.

26.3.2012

Vuosipäivä

Tasan vuosi sitten kaivinkone tuotiin tontillemme, ja kauha upotettiin maahan. Lunta oli silloinkin paljon, mutta nyt sitä taitaa olla vielä enemmän. Muistan, kuinka koko maaliskuun alun odotin, että kevät alkaisi todenteolla, ja rakentaminen päästäisiin aloittamaan sujuvasti. Lumityöt oli kuitenkin ihan ensimmäiseksi tehtävä traktorilla, ja sitten olikin jo tositoimien aika. Rakennusurakka lähti liikkeelle hyvässä rytmissä, eikä yöpakkasetkaan päässeet häiritsemään perustustöitä. Sorapatjaa ja teräspaalutuksia varjeltiin jonkin verran routimiselta eristelevyin, eikä uutta luntakaan enää sitten satanut. Pikku hiljaa keväinen keli vei voiton, ja pipokin voitiin jättää pois raksavarustuksesta.

Kesä kului aktiivisen rakentamisen merkeissä. Päivät vaihtuivat uusiin, sää suosi rakentajaa ja talo valmistui ihan silmissä. Lämmin syksy antoi vielä lisä aikaa viimeistelyyn, ja terassi päätettiin myös laittaa kasaan ennen talven tuloa. Terassi saikin nyt keväällä kunnon koeponnistukset, kun hurjat määrät lunta tuli katolta alas. Lumi ei onneksi ole aiheuttanut sen suurempia tuhoja. Yksi katon reunatiili on tullut lumen mukana alas. Sadevesikourut ja -rännit meille asennetaan vasta parin viikon päästä, joten ne eivät vielä päässeet kokemaan ensimmäistä talveamme uudessa talossa.

Kelien lämmetessä pääsemme taas jatkamaan harjoituksia, eli pihatöitä on vielä tehtävänä. Myös talon ulkomaalaus on vuorossa kesän tullen. Pohjavärinä meillä on perus harmaa, ja lopullinen sävy tulee olemaan vaaleahko puhtaan harmaa. Tarkoitus on, että harmaa ei taita vihreään, siniseen tai lilan suuntaan. Harmaan sävyn sekoittaminen on tosin taitolaji, joten saa nähdä kuinka hyvin tuon sävyn kanssa onnistumme. Sokkelin väri tulee olemaan puolestaan tummemman harmaa. Perustuksiin asennettujen tuuletusputkien on tarkoitus istua tuohon sokkelin tulevaan harmaaseen sävyyn.

Talven kuluessa olemme tehneet sisätiloissa hieman viimeistelyjä, ja täytyy kyllä sanoa, että pientä säätöä on vieläkin. Rakennusurakan jälkimainingeissa on myös ehta sohvailu maistunut, ja uudesta kodista olemme nauttineet ihan rennosti. Noin viiden kuukauden käyttökokemuksen jälkeen täytyy kyllä todeta, että rakennusprojekti on onnistunut. Jos joku yksityiskohta vähän vaivaa esteettistä silmää, niin lieventävänä seikkana sitä on helppo muistaa, miten vaikeaa jonkun työvaiheen opettelu saattoi olla. Ehkä jonain päivänä pintamateriaalit muuttuvat, mutta toistaiseksi meillä on hyvä näin.

Kiitoksia kaikille mukana olleille! Kevään ja lukijoiden kunniaksi alan organiseeraamaan arvontaa. Palataan niissä merkeissä vielä tämän viikon aikana!

5 kommenttia:

 1. Onnittelut vuosipäivän johdosta! Sun raksavuosi sujui kyllä oikein mallikkaasti :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä aika menee nopeasti ja teidän projekti sujuikin tosi reippaaseen tahtiin. :-)

  VastaaPoista
 3. Jane: Kiitos! Näin jälkikäteen sitä vähän ihmetteleekin tuota viime kesää... että olihan siinä tekemistä!

  Johanna: Vuosi on yksi pyrähdys vain :) Toivottavasti saan nyt kesällä vielä kunnon inspiraation päälle, ja talo tulee maalattua.

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa kommentoin: Kivasti tiivistit rakentamisvuotta ja onnittelut ison urakan suorittamisesta! Jonkun verran olen jo vanhojakin tekstejä plaraillut, jotta pääsen kartalle. Tykkään monista ratkaisuista talossasi, mutta aivan erityisesti keittiö on mun mieleen; toimiva ja kaunis!

  VastaaPoista
 5. Pauliinalotta: Urakalta tuo tuntuukin näin jälkikäteen. Onneksi ennakkoon ei tullut analysoitua projektin laajuutta ainakaan ihan loppuun asti :)

  Kiitos, keittiö tuntuu nyt näin viiden kuukauden käytönkin jälkeen ihan onnistuneelta. Retro jääkaappi on vielä toiveissa, mutta sitä jaksaa nyt vielä odotella...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...