.

11.3.2012

Viikonvaihde

Mistä on viikonloput tehty? Ohjelmaa voi tietysti olla jos jonkinlaista, mutta parhaimmillaan viikonloppu tarkoittaa kiireetöntä kelluntaa, vapaamuotoista viihtymistä ja kivaa tekemistä, jos siltä tuntuu.

Usein vapaapäiville kerääntyy kuitenkin kaikenlaisia sitten-kun-mulla-on-aikaa töitä ja velvollisuuksia. Jossain vaiheessahan nämäkin on purettava (tai jätettävä kokonaan tekemättä?), joten ei auta itku markkinoilla. Sitäkin mukavampaa on lähteä kohti uutta viikkoa, jos on saanut työpöydän puhtaaksi, ja pääsee kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä kohti uusia seikkailuja.

Meillä kotoilu viikonvaihde menee usein niin, että ensin siivotaan koti, sitten ulkoillaan, käydään kenties kaupoilla lauantaina ja katsellaan leffoja. Lapsilla ei ole sellaisia harrastuksia, että viikonloppuisin olisimme pääsääntöisesti kiinni tapahtumissa taikka turnauksissa. Lasten kavereita pöyrii myös touhuissa mukana, tai sitten tyttäret ovat menossa jossain tuolla omissa jutuissaan. Silloin kotini on linnani, ja nautin ihan omasta ajastani. Vaikka yksin ollessa olisi mahdollisuus tehdä kaikkea järkevää ja hyödyllistä, niin sitä en yleensä tee, vaan otan tosiaan oman ajan ihan itselleni. Se oma aika syntyy sitten ihan yksinkertaisista asioista kuten musiikista, kynttilänvalosta, elokuvista, ulkoilusta, saunomiseta, valokuvauksesta ja kirjoittamisesta. Elämä on ihmisen parasta aikaa?

Viikonloppuisin koitetaan myös jonkin verran kyläillä. Välillä sitä miettii, että eikö sitä tosiaan ehdi tavata ystäviä ja tuttavaperheitä muulloin kuin merkkipäivinä, mutta näin se tosiaan ainakin osaksi menee. Päivittelemme sitten yhdessä, että joko se vuosi taas kului...

2 kommenttia:

  1. Ihanaa leppoista sunnuntaita sinulle!

    Kaunis kuva tytöstä.

    VastaaPoista
  2. Irmastiina: Kiitos samoin, rentouttavaa sunnuntaita! Aurinkokin keksi tulla esiin näin loppu iltapäivästä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...