.

12.3.2012

Täti karkkikaupassa

Karkkikauppa, lelukauppa... kutsutaan sitä nyt sitten millä nimellä hyvänsä! Kävelin tänään alan liikkeeseen ja päivitin kameranrunkoni astetta järeämpään. Olen käyttänyt noin kuusi vuotta Canonin EOS 400D mallin kameraa, ja nyt pääsen jatkamaan valokuvaharrastusta uuden 7D rungon puitteissa.

Räpsäisin pari testikuvaa työpäivän jälkeen. Täytyy perehtyä ajan kanssa kameran säätöihin ja mahdollisuuksiin. Opeteltavaa riittää siis jälleen.

8 kommenttia:

 1. Juuri samoissa fiiliksissä. Uusi kamera on olkkarin pöydällä ja sormia polttelee kokoajan kuvata sillä! Taidot ja ymmärrys vaan on vielä sen verran jälkijunassa, että otoksia saa enempi poistaa kun tallentaa tietsikalle! :) Sä oot jo ihan pro!!

  VastaaPoista
 2. Tillariina: Onnea uudelle kameralle siis! :) Taidot karttuu, kun vain räpsii menemään, ja välillä on hyvä sitten katsella ohjekirjaa tai etsiä netistä hyviä kuvausvinkkejä.

  Itse olen miettinyt, että joskus olisi kiva päästä osallistumaan jollekin kuvaus/kamerakurssille.

  VastaaPoista
 3. Miltä uusi putki vaikuttaa? Mullakin hankintalistalla uusi, mutta kun ei osaa päättää, että minkä hankkisi seuraavaksi :D

  VastaaPoista
 4. Johanna: Se vähän mitä olen ehtinyt tuota uutta kameraa testaamaan, niin vaikutelma on ollut hyvä. Kamera on tosin aika painava, joten sitä ei tule varmaankaan heitettyä käsilaukkuun mukaan ihan ex tempore -fiiliksillä. 7D on omien asetusten kamera (löytyy kyllä automaattivalintakin), joten totuttelu säätöihin vie aikaa ja testailua. Päädyin tähän kameraan erilaisten googlailuiden ja käyttäjäkokemus kommenttien kautta. Canonissa pysyn, jotta voin käyttää edelleenkin vanhaan kameraan hankkimiani EF-S putkia, jotka ovat edelleen yhteensopivia.

  VastaaPoista
 5. Onnea uudesta kamerasta ! Odotan jännityksellä, että koska tuo oma kolme vuotta vanha, hyvin palvellut 450D leviää... Canonissa aion minäkin pysyä, mutta taidan päivittää ainoastaan kymppisarjaan sitten. En viitsi vaihtaa juuri hankkimiani hyviä objektiiveja, sen verran tyyristä puuhaa on tuo.

  Kuvia odotellessa !

  VastaaPoista
 6. Petriina: Kiitoksia :) Mulla nelisatanen on vielä toiminnassa ja sen saatan hyvinkin ottaa laukkuun mukaan ihan muuten vaan. Tämä uusi puolestaan on aika möykky, ja sitä en taida tosiaan muuten vaan mukaan ottaa (vain tositarkoituksella!)

  Noihin putkiin voisi uhrata kyllä loputtoman määrän rahaa, mutta pärjää sitä vähemmälläkin. Valovoimaisuus on vaan valitettavasti se mikä maksaa (mulla ei ole erityisen laadukasta linssiä hallussa)

  VastaaPoista
 7. Mä taas olen satsannut noihin putkiin, viimeisin hankinta on Sigman 30 mm 1.4 DC HSM , josta tykkään tosi paljon, mutta se on suunniteltu kroppikennoiselle. Canonin omat putket on tosiaan ihan hirveä hintaisia, Sigman sitten hiukan edullisempia, mutta aika arvokkaita nekin.

  VastaaPoista
 8. Petriina: Onko tuo Sigman putki sellainen, jolla pärjää sisäkuvauksissa melko pitkälle ilman salamaa?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...