.

11.3.2011

Kevät mielellä

Lunta, räntää, pakkasta. Kas siinäpä kevään resepti. Odotan kuitenkin ensi viikosta alkaen reilusti plus-asteita, ja kyllä se auringon paistekin kelpaisi. Enää viikko aloitukseen tontilla... tai maksimissaan kaksi. Rakennuslupa(kin) on vielä tulematta, mutta sen ennakoitu saapumisaika on viikolla 12. Ei kait tässä voi muuta sanoa kuin että naisen on käytävä ostoksilla: pienpumppaamo, eristelevyä, harkkoa, putkea ja jos jonkinlaista pientä kivaa. Raskaan sarjan ostosreissu tiedossa!

Viikonlopun ihme & kumma listalla on perustamistavan päättäminen. Finaalikaksikossa painiskelevat harkkoperustus vs. paikalla valettu sokkeli. Ontelolaatta tuohon lätkäistään sitten joka tapauksessa hyväksi lopuksi. Teräspaalutus tekee perustusten tekemisestä joka tapauksessa haastavampaa. Vertaan tätä siis meidän projektin alkuperäiseen suunnitelmaan, joka oli maavarainen laatta. Nykyisessä versiossa on toki monia hyviä puolia, mutta enemmän tämä kustantaa.

Vähän se ottaa, paljon se antaa. Rakentaminen.

4 kommenttia:

 1. Onpa sulla hauska ostoslista;-)

  Tiedätkö, että lumi tuoksuu? Ehkä et.

  Tiedätkö, että kevät tuoksuu? Tiedät! Tänään se kevään tuoksu tuli lumirännän mukana ja vain hengittelin sitä lumoavaa kosteutta sisääni ja aivan elvyin. Pidän talvesta, mutta ne paukkupakkaset jotenkin nujersivat minut...Nyt saa alkaa jo lumikellojen odotus!

  Mukavaa viikonloppua, Anne♥

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Unelmoin kyllä ihan toisenlaisista ostoslistoista : ) Näihin verrattuna pienet vaate- taikka sisustushankinnat ovat kyllä ihan minibudjetti juttuja.

  Kyllä lumi tuoksuu ja kevät totta kai myös. Joskus myös kevät haisee, kun lumen alta paljastuu muhinut todellisuus. Pian sen jälkeen ollaan jo harava kourassa rapsuttelemassa pihamaata.

  Lumikelloja odottellaan! Ja kiitos samoin, oikein mukavaa viikonvaihdetta ♥

  VastaaPoista
 3. No nyt ilo irti ostosreissusta! Harvemmin sitä näin perinpohjaisesti pääsee shoppailemaan ;) Minä jaksan ihmetellä Sinun asiantuntemustasi. Minulta varmaan saisi parhaimmillaan asiallisen lausunnon, jossa kertoisin ostavani talolle pohjan. Mutta tässä minä ihan silmissä viisastun kun luen Sinun blogiasi. Mukavaa ostosretkeä! Taatusti ikimuistoinen.

  VastaaPoista
 4. Johanna: Tämä on tosiaan aika perustavaa laatua oleva ostosreissu : )
  Kyllähän talon voisi hankkia ihan aivaimeet käteen periaatteella, mutta se vaatisi isomman budjetin. Nyt kun eri työvaiheita kilpailuttaa ja miettii myös mitä voi jättää oman / talkoiden varaan, niin tietoa kertyy. Seuraava talo on sitten jo helpompi rakentaa : )) Hyvät tekijä kontaktit löytyvät vasta tässä matkan varrella.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...