.

13.3.2011

Mitä kaapista löytyy

Nämä ovat niitä päiviä, kun ei jaksa suuria ponnistella. Ruokakaupassa on viimeksi käyty joskus muinoin. Iltapäivällä sitä kuitenkin alkaa kurkkia kaappeihin siinä toivossa, että jotain kivaa löytyisi. Sekalaisia aineksia hetken tuijoteltuaan on vain parempi ryhtyä tuumasta toimeen. Joskus näistä mitä kaapista löytyy -aineksista valmistuu loppujen lopuksi oikein hyvää ja maistuvaa.

Jääkaapissa oli hyvännäköinen parsakaali. Mitä kaveriksi sille? Tomaatti-vuohenjuustokeitollekin löytyi suurin piirtein ainekset. Jouluksi ostetuista lehtitaikinoista olisi voinut tehdä yrttinyyttejä tai keiton lisukkeeksi twistejä. Tomaateista syntyisi myös hyvä kastikepohja, mutta mille. Sitten oli vielä sekalainen sakki perus säilykkeitä sekä pari avaamatonta antipasti purnukkaa (marinoituja valkosipuleja sekä artisokkaa).

Laiskaa laulattaa, ja syntyi lämpimiä voileipiä. Purkki tonnikalaa, ananasta, sitä tomaattisoosia, juuston jämiä sekä täysjyväleipää. Lisukkeeksi riitti yksinkertainen vihreä salaatti. Kokki ei pahastunut lasillisesta luomuista punaviiniä. Tytär viimeisteli päivän menun pienellä helpolla jälkiruoalla.Uutta viikkoa päin! Tekisi mieleni sanoa "kuin raivo härkä", mutta sanon kuitenkin "tiikerin askelin ja mieli avoinna". Nähdään taas!

4 kommenttia:

 1. Ja: 'Tiikerin kauneutta voi ihailla silloinkin kun se hyppää'

  Täällä härkä, joka aikoo selvitä ensi ja seuraavasta viikosta, vaikkakin niissä on elementtejä, jotka eivät välttämättä ilahduta.

  Anne, jos haluat järkyttyä siitä, mikä on terveellistä ruokaa, osta viime viikon Suomen Kuvalehti. Se ilmestyi perjantaina eli on nyt myynnissä. Suomen eturivin tutkijat ovat täysin päinvastaista mieltä kaikesta.

  Minulle tuli outo tunne, että voisinkin alkaa taas syödä jotain missä on sokeria ja voita ja että oma tekemä tiikerikakku on paljon, paljon terveellsempää, kuin mikään kaupan puolivalmis pulla tyyliin 'avaa paketti, levitä pellille ja paista', vaikka siinä ei olisikaan sokeria ja rasva olisi margariinia.

  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi: Otan lehtivinkistä vaarin! Keskitien kulkijana ajattelen, että ravinnon suhteen kohtuus on aika hyvä juttu. Tuntuu, että vähän kaikessa on vaaransa ja hyötynsä. Oma tekemä on varmasti lähes aina se parempi vaihtoehto. Tietää ainakin mitä se ruoka / leivonnainen oikeasti pitää sisällään.

  Hyvää alkavaa viikkoa, nyt sitä mennään! : )
  Jos hypyt eivät onnistu, niin sitkeästi sitten vaan pienin askelin...

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu : -D Talo maaalla olis unelma mutta rohkeus ja rahat ei nyt ihan riitä. Tsemppiä talon rakentajalle!!! YT, raisa

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa mukaan Raisa! Ehkä teidän rakennusprojekti on vielä jonain päivänä edessä... ja unelmia saa / pitää aina olla. Kaunista maaliskuuta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...