12.2.2011

Sisustuslaastit

Minulla on idea. Ajattelen sisustuslaastia kodinhoitohuoneen ja saunan seinille. En ole vielä varma, että missä määrin ja mitä sävyä, mutta sisustuslaasteissa voisi olla vahva ehdokas laattojen ja maalipintojen tilalle. Sisustuslaastin täytyisi näin ollen olla myös kosteaan ja märkään tilaan sopivaa sorttia.

Glorian Koti (helmikuu / 2011) esittelee artikkelissaan helsinkiläisen pariskunnan loft-tyyppisen asunnon. Jutussa kerrotaan myös, että saunan seinäpinnat ovat Decosin Stile Barocco seinälaastia ja lattiat puolestaan kostean tilan sisustuslaastia.


Hakukone hiteissä kosteantilan sisustuslaastit tuovat aina tuon samaisen Decosin esiin. Kyseisen firman sivuilla vaan kerrotaan, että laastin mukana tulee aina asentaja. Itse etsin vaihtoehtoa, jonka saa itse klähmiä pinnoille. Näin saavutetaan se aito käsityön jälki!

Kuinkahan nämä sisustuslaastit kestävät aikaa? Onko jollakin kokemusta asiasta? Laatat ja maalipinnat ovat jo tiedossa, ja niihin olisi mukava verrata myös näitä laasteja. Loft-tyyppissä asunnoissa (miksei muuallakin) on esitelty myös erilaisia betonipintaratkaisuja, jotka on viimeistely esimerkiksi epoksikäsittelyllä. Laasteissa mietitytää myös puhtaanapito, ja miltä näyttävät vaikkapa kuivuneet vesiroiskeet.
© Alin kuva: Decos Oy

21 kommenttia:

 1. Luin tämän jutun Lumimiehelle, joka on muuraustaitoinen, vaikka onkin ihan muun alan liikemies. Hän ei keksinyt pintaa, jolla sen lian imeytymisen voisi estää, paitsi maalata päälle. Tähän minä ihmettelemään, että miksi meidän hyvin rouheisiin välitilalaattoihin ei imeydy mustikka eikä viini (testasin vuoden ennen ratkaisua!), no, nehän ovat tietty poltetut. Joku henkilö on varmaan tässä ihan ajantasalla, me emme ehkä. Tuollainen seinä kuulostaa ihanalta. Me valitsimme saunaan osittain verhoilukiviseinät, jotka Lumimies itse teki. Jos aloitamme massiivisen takkahuoneremontin, teemme sinne yhden seinän kokonaan verhilukivestä, jossa yksikään kivi ei ole samanlainen.

  VastaaPoista
 2. Kauniin rouhean näköinen kylppäri...

  VastaaPoista
 3. Leena Lumi: Olen joskus nähnyt kivan seinäpinnan, joka oli toteutettu jollain laastimatskulla. Seinä oli muutamasta "kuluvasta" sijainnista myös lakattu päälle. Varmaan sillä tavalla roiskeen kestävä, mutta ei isomman vesimäärän.

  Niin sellainen huokoisen näköinen laatta... hyvä, että ei vedä esim punaviiniä itseensä. Pidän muuten kanssa kivimateriaalista sisustuksessa. Mieluisin on vielä sellainen luonnollisen oloinen kivisekoitus. Kiviä meillä kerätään muutenkin : ) Kun ovat niin kauniita!

  Mari: Tuo sisustuslaastifirman mallikuva on kyllä kiva. Pitäisi vaan nähdä tuollainen toteutus jossain käytännössä, ja niin että kylppäri on ollut ahkerassa käytössä jo jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 4. Voi, tuo laasti ois kaunis vaihtoehto! Näyttää tosi hyvälle.

  VastaaPoista
 5. J: Joo, ja seinissä saisi ainakin olla sellainen kevyt tekemisen jälki. Tuossa kylpyammeessakin on sellaista luontevaa rouheutta.

  VastaaPoista
 6. Tuollahan suunniteltiin jotain samankaltaista:

  http://valkoinenharmaja.blogspot.com/2011/01/tumman-kylpyhuoneen-kohtalo.html

  Löytyiskö sieltä lisäää vinkkejä..

  VastaaPoista
 7. Meillä on keittiön seinät vedetty epätasaisesti karkealla laastilla (+ vedelty harjanvarrella viiruja ja töhryjä) ja maalattu reilusti päälle. Maali tuo pinnalle pyyhkimiskestävyyden. Voisiko tälläinen toimia?

  VastaaPoista
 8. Harri: Kiitos vinkistä, Harmajassa mainittiin ainakin Mapei (vesieritys + laasti) merkkisestä tuotteesta. Täytyy tutkia tarkemmin.

  Eve: Kodinhoidon seinillä tuo olisi varmastikin riittävän suojaava pinta. Onko sinulla muuten blogissasi postausta / kuvaa teidän toteutuksesta? (scrollailin jo blogiasi, mutta en ainakaan vielä löytänyt...)

  VastaaPoista
 9. Mä tykkään kans tosta alakuvan rouheudesta. Kiva idea!

  Ja vitsit, sulla on noi chinese roset tuolla pöydällä... Vaikka me päädyttiinkin toiseen tapettiin, en voi olla rakastamatta tota! <3 Mihin tilaan teille on toi tapetti tulossa?

  Mukavaa sunnuntaita!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 10. Päivi: Nuo sisustuslaastilla toteutetut tilat näyttävät kyllä tosi kivalle, mutta koitan löytää tietoa niiden kestävyydestä ja käytännöllisyydestä.

  Siniset chinese rose tapetit on tulossa työhuoneen yhdelle seinälle. Ehkä työteko on mukavempaa, kun tuollaisia katselee (vai tuleeko siitä työn teosta sitten enää mitään... : )

  Hyvää sunnuntaipäivää myös sinne!

  VastaaPoista
 11. Mjaah, eipä taida muuten olla. Täytyypä räpsiä. :)

  VastaaPoista
 12. Olisin halunnut kylppärriimme betonia. Ei kuulemma sopinut ajan tyyliin:P

  VastaaPoista
 13. Eve: Käynpä siis tuota kurkkimassa myöhemmin!

  Leena: Mitä-mitä, joko betoni on out?! : )

  VastaaPoista
 14. Laasitipintoja ja betonia olen minäkin ihastellut jo jonkin aikaa. Tuloksesta tulee niin paljon rauhallisempi, kuin esim. kaakeleista. Puhdistus on minullekkin pieni kysymysmerkki, täytyy ottaa asiasta selvää :)

  VastaaPoista
 15. Marie Elisabeth,
  ajattelin myös käydä tutkimusmatkalla rautakaupassa ja pirauttaa lvi-miehelle ja kysellä onko näkynyt toteutuksia jossain asiakaskohteissa. Laasti olisi tosiaan aika seesteisen näköinen, jos vain pysyy yhtä hyvän näköisenä käytössäkin.

  VastaaPoista
 16. Betonissahan on kiiltävä pinta (tehty vahalla tai jollain?) ja sen puhtaana pito ei liene ongelmallista.

  VastaaPoista
 17. Sisustuslaasti on periaatteessa hengittävä materiaali, mutta noissa kosteantilan versioissa täytyy olla jotain jämäkämpää kamaa mukana. Betonipintoja voi varmaankin käsitellä erilaisilla epoksi-, maali- ja lakkakäsittelyillä. Olen nähnyt muutamassa kodissa aika makeita betonilattioita, ja ainahan niissä on vielä joku käsittely pinnassa.

  VastaaPoista
 18. Katsoin samaa lehteä viikolla joku ilta. Meillä on takkojen taustat ongelmakohtana. Jos vetäisi epätasaisen sisustuslaastin, niin voisiko jättää tasoitukset vähän vähemmälle (vaihtoehtona siis serpolla vedetyn tasoittaminen hienommalla tavaralla ja päällemaalaus). Yksillä tutuilla on hieno hierretty terranvärinen seinä.

  VastaaPoista
 19. Vasara ja nauloja: Mielestäni näihin laasteihin sopii hyvin se epätasainen kädenjälki. Takan taustan pitäisi tietenkin natsata värin ja tyylin puolesta vielä siihen takkaan. Jos on ihan tasaisesta kivestä ym materiaalista oleva takka, niin tasainen takaseinus olisi myös linjakkaampi?! Makuasioita!

  VastaaPoista
 20. Uusimmassa Suomela-lehdessä on juttu kylppäriremontista, jossa seiniin oli vedelty tuota Decosin TerraLimea. Siinä oli jonkun verran käyttökokemuksesta juttua, esim. seisovaa vettä se ei kestä eli pyyhkivät sen sitten suihkun jälkeen aina kuivaksi. Ja jotain omia pesuaineita sillä tuntui olevan. :)

  VastaaPoista
 21. Joo, luin tuon kanssa juuri. Tässä vaiheessa sisustuslaasti märässä tilassa tuntuu aika rohkealta vedolta. Ehkä on tyytyminen laastien suhteen max keittiö ym seinissä, jossa vain mahdollisia roiskeita. Täytyy ilmeisesti vetää kaakelilla nuo pesutilat saunan puolella. Kultainen keskitie ja silleen : )

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...