17.2.2011

Tuhannen suunnitelman viikko

Joskus on kiire, ja joskus taas ei. Tällä viikolla on ollut pikkuisen suunnitelman tynkää työn alla. Talotehtaan kumppani ponnisti ensimmäiset versiot sähkösuunnitelmasta sekä lvi-suunnitelmasta. Nämä siis tutkailun alle sekä kommentoituna takaisin. Sitten saimme mittatiedot talotehtaalta perustusten suunnittelua varten. Paperit pistin liukuhihnalla eteenpäin, ja toivon mukaan ensi viikon alkupuolella perustussuunnitelma on valmis. Siitä lähtee edelleen eteenpäin teräspaalutilaus.

Ja jottei aika kävisi pitkäksi ja tylsäksi, viimeistelin keittiösuunnitelman ja teen huomenna köökkitilauksen. On siis viikkoja, jolloin asiat rullaavat eteenpäin. Onneksi, sillä luvassa on varmasti myös viikkoja, jolloin kivireki ei liiku mihinkään. Takapakkia ei toivo kukaan...

Sinänsä muuten hassua, että etukäteen minulta kysyttiin hyvinkin tarkasti sähkö- ja lvi-suunnitteluun liittyviä asioita. You know, ilmanvaihtokoneita, kiintokalusteiden sijoittelua, ulkovalaisimien määrää, tuleeko mitä ja minne, laitetaanko kytkintä vai painiketta ja niin edelleen. Ja sitten kun ensimmäinen suunnitelma tulee nähtäväksi, niin on selvää, että henkilö, joka on laatinut sähkösuunnitelman, ei tosiaankaan ole tietoinen mitä olen vastaillut tuohon alkuperäiseen kyselyyn. Sähkösuunnitelman suhteen menossa on nyt aikamoinen karsintakierros. Sähkösuunitelma on meinaan täynnä kaikenlaista pientä kivaa. Data- ja antennipistokkeitakin on viljelty aikalailla. Kotiin tulee kuitenkin langaton verkko, joten tarvitsen piuhallisen vedon vain yhteen huoneeseen.

Mutta hei. Pyörät pyörivät, ja laitteet on luotu liikkumaan! Listalla on edelleenkin monta muistettavaa asiaa ja selviteltävää juttua. Ja nimeonomaan listalla... muuten tuntuu hoidettavat asiat unohtuvan. Muistikapasiteetti on ylitetty. Piiiiiiip.


Tulppaanit lakastuvat. Niin kai minäkin : )

9 kommenttia:

 1. Niin meillekin meinasi tulla vain yksi datapistoke, mutta sähkömiesystävämme kehotti laittamaan niitä vähän joka paikkaan. Esim. olohuoneeseenkin taitaa tulla kaksi pistoketta, koska eihän sitä tiedä millaisia nettitelevisioita tulevaisuudessa tulee olemaan. Ja ei ne pistokkeet maltaita maksa, että saa niitä olla, ystävämme neuvoi. :)

  VastaaPoista
 2. Jotenkin tuo kaikki kuulosti niin hyvältä :) Vaikka omassa päässä suunnitelmat saattaiskin olla sekaisin niin oikeasti, tuo kuulosti hyvältä ja tehokkaalta! Meidän pitäis aloittaa lvi- ja sähkötöiden kilpailutus.. huoh.. Teetitkö muuten erikseen valaistussuunnitelmaa?

  VastaaPoista
 3. Meillä tulee datapistoke ullakollekin, koska tuolla rakkaalla "konesalipäällikölläni" oli joku skifi-idea senkin käytölle, en tosin enää muista mikä. Mutta melkein joka huoneeseen tulee... hyvä, ettei saunaankin;) Ja silti langaton verkko. Go figure!:)

  VastaaPoista
 4. Enpäs alakaan luennoimaan kuten parempi puolisko tuossa edellä varmaan toivoi, mutta komppaan kyllä Janetia ja hänen sähkömiesystäväänsä. Mistä sitä tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Kaikkeen ei tietysti voi varautua, mutta data- ja antennipistokkeet ei liene niin kalliita että niistä kannattaisi tinkiä.

  VastaaPoista
 5. Janet: Hmm. Joo, ei ne pistokkeet älyttömän kalliita olekaan, mutta ajattelen sitä cat-6 kaapelin metrimäärää, jos koko talo piuhotetaan sillä. Liittimet / pistokkeet ovat onneksi pysyneetkin kauan samana.

  Jane: En ole teettänyt erikseen valaistussuunnitelmaa. Tuommoisen teettäminen ammattilailaisella olisi varmastikin fiksua. Minä puolestani lähinnä karsin kattoon suunnattuja seinävalaisimia sun muita pois.

  Vaikka uutta rakentaessa kannattaisi nyt "samalla" ottaa moni juttu huomioon, niin koitan pysyä kohtuudessa (kustannus!). Olen myös asunut vanhoissa taloissa vuodesta '97, joten vaatimustasoni taitaa olla aika matala : )

  Kristiina: No mikä ettei : ) Itse asiassa langattomassa verkossa on tiettyjä ongelmia (luokitus: heavy users), ja sen vuoksi itsekin vedän työhuoneeseen piuhalla liitännän. Näin ollen meillä on työhuoneessa rasia, ja talon keskivaiheilla langaton asema, johon tietysti myös piuhalla tulo.

  Harri: Tuossa on varmaan pointtia, mutta toisaalta, tulevaisuudessa vanhat kaapeloinnit eivät välttämättä ole riittäviä. Se varmaan riippuu siitä, että kuinka nopeasti tulee se tulevaisuus : )

  VastaaPoista
 6. Hienoa että projekti etenee noin sutjakkaasti, ja tiedän tunteen kun toisesta päästä alkaa mielestä unohtumaan rankasti tavaraa kun ei niin sanotusti hyllylle enää mahdu kerralla enempää :) Langaton verkko paras, piuhoja jaksa kai enää kukaan, meillä sama juttu, vanhassa talossa nyt muutenkaan ole pistokkeita, ja langaton toimii jo täydellä tohinalla.

  VastaaPoista
 7. Etkä lakastu!, sulla ei nyt ole siihen aikaa;-)

  Mukavaa viikonloppua, Anne!

  VastaaPoista
 8. Parolan asema: Muistilistat ja -laput tulevat ainakin minulla tarpeeseen. Saa sitten vetää viivalla yli ne jutut, jotka tulivat valmiiksi.

  Langaton on hyvä vaihtoehto. Tietyissä telekonferenssi ym. näytönjako tilanteissa perinteinen piuha pitää kuitenkin puolensa.

  Aurinkoista viikonloppua asemallekin!

  Leena Lumi: Lakastuu lakastuu, mutta sitten pitää vaan latautua uudelleen. Ja hip hei, pari viikkoa enää, ja sitten pyörät laitetaan tosiaan pyörimään, konkreettisesti!

  Ihanaista viikonloppua!!

  VastaaPoista
 9. Heippa! Noissa nettipistokkeissa on se, että ne on pakko laittaa uudisrakennuksiin. Eipä mekään oltais niitä ihan JOKA huoneeseen (mm keittiö, pukeutumishuone...) laitettu, mutta määräys on määräys. Tämän meille selvitti sähkösuunnittelija heti alkuunsa. Linkki Viestintäviraston määräykseen asiasta: http://www.ficora.fi/attachments/suomiry/5uQ33dGiz/Viestintavirasto25E2008M.pdf, täältä löytyy vielä opas aiheeseen liittyen: http://www.sahkoala.fi/kiinteistoala/telejarjestelmat/. Sillä ei siis ole merkitystä laittaako langattoman vai ei, pistokkeet yms. on oltava:). Langaton siis meilläkin, kuten varmaan kaikilla pian... Ja pistokkeet, JOKA huoneessa:D.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...