muistuttaa itseäni helpon, nopean ja maistuvan kokkaamisen hyvistä puolista. No more boring meals!

Santa Marian Crispy Chicken tuotteet on saatu testattavaksi #BID2016 tapahtumasta.




6 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää tuo salaatti. Me tehdään tyttären kanssa vastaavanlaista salaattia, mutta käytetään siinä poppiksia :)
    Salaatti on ihanaa ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poppikset on vielä nopeempia :) Mä oon kanssa huikee salaattifani. Toinen lounas suokkari on kasvissosekeitot (ja muutkin keitot)

      Poista
  2. Tervehdys tänne :) Kanasalaatti on hyvää ja me tehdään sitä monesti niin yksinkertaisesti että sekoitellaan salaatti mieleisistä aineksista ja sen joukkoon suoraan kuumana, pannulla paistetut hunajamarinoidut kanafilesuikaleet. Lämmin kanasalaatti on valmis :) Kivaa vappua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morjesta! :) Toimii hyvin lämpimänä tosiaan. Nyt alkoi tehdä mieli salaattia :)

      Poista
  3. Salaatti näyttää herkulliselta. Meillä syödään myös salaatteja. Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatista saa varmaan jokainen itselleen mieluisen (paitsi totaali viher-kieltäytyjät :) Ja kesän lähestyessä alkaa olla taas kaikkea ihanaa uuden satokauden juttuja saatavilla.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...