.

24.3.2011

Kestävä suhde

Tilaamani A330S oli saapunut Porvoon Vepsäläiseen. Tämä on siis tuttavallisemmin Chrome Bell -valaisin. En taida raaskia avata laatikkoa, vaan odotan ripustamisen kanssa meidän uuden kodin valmistumista. Toisaalta voisi olla hyvä testata valaisimen toimivuus nyt eikä kuukausien päästä.

Samalla kun hain Chrome Bellin, jouduin palauttamaan syksyllä hankitun Block-valaisimen kauppaan. Block Amber on valaissut pimeitä talvi-iltoja ihan siinä missä kynttilätkin, mutta nyt se sitten loppui. Toivottavasti saan ehjän version pian tilalle. Jotenkin vielä ymmärrän erittäin edullisten valaisin hankintojen suhteen sen, että käyttöikä jää lyhyehköksi, mutta sitä vastoin vähän kalliimpien hankintojen odotan kestävän aikaa. Ihan niinkuin tuossa Artekin boxissa mainostetaan: "Buy now, keep forever". Aikaa kestäviä lamppuja ja laitteita, saako niitä edes rahalla?

Ja sitten hyppäys raksalle! Tontillani on jo kaksi kaivuria, mursketta ja suodatinkangasta. Rakennuslupa on minulle (kuulemma) postitettu tänään. Valmiinanne, paikoillanne... hep?!

Olen räpsäissyt muutaman kuvan viime päivien hiekkalaatikkoharrasteista kännykän kameralla. Lisää temmellystä tontilla on luvassa huomenna heti aamusella.


Madonna saa tunnelmoida tähän loppuun. "This used to be my playground..."

10 kommenttia:

 1. Meillä on pikkuinen Block ja muistan, että siitä paloi se sisälamppu ihan heti...no sitten, kun olen ostanut uusia sisälamppuja, niin ne ovat olleet ihan ok ja lamppu on muutenkin toiminut hyvin. Joskushan noita "susikappaleita" tulee design-esineisiinkin. Toivottavasti saatte ehjän lampun tilalle.

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut se isompi Block-lamppu jo vuosia, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt. Ehkä se sinun kappaleesi oli vain jokin maanantaiversio, vaikka voihan tietysti olla, että niitä tehdään nykyään enemmän ja laatukin on siten heikentynyt. En tiedä.

  VastaaPoista
 3. Sulla onkin sitten vähän reilumman kokoinen hiekkalaatikko! Saatko mennä itsekin kauhomaan? Voisi olla aika kiva kokeilla :)

  Toivottavasti Sinulla on parempi onni uuden valaisimen kanssa. Ja toivottavasti toinen tulee kunnolla korjatuksi. Sehän näissä laatutuotteissa on etuna, että niihin tulee yleensä jonkinmoinen takuu.

  VastaaPoista
 4. Uij, siitä se rakentaminen alkaa! Kohta blogi täyttyykin ihanien tunnelmakuvien sijasta putkihässäköillä, betonimyllyillä sekä muusta yhtä ihanasta ja kuvauksellisesta. :D

  VastaaPoista
 5. Siisti laatikko!

  VastaaPoista
 6. Absolutely white: Mun lampun mukana tuli myös vaihtari polttimo, mutta ei vaihtaminen jeesannut. Joku kosketusvika ilmeisesti siinä lampun kannassa. Mutta kyllä jälleenmyyjä minulle toimittaa toimivan tekniikan tilalle.

  Petriina: Liekö sitten tosiaan joku maanantaiversio tuo minun. Ja eihän se itse sähkötekninen puoli valaisimessa kovin kummoinen olekaan, kun homman juju on se lasimötikkä. Ei muuta kuin uutta piuhaa odotellessa...

  Johanna: Kyllä nuo kaivurit vaikuttaa aika hankalilta ajattavilta, joten tyydyn vain katsomaan kauempaa, ja toimimaan tarvittaessa vaikka lapiomiehenä (henkilönä).

  Joo, jätin Blockin rikkinäisen osan jälleenmyyjälle, joten enköhän kohta saa ehjää tilalle.

  Janet: Jee, aika jännää. Mitä-mitä, eikö rakentaminen olisikaan niin kuvauksellista?
  ; )

  Leena: Jep! : ) Onneksi sisältökin on ihan kiva!

  VastaaPoista
 7. Tuo Artekin laatikko on jo kiva, siis teksti. Jostain blokista bongasin (en nyt tietenkään enää muista että mistä), että on aikomus tuo tekstiosio kehystää ja joku toinen oli tehnyt laatikosta paperiroskiksen. Kivoja ideoita. Toki laatikon sisältämä lamppusi on vielä kivampi.
  Toivottavasti tontilla menee hommat hyvin ja maa ei olisi kauhean syvässä roudassa, vai olisiko routa hyvä... laitoin vaan tuon routajutun, että aivan kuin jotain talon pohjustustöistä tietäisinkin. :) (Kerrostalon paalutuksesta sen sijaan tiedän, siis jälkikäteen tehdystä, semmonen 500 euroa per neliö, ei ollut kiva se, mutta minkäs sille, pakko mikä pakko.)

  VastaaPoista
 8. Pauliinalotta,
  hyvä idea, tuo teksti toimisi huoneen taulunakin! Työpisteen papruroskiksena sitä voisi käyttää kanssa niin kauan kun pysyy hyvässä kuosissa.

  Routaahan tänä vuonna ei ole juurikaan, kun lunta on ollut niin paljon eristeenä. Niissä kohdissa, joista lumi on aurattu tai ajettu esim. traktorilla (hmm : ) niin routa on tietysti pyrkinyt syvyyksiin. Nyt saisi tosiaan pysyä plussalla, sillä sitä routaa, eikä lisää luntakaan kaivata tontille (taikka yhtään mihinkään muuallekaan).

  Jälkikäteen paaluttaminen on varmasti aika työlästä ja kustantaa pitkän pennin. Mullehan tulee teräspaalut, ja sen kustannus on noin 6000 euroa. Eipä sitten mökki hytky savessa!

  VastaaPoista
 9. Oi miten masentava tuo aloitus aina onkaan...Varmaan tuon takia emme ikinä pysty rakentaamaan sitä 'vanhuksille turvallista lättänää taloa' vaan yritämme selvitä tässä jyrkkien portaiden rakkaassa kodissamme, jossa olemme viihtyneet jo 25 vuotta.

  Oi kuinka odotankaan sitä aikaa, kun pääset ripustamaan tuota uutta lamppuasi...

  VastaaPoista
 10. Leena Lumi: Ei tuo soran roudaaminen nyt niin masentavaa ole, ja sujuikin aika sukkelaan. Nyt on jo soravaihe I takana ja uudet kujeet ensi viikolle edessä.

  Mulla on selkeä visio mielessä tämän klassikkovalaisimen paikasta. Yleensä visualisoin mielessä sisustukset (ei mittanauhaa), mutta tässä on haastetta tietysti siinä, että tila on vain kaksiulotteinen ja paperilla tässä vaiheessa. Saa nähdä miten hyvin ajatukseni ja todellinen tila sitten vastaa toisiaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...