.

19.3.2011

Jotain sinistä

Jotain pientä sinistä hiipii kotiimme. Helmililjat pitävät kevään henkeä yllä. Ikkunasta ei kannata juuri nyt silmäillä ulos, sillä siellä näkisi vain lumihiutaleiden leijuvan hiljalleen.
Uskotteko, että viidesluokkalainen voi innostua siivouksesta ja imuroinnista erityisesti? Viimeksi tämä kyseinen henkilö on ollut imuroinnista kiinnostunut taaperona, jolloin imurin kyydissä istuminen olisi ollut kiinnostavaa. Nyt vaan kävi niin, että sain talomyyjältämme viivästyneen joululahjan, joka oli lilan värinen pölynimuri. Juurikin pari päivää aiemmin varhaisteinimme oli unelmoinnut tälläisestä vempeleestä. Nyt tytöllä on sitten oma pölyimuri, ja hän on innoissaan siivoillut menemään. Tällä kertaa siivoamiseen ei tarvitse patistaa, vaan vapaaehtoisuus on valloillaan. Kuinkahan kauan uutuuden viehätys kestää?
Tässä kun saisi vielä itsekin siivouskärpäsen pureman ja laittaisi työpöydän ojennukseen. Jotenkin vaan vaivaa sellainen asenne, että ei tähän asuntoon viitsi (enää) hirveästi panostaa. Totuus on kuitenkin se, että monta pölypalloa ehtii vielä laskeutua ennen kuin uusi talo on muuttovalmis.

15 kommenttia:

 1. Kyllä helmililjat on sitten niin ihania ja suloisen pupun olet sen kaveriksi löytänyt :) Toivottavasti viehätys kestää piiiiitkään se kun on harmittavan tosi että uusia pölypalloja laskeutuu aina vaan vanhojen tilalle :))Oikein leppoisaa viikonloppua sinulle Anne!

  VastaaPoista
 2. Heidi: Toivon tosiaan, että meidän uusi imurointivastaava nauttii siivoamisesta vielä monena tulevana kertana : )

  Kiitos samoin, mukavaa & rentouttavaa viikonvaihdetta!!

  VastaaPoista
 3. Unohdin ostaa tänään helmililjoja keskustasta....ne ovat niin ihania! Ja tosiaan ulos ei paljon ikkunasta kannata katsella.

  VastaaPoista
 4. Isot lumihattarat ei tänään tosiaan ilahduttaneet, vaikka kuinka kauniin rauhallisesti leijuivatkin alas.
  Ulkoilun sijasta päädyimme antiikkimessuille ;)
  Ihana siivouspuhina siellä täällä ei ole siivouksesta tietoakaan. Jospa se tarttuisi tänne ;)
  Helmililjat ovat kyllä tosi kauniit!

  VastaaPoista
 5. Muscarit ovat aina oikean kevään airueet.

  Ne pienet pastellin väriset imurit ovat söpöjä ja innostavat nuoria imuroimaan. Meillä ei tule kysymykseenkään, sillä perheessäämme on alan asiantuntija, joka laittoi minutkin koekäyttämään suomalaisen firman erinomaista keskupölynimuria parikymmentä vuotta;-) Nyt Päämies imuroi itse. Ja sitten hän toi vielä Allawayn imuriin kuuluvan lisälaitten eli rikkaimurin, jolla on kätevä vetäistä nopsasti murut vaikka keittiön lattialta ja meillä tietty samalla imuroidaan sillä samalla koiruuden pedit. Tiedän imureista aivan liian paljon...

  VastaaPoista
 6. Absolutely white: Helmililjat ovat kaunokaisia näin sinisenä ja valkoisenakin. Tuota talvisuutta kun katselee, niin tuntuu, että ihan mikä tahansa keväinen juttu piristää...

  Marie Elisabeth's rum: Lumihiutaleet ilahduttavat ihan eri tavalla marraskuun lopulla tai joulukuussa : ) Näin maaliskuussa samaiset (viattomat) hiutaleet aiheuttavat lähinnä "blaah" ajatuksia.

  Antiikkimessut ovatkin kiva kohde! Itse olen miettinyt, että mahtaako tuollaisilla messuilla olla hintataso reiluhko vai ihan kohtuullinen?! Puusohvan kun joskus löytäisi kohtuullisella korvauksella...

  Leena Lumi: Tytär kun esitti toiveensa tuollaisesta pienestä imurista, niin oli sitä mieltä, että "ei sitä nyt ihan kaikkea hankita". Mutta nyt kun tuo on olemassa, niin on näyttänyt aika osuvalta apurilta, varsinkin kun tyttö itse siitä intoilee.

  Sinulla on imuritietous sitten ihan eri tasolla kuin minulla. Minä lähinnä kiroilen perässä raahattavien imurien heikkoa laatua. Nykyisestäkin varsinaisesta imurista on pudonnut kaikenlaista (pientä) muoviosaa mennen tullen. Se kuitenkin liikkuu...

  VastaaPoista
 7. Helmililjoista tulee aina keväinen tuulahdus. Herkkiä, sinisiä ja kuitenkin päät ylväästi pystyssä.
  Meillä on keskusimuri, joka imaisee tehokkaasti myös koirankarvat ja chinchun papanat. Tulee vaan otettua liian harvoin esille, muka niin hankala ja pitkäletkuinen ja no niin... laiskuutta vaan minulla.

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Ihania on nuo helmililjat! Mulla oli jo yks satsi niitä, mutta onnistuin tappamaan ne aika nopsaa :D

  Voi lila imuri, varmasti ihana! Toivottavasti tytön siivousintoilu kestää pitempään ;)

  VastaaPoista
 10. Anja: Helmililjojen sinisävy on varsin onnistunut
  : ) Jos noita oikein tarkkaa katselee, niin tulee vähän sellainen hattivatti-fiilis. Voisi olla vaikka hattivattien metsä tuo tuommoinen : ))

  Keskusimurista kuulee yleensä kehuja. Pitkä letku on varmasti se hyvä ja toisaalta myös huono puoli. Normi imurissa ärsyttää sähköjohdon lyhyys, vaikka voihan sitä töpseliä vaihdella lennossa.

  Onnenhippuja: Kunhan saisi helmililjat ja narsissit ulos portaille, niin ne kestää paljon pidempään.

  Imuri on aika herkku väri. Toivon kanssa, että siivousapuni on tehokas vielä jatkossakin : )

  VastaaPoista
 11. Helmililjoja istuteltu juuri tänään täälläkin:). Ne ovat jotenkin yhtä kuin kevät. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 12. Anne, lupaan sinulle suoran ja henkilökohtaisen kontaktin Allawayn imurin pääkallopaikalle, mikäli sitten joskus siihen päädyt;-)

  Minä olen imurikyllästetty, mutta meillä toimii ja kaikilla heillä, joilla on sama. Tämä ei ole mainos, sillä olen liian yltiörehellinen mainostamiseen. Toimii! Eräs ei uskonut ja nyt hänen ulkomainen keskuspölynimuri, viisi vuotta vanha, vaihtuu kotimaiseen.

  VastaaPoista
 13. Kirsikka: Ahaa, siellä myös keväiset touhut menossa! : ) Näin se kevät saadaan houkuteltua myös tuonne ulos...

  Leena Lumi: Uskon kyllä, että on toimiva ratkaisu! Pistetään tästä merkki ja kontaktitieto mieleen : )

  VastaaPoista
 14. Anne, lupaan, että sinusta tehdään VIP-asiakas!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...