.

1.2.2013

Rouva kuin Runeberg

Nyt niitä taas saa! Toisissa on enemmän karvasmantelia, toisissa vähemmän. Jotkut tykkää kuivista, toiset taas mehevän kosteista. Alkuperäisen ohjeen mukaisesti torttupohjaan pitäisi kerätä kaikki mahdolliset pullanmurut ja kuivat kannikat mukaan, mutta onnistuu näiden torttujen leipominen ihan vehnäjauho-, mantelirouhe ja korppujauholinjallakin.  Ehdoton juttu on, että päälle laitetaan vadelmahillosilmäke. Sitten vielä mieluusti töräytetään kierros sokerikuorrutetta hillon ympärille.

Pikkuisen jo harkitsin, että olisin aloittanut uuden vuoden hieman keventäen. Mutta sitten tulivat jo nämä Runebergit, eikä laskiaiseenkaan ole enää pitkä matka.

Herkullisempaa viikonloppua! Ja kyllä hei ne salaatitkin ovat upeita! Niitä voi nauttia hyvillä mielin ennen näitä leipomusosaston juttuja.

11 kommenttia:

 1. Oi vitsit yks Runeberg-torttu olis kyllä hyvä! :) Oliskohan ne liian vaikee tehdä itse?

  http://polkadotcookie.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runebergit toimii! :) Olen kyllä joskus tehnyt näitä ihan itsekin. Muistaakseni laitoimme silloin taikinanökköset ihan muffinsivuokiin, joten toteutuspuoli oli helpompi (ja torttujen ulkonäkö vähän kotikutoisempi). Kasvasmantelin käytön kanssa saa tietysti olla aika varovainen, jotta ei tule liian vahvoja herkkuja :)

   Poista
  2. Tässäpä muuten vielä linkki kinuskikissan blogiin (hän on kostuttanut tortut liköörillä, eikä karvasmantelia näkynyt ohjeessa):
   http://www.kinuskikissa.fi/runebergin-tortut/

   Poista
 2. Vähänkö kuolattavat kuvat! Pakkohan se on ostaa Runebergin torttuja, ainakin kaksi itselle, on ne vaan niin hyviä. En oikein välitä laskiaispullista (tiedän - olen outo!), joten voin siis syödä Runebergeja enemmän, eikös tuo ole silleen ihan loogista ajattelua. :)

  Eilisen hammaslääkärireissun jälkeiset "ei enää koskaan makeaa" -lupaukset unohtuvat kovasti nopeasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskiaispullat(kin) maistuu mulle. On varmaan aika vaikea löytää herkkuleivonnaista, joka ei mulle maistuisi. Oi joi. Ja kyllä tuo logiikka on aika pätevä - jos jättää laskiaispullat väliin, niin sitä voi hieman kompensoida extra Runebergillä! :)

   Poista
 3. Mä en ole koskaan välittänyt näistä tortuista, niin sieviä kun ovatkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos Runebergeissä on reilusti karvasmantelia tai kostutus on tehty punssilla ym liköörillä, niin tortun maku saattaa mennä jo överiksi. Ehkä jopa vähän saman juttu kuin Da Capo patukassa?!

   Poista
 4. Tämän nähtyäni oli pakko lähteä kahvilaan Runebergin tortulle ja kahville! Harmi, kun tänä vuonna ei ehditä Porvooseen Runebergin kotia ihastelemaan. Mä voisin muuttaa sinne, niin ihana se paikka on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Runebergien koti on säilynyt meille nähtäväksi, ja onneksi sitä on alettu ylläpitää museona sellaisenaan.

   Runebergin tortut myydään usein sellaisessa kahden tortun pakkauksessa, joten mulla oli sitten uusintana vielä eilen illalla herkkuhetki :)

   Poista
 5. Niin noille kotileipojille sellainen vinkki, et ainakin Suomesta saa silikonisia Runebergintorttu-vuokia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ii! Itse en ole tuollaista silikonivuokaa bongannut, mutta jos vastaan tulisi, niin hankkisin meillekin. Sitä voisi hyödyntää myös muihin leipomuksiin. Korkeampi leivonnaisen muoto olisi ihan hauska muissakin leipomuksissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...