.

4.3.2011

Ihan kohta

Tässähän ollaan ihan juuri tulisilla hiilillä tai muuten vaan jännityksestä mutkalla. Tavoittelin tälle viikolle aikataulun varmistusta, mutta suunnitelmien viimeistely menee kyllä ensi viikon puolelle. Hyvänä pointtina matkassa on se, että projektilla on edelleen pienet onnistumisen mahdollisuudet. Ontelolaattojen toimitusaika on tällä hetkellä nelisen viikkoa, mikä tarkoittaa sitä, että perustukset voivat jopa olla valmiina ajoissa.

Itsehän pyysin taloa tilatessa toimitusta toukokuun alkuun. Toivoin toimitusta toukokuuun ensimmäiselle taikka toiselle viikolle. Toimitus on kuitenkin runnottu jo viikolle 16, joka kalenterin mukaan on huhtikuun puolen välin heitteillä. Mittatiedot perustusten suunnittelua varten sain talotehtaalta kuitenkin aikataulusta kaksi viikkoa myöhässä. Tämä on entisestään syönyt aikataulusta ison haukun. Talotehdas lähetti minulle vielä tänään motivointikirjeen tyyliin: "Jos et saa perustuksia valmiiksi ajoissa, niin toimitus siirtyy syksylle." Ei siis sillä väliä, että talotehdas ei itse toimittanut tarvittavia tietoja aikataulun mukaisesti, mutta minulla ei ole toimitusajasta tinkimisen varaa.

Aikataulu menee kuitenkin suurin piirtein näin:
Viikko 11 maanrakentaminen alkaa (+ työmaasähkö)
Viikko 12 teräspaalutus
Viikko 13 anturan valu, perustukset
Viikko 14 maanrakennus osa 2
Viikko 15 ontelolaatat ja viimeistely
Viikko 16 talopaketti tontille

Työmaa kilpailee siis ammattitaidottomien rakennuttajien aloittelijasarjassa tittelistä maailman seitsemäs ihme. Katsellaan vaikka viikolla 17 uudestaan, että kuinkas sitten kävikään. Vielä on kesää jäljellä!


Kaikesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi... oikein rentouttavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Ootko kysellyt että ovatko varmasti saaneet kurottua umpeen viime vuotiset myöhästelyt? Mekin olimme vähän tulisilla hiilillä perustusten teon kanssa, mutta sittenhän talopaketti myähästyi kuukauden...

  VastaaPoista
 2. Tällä viikolla puhuin Terin aikatauluttajan kanssa puhelimessa, ja hän ei ollut ainakaan kiinnostunut tinkimään toimitusta parilla viikolla eteenpäin. Hassuahan se olisi, jos talopaketti loppujen lopuksi vielä myöhästyisi. Tai hassua ja hassua : )

  VastaaPoista
 3. Meillä myöhästyi Terin toimitus 7 viikkoa nyt syksyllä. Talo tuli viikolla 47. Tilatessa kyllä edustaja lupasi, että jos jotain ongelmaa tulee, niin paketin toimitusta voidaan vaivatta siirtää... Meillä tosin perustukset odotteli taloa elokuusta asti =D

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä sitä talotoimitusta varmaan siirretään aika vaivatta, mutta minulle sanottiin, että seuraava vapaa pystytys on syyskuussa. Toisaalta, ei sekään ole välttämättä huono vaihtoehto. Ainakin olisi aikaa kilpailuttaa kunnolla.

  VastaaPoista
 5. Anne, tiedäthän, että nyt Lumimieskin seuraa tätä;-) Hän ihmettelee, että 'miksi teräspaalutus'? Onko maapohjossa jotian erikoista?

  Minä en tuollaisia kysy, vaan totean, että 'onpa kaunis kuva taas' ja 'kunpa pääsisit jo takaisin sinne tapettikauppaan' ja 'joko on tapetit valittu' ja 'sitten valitaan laattoja'. Kun remontoimme sain 'laattaorgasmeja'. Älä naura! me oltiin naisissa laattoja etsimässä ja tultiin ihan himoihimme, kun niiiiin järkyttävän ihania kaakeleita saa nykyään. Arvaa siis, että odotan meidän molempien toalettiemme täysremonttia!

  Ensi viikolla tulee sekä uusi sisustus- että myös puutarhakirja!

  VastaaPoista
 6. Leena Lumi: Maanpohjassa ei sinänsä mitään erikoista, ihan savea vaan. Kallio on noin 5 - 6 metrin syvyydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että maapohjatutkimuksen perusteella suositellaan teräspaalutusta, mutta paalujen pituushan ei ole kuitenkaan ihan elämää pidempi. Kummatkin naapuritalot on paalutettu. Kallio nousee maasta jyrkästi heti tonttini vierästä (tien toisella puolella). Huonoin vaihtoehto olisi kuulemma se, että osa rakennuksesta olisi kallion päällä ja osa keikkuisi savella.

  Sisustaminen olisi se minun juttu, mutta koitan selviytyä nyt näistä rakenteellisistakin kysymyksistä. Sisustuspuolella on ihanuuksia ja unelmointi on mukavaa. Koitan motivoida itseäni ajattelemalla, että kunhan tönö on pystyssä, niin sisustamisen ei tarvitse tulla koskaan valmiiksi. Aina voi ideoida jotain uutta johonkin nurkkaan : )

  Hyvää alkavaa viikkoa ja tulen kurkkimaan kirjapostaukset jälleen!!

  VastaaPoista
 7. love it!!!
  great post!!!!
  amazing!!!follow u =D
  xx

  VastaaPoista
 8. Kiitos, lähetän nyt linkin Lumimiehelle.

  Nyt minua jäi vaivaamaan se, että meidän talo taitaa olla kallion päällä ja osa pihastammekin on kalliota...

  VastaaPoista
 9. Silvia Navarro: Thank You very much! : )

  Leena Lumi: Kyllähän se talo hyvin kallion päällä pysyy. Meidän edellinen 40-luvun talo oli myös yhdestä kulmasta kalliolla ja toinen puoli savella. Eipä tuo ole hirveästi liikkeelle lähtenyt siitäkään huolimatta. Salaojatkin laitoimme taloon vasta sen ostettuamme eli 90-luvun lopussa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...