.

14.11.2011

Pientä säätöä

Yllättävän kauan kestää purkaa tavaroita laatikoista, ja asetella ne paikoilleen. Hidastuksia kotiutumiseen tuo mukanaan ajanpuute, sekä liika tavara. Rojuista olen koittanut päästä eroon kirppismyynnillä sekä Facebook-palstojen kautta. Nyt alkaa nyssykät käymään vähiin nurkissa - onneksi!

Säätöä on myös lämmityksen ja ilmanvaihdon kanssa. Alan pikku hiljaa käymään tutuiksi meidän poistoilmalämpöpumpun (Nibe F470) kanssa, mutta ajattelin vielä käydä läpi uudestaan käynnistysvalikon. Meidän pumpussa on ilmanvaihtopuolella eri arvot kuin Niben käyttäjän ohjekirjassa. Käyttöoppaassa on esimerkiksi normaali nopeus arvossa 50 prosenttia, ja meidän pumppu puolestaan on asetettu arvoon 65 %. Kaikki muutkin nopeudet ovat jotain muuta kuin ohjeessa. Nyt on hyvä myös tarkastaa suodattimet normaalia useammin, sillä rakentamisen viimeistelystäkin on pölyä kertynyt ilmaan. Samalla käynnistyskerralla pitäisi sitten tarkastaa myös noita pumpun asetuksia.

Meidän PILPiin ei ole myöskään asennettu sisätila-antureita, eli huonetermostaatit eivät ole käytössä. Huonelämpötilojen säätäminen jakotukista onnistuu kyllä, mutta se on kärsivällisen ihmisen hommaa. Täytyy olla hermoja tehdä melkoisen pieniä muutoksia jakotukilla, ja antaa lattialämmitykselle aikaa reagoida. Lattia on kuitenkin aika iso kakku lämmitettäväksi tai viilennettäväksi. On myös tärkeää saada oikeanlainen säätö märkiin tiloihin. Sitä olen tässä viime päivinä lähinnä hakenutkin, ja vastaavasti vähentänyt potkua muiden huoneiden lattialämmöistä.

Muuten täytyy kyllä sanoa, että Niben pumpun käyttöliittymä on fiksu ja helppo käyttöinen. Poistoilmalämpöpumpun käyttövalikko on jaettu neljään perusosioon, jonka kautta tarkemmat alavalikot löytyvät selkokielisinä.

Pieniä puuhia riittää myös rakentamisen jälkimainingeissa. Ne kuuluisat listat on laitettu, melkein. Kaikki ikkuna-, ovi- ja jalkalistat ovat paikoillaan. Ainoat puuttuvat ovat talon sisäkulmat, jossa kaksi kipsilevyä kohtaa toisensa. Näihin sisäkulmiin ajattelin ohutta muovilistaa, sillä kulmia ei ole rakentamisvaiheessa vahvistettu. Nämä kulmat ovat myös sellaisia, joihin asuessa kuitenkin jonkin verran törmäillään tavaroilla, olkapäillä tai ainakin varpailla.
Kuvassa näkyy se sellainen kulma, johon ajattelin ohutta valkoista muovilistaa. Muovinen vaihtoehto on ehkä sitten ajan kanssa se huomaamattomin materiaali? Sitten kun olisi vielä se kaikki maailman aika käytettävissä, ja ehtisi tehdä ne pienet säädöt.

Ps. Täällä on ihana asua!

6 kommenttia:

 1. Samoissa puuhissa meilläkin ollaan... muutettu kolmeviikkoa sitten...☺

  VastaaPoista
 2. Irmastiina: Vau, no siinä tapauksessa - Onnea Uuteen Kotiin!! Ja tietysti jaksamista tavaroiden purkamisen ja sisustamisen kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Onnea teille molemmille! Tiedän tunteenna, sillä meidänkin keittiötavaroita aletaan purkaa muuttolaatikoista ehkä jo tänään. Keskiviikkona tosin tulee sähkömies vielä kertaalleen, mutta se enää viimeisiä säätöjä.

  VastaaPoista
 4. Villiviini: Onnea uuteen kotiin siis teillekin! :) Teillä taitaa tämä ruljanssi olla vieläkin ajankohtaisempi juttu kuin meillä. Minä olen ehtinyt jo viedä suurimman osan tyhjistä pahvilaatikoistakin pois.

  Tsemppiä muuttotouhuihin!

  VastaaPoista
 5. En mitään ymmärrä noista pumpuista, mutta tuo vanha pöytä on kaunis.

  Osta Kauniit joulukodit, näet 15 upeaa kotia pyhäasussa. Siellä on monta hyvää ideaa: Olen ihan kuumana.

  VastaaPoista
 6. Leena Lumi: Itse asiassa tämä Niben Pilp ei ole mikään hankala tapaus :)

  Tuo vanha pöytähän on se, jonka maalaamista suunnittelin viime talvella, mutta blogiini kommentoineet olivat kovasti sitä mieltä, että pöytä pitäisi jättää ennalleen. Taisinpa saada silloin sinultakin kommentin, joka puolsi ehdottamasti pöydän alkuperäistä asua. Ja ennallaan tuo nyt vielä onkin, ainakin toistaiseksi. Näin siinä on ehdottamasti eniten luonnetta.

  Kiitos lehtivinkistä, olen tainnut jo sitä selata lehtihyllyllä, mutta päätynyt sitten ostamaan jonkun tarjoushintaisen sisustuslehden.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...