.

8.3.2011

Pullaa ja perustussuunnittelua

Sain tänään käsiini perustussuunnitelmat. Teräspaaluja näyttäisi tulevan talon alle 31 kappaletta. Jos takka painaa yli kolme tonnia piippuineen, niin sitten paaluja saisi olla yksi tai kaksi enemmän. Epäilen vahvasti, että takka ei tule olemaan aivan huima painoltaan. Sitä pönttöuuniahan minä suunnittelen, mutta joku simppeli neliskanttinenkin takka voisi tulla kyseeseen.

Maavaraiseen laattaan  verrattuna tämä uusi perustustapa on paljon työläämpi. Jos ajan kanssa asioita tuumaisi, niin kannattaisi vielä ottaa selvää muistakin vaihtoehdoista. Teräsperustuksiakin olen nähnyt muutamassa kohteessa, mutta oikein syväluotaavaa tietoa niistä minulla ei ole. Keväisten perustustöiden haasteet löytyvät myös ilman muuta seikasta johon ei voi vaikuttaa eli säästä. Jos on lämmintä, niin homma toimii, mutta jos lyö takatalvea kehiin, niin sitten on muuraajilla omat murheensa. Kiinnostaisi vielä tietää, että miten esimerkiksi ontelosokkelit kilpailevat harkkojen kanssa noin niinkuin kustannusmielessä? Anturavalu nyt joka tapauksessa on tulossa yhdeksi vaiheeksi sen jälkeen kun on paalutettu. Rautaista hommaa. Jotain rautakäppyröitä sinne anturaan joutuu hankkimaan...

Niin se pulla. Se on tietysti läskiäispulla päivän teeman mukaisesti. Toivotan myös samalla oikein hyvää naistenpäivää!
13 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa naistenpäivää ja muistathan levätä välillä raksaprojektin aikana, ettei väsy iske. Halauksia sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Nautinnollisia pullahetkiä rakennusprojektin ohella! Iloa päivääsi Nainen ♥

  VastaaPoista
 3. Johanna: Lähetän takaisin naistenpäivän toivotukset ♥ Kyllähän sitä pitää välillä levätä, ja niinhän sitä jokainen : )) (ainakin joskus)

  Riitta: Pullahiiri olen, mutta koitan välillä rajoittaa pullautumistani. Oikein ihanaa naistenpäivää myös Sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. Hyvää naistenpäivää myös Sinulle! Tuo pulla näyttää syötävän hyvältä. Harmi, kun meillä ei saa kaupasta laskiaispullia. Ei sen puoleen muitakaan pullia ja leipoa ei millään viitsisi. Vaan ei auttane kuin ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos samoin sulle! Täällä odottaa kans mua kaks laskiaispullaa kunhan saan lapset nukkumaan. Hyvä syy herkutella. ;) Mä muuten julkistin tänään ihan ihka ensimmäisen arvonnan blogissani. Sua odottaa sitten ne kaks lipuketta jos osallistut. :) Superkiitos muuten siitä että ilmoittauduit ekaks lukijakseni! <3

  VastaaPoista
 6. Johanna: Ihanaiset naistenpäivä terveiset täältä sinne merten taa ♥

  Viime vuonna teimme tyttöjen kanssa sellaiset helpot laskiaispullaversiot että paistoimme puolivalmiit pakastepullat ja täytimme ne sitten hillolla ja vaaleanpunaisella kermavalmisteella. Tällä kertaa pullat olivat Porvoolaisesta kahvilasta. Hyviä nämäkin, mutta aika hehtaari kokoa : )

  Nova Melina: Iltapalaksi pienet pullat! : ) Tulen tottakai mukaan arvontaasi ja laitan arvontalinkin tänne omalle puolelleni ehtiessäni. Mukavaa naistenpäivän iltaa! ♥

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja herkullsia pullahetkiä rakennusprojektin keskellä! Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
 8. Hanne: Kiitos ja mukavaa keskiviikko päivää! ♥

  Suveliina: Pullat näutittu, nam, ja täältä takaisin reippaat keskiviikko tervehdykset ♥

  VastaaPoista
 9. Lienee aika liittyä lukijaksi, koska käyn blogiasi suht säännöllisesti lukemassa.
  Tapasi kommentoida blogeissa, joissa käyn vakituiseen tai joskus vaan, kiinnitti huomioni: Tykkään ystävällisestä mutta ei-mielistelevästä tavastasi kommentoida. Muutama muukin blogi on tullut vakkarikierrokselleni ja/tai lyhyelle listalleni, kun olen tykästynyt bloggaajan tapaan kommentoida.
  Rakentamistasi alan nyt entistä tiiviimmin seurata ja toivon kovasti aikataulujen onnistuvan eri osa-aluiden kohdalta!
  Omaa blogia ei ole (toiveissa kyllä) jotain tietoa löytyy tuota kissankuvaa klikkaamalla, jos sellaista haluaa katsoa. Saisin ne varmaan Bloggeriinkin jotenkin, mutten ole opetellut (laiskuutta).
  PS: PIP-kirjoituksesi takia herätin ystävässäni hämmennystä, kun bongasin Pip:ejä Stockkalta ja intona niistä jotain siinä selitin :)

  VastaaPoista
 10. Pauliinalotta: Tervetuloa lukijaksi ja kiitoksia paljon palautteestasi ♥

  Meidän raksa-aikataulu tuntuu kyllä tuon aloituksen suhteen epärealistiselta, kun tarvittavia materiaaleja ei välttämättä saada ajoissa paikalle. Tässä ei ole myöskään yhtään varaa pienille myöhästymisille. En tiedä onko sellaista tapahtunut, että rakennusprojektissa kaikki toimisi ajallaan tip-top kellontarkasti... mutta kyllä se talo nousee tontille ennemmin tai myöhemmin : )

  Kun postasin ensin kerran Pipeistä, niin ne olivat minulle ihan uusi tuttavuus. Pipit ovat aika valloittavia, joten kyllä niistä voi vähän intoillakin!!

  VastaaPoista
 11. Ensin tiukkaa raksa-asiaa ja loppukevennykseksi pulla. Hauska postaus!

  VastaaPoista
 12. Kultsin kämppä: Pulla on oiva "kevennys" : ) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...